Hoe los ik mijn slaapprobleem op?

Eén persoon op tien heeft last van slaapproblemen. De mensen die er chronisch aan lijden, hunkeren naar een goede nachtrust. De meesten grijpen vervolgens naar de slaappillen, maar het kan ook op een andere manier. In het volgende artikel vertel ik u hoe u uw slaapproblemen aanzienelijk kan verminderen tot doen verdwijnen, op basis van fruit. Deze remedie is 100% natuurlijk en iedereen kan het maken. Het kost u zo goed als geen moeite en minder geld dan al die slaappillen.

Slapeloosheid, wat is het eigenlijk?

Slapeloosheid is een slaapstoornis. De personen die aan deze aandoening lijden, kunnen moeilijk de slaap vatten en blijven dus veel langer wakker dan personen die geen slaapstoornis hebben. Wanneer de slapeloosheid enkele nachten duurt, kan deze aandoening chronisch worden. Een tekort aan slaap kan zeer nadelige gevolgen hebben voor het welzijn. Het afweringssysteem wordt aangetast waardoor u makkelijker vatbaar ben voor ziektes. Ook voor uw naaste omgeving is het vaak zeer vervelend omdat u als gevolg van een tekort aan nachtrust, veel prikkelbaarder bent.

De 100% natuurlijke oplossing voor uw slaapprobleem

Deze remedie is ontwikkeld door James Wong. Hij staat bekend voor zijn programma op bbc, Grow your own drugs. In dit programma ontwikkeld hij verscheidene remedies en producten, waarbij hij enkel gebruikt maakt van producten die rechtstreeks uit de natuur komen. Hij is geen dokter, maar gespecialiseerd in planten. James Wong heeft jaren planten bestudeerd en wat de gunstige effecten zijn van een stof in planten op de gezondheid. Het is zijn bedoeling om de geneeskrachtige kennis van planten terug over te dragen naar de mensen.

Waarom helpt de hop mij in slaap te geraken en waarvoor wordt het nog gebruikt?

Hop bevat een stoffen die de zenuwen in het hoofd ontspant waardoor u gemakkelijker in slaap geraakt. Hop werkt rustgevend en slaapverwekkend. Je kan het dus ook gebruiken door er een thee van te maken en die net voor het slapen gaan, op te drinken.
Hop wordt voornamelijk gebruikt bij het brouwen van bier. Vroeger werd het aanvankelijk gebruikt als conserveringsmiddel, maar tegenwoordig wordt het vooral toegevoegd omwille van de smaak.
De stof in Hop, lupitine, staat ook bekend omwille van het effect het heeft op klachten tijdens de meno-pauze. Het heeft er een verlichtende werking op.

Wat hebt u nodig?

  • Hop: dit is een plant uit de hennepfamilie en wordt vooral gebruikt als grondstof van bier. Hop komt zowel in Nederland als in België, in het wild voor. Deze plant is de snelst groeiende plant die er bestaat en kan per dag 10 cm groeien. Ze zijn makkelijk te planten in een open ruimte.
  • Lavandel: Iedereen kent deze plant met de paarse knoppen die lekker ruiken. Ze zijn dan ook in elke bloemenzaak verkrijgbaar. Het enige wat we nodig hebben zijn de paarse knopjes van de plant. Het beste is op de knoppen uit elkaar te halen zodat u kleine paarse lavendelstukjes hebt.
  • 1 of 2 lavendelzakjes: u kan er 2 gebruiken als uw zakje niet groot genoeg is voor de hop en lavendel.

Wat te doen

  1. Laat de hop plant ongeveer een week drogen op een plaats die goed geventileerd is. U hebt ook de mogelijkheid om gedroogde bundels hop te kopen bij een bloemist, maar dan kost het u weer wat extra geld.
  2. Knip de knoppen hop van de takken af.
  3. Doe 3 tot 4 handen vol met de afgeknipte hop in het stoffen zakje
  4. Doe vervolgens de kleine lavendelstukjes ook in de zak. Doe dit met een ongeveer gelijke hoeveelheid dan de hop
  5. Leg het kleine stoffen zakje gevuld met hop en lavendel in uw kussen, naast uw kussen of op het nachtkastje.

Dit is alles wat u moet doen om uw slaapprobleem drastisch aan te pakken en kost u maar enkele minuten om het te maken. Ook de kwaliteit van uw nachtrust zal verbeteren. Dit is een 100% natuurlijke manier om uw nachtrust terug te winnen en zeker de moeite waard om uit te proberen!
© 2010 - 2024 Ben_lodewijks, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Slapeloosheid en slaapmedicatieJe bent moe, maar toch val je niet in slaap. Gedachten stapelen zich op. Drie uur is het inmiddels en je hebt nog geen o…
SlaapstoornissenSlapeloosheid is een veel voorkomend probleem. Veel mensen hebben er last van. Wat kun je er tegen doen?
De oorzaken en gevolgen van slapeloosheidDe oorzaken en gevolgen van slapeloosheidWat zijn de oorzaken en gevolgen als je veel last hebt van slapeloosheid? Veel mensen hebben hier last van en weten zich…
Huismiddeltjes tegen slapeloosheidHuismiddeltjes tegen slapeloosheidSlapeloosheid is een vervelende aandoening die je leven overdag flink kan verstoren. Gelukkig zijn er een aantal huismid…

Kamille, recepten van vroegerSinds de dagen van Dioscorides wordt kamille al gebruikt tegen nerveuze stoornissen tot hysterie toe, voor de spijsverte…
Geneeskrachtige kruiden bij diarreeDiarree kan heel vervelend zijn. Iedere keer naar de WC rennen is al lastig genoeg, maar daarbij komt vaak buikpijn en h…
Bronnen en referenties
  • Grow your own drugs, James Wong
Ben_lodewijks (10 artikelen)
Gepubliceerd: 17-08-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.