Muggenbeten - natuurlijke behandelingen

Muggenbeten - natuurlijke behandelingen Na muggenbeten is een huidreactie met jeuk, roodheid en zwelling normaal. Gevaarlijk is het niet, maar lastig zoveel te meer. Alleen als de zwelling abnormaal groot wordt en je keel begint op te zwellen, moet je een arts raadplegen. In alle andere gevallen zijn natuurlijke behandelingen voldoende om de jeuk te verminderen en de zwellingen en roodheid te doen verdwijnen.

Groene thee

Maak jezelf een kopje groene thee en leg het gebruikte theezakje op de muggenbeten. Vijf tot tien minuten laten rusten.

Plakband

Kleef een stukje plakband op het gebied waar de muggenbeten zich bevinden. Dit zal de jeuk bijna volledig wegnemen. Na enkele uren kan je de plakband opnieuw verwijderen.

Aloe vera

Aloe vera zorgt ervoor dat een wonde zeven keer sneller geneest dan normaal. Het is dus een goed idee enkele keren per dag een beetje aloe vera gel op de muggenbeet te smeren.

Maagzout

Maak een dikke pasta van maagzout (sodium bicarbonaat) en warm water. Breng dit mengsel aan op de muggenbeet en laat enkele minuten rusten. Daarna afspoelen met water.

Lavendelolie

Door enkele keren per dag de muggenbeten aan te tikken met een beetje lavendelolie, kan je de jeuk zeer snel verminderen.

Deodorant

De muggenbeten behandelen met deodorant zal ze sneller doen uitdrogen.

Tandpasta

Bedek de muggenbeten met een laagje tandpasta en laat opdrogen. Dit vermindert de jeuk en droogt de wondjes uit.

Basilicum

Eén van de beste natuurlijke behandelingen om de jeuk te stoppen, is de muggenbeten inwrijven met basilicumblaadjes.

Zeewater

Neem een duik in het zeewater als je hiertoe de kans hebt. Als dit niet mogelijk is, kan je ook gewoon een bad nemen waarin je natuurlijk badzout hebt toegevoegd (niet de geparfumeerde versie).

Mondwater

Week een wattenbolletje in een beetje mondwater en behandel hiermee de muggenbeten.Laat opdrogen.

Ijsblokjes

De koude van de ijsblokjes werkt verdovend op de pijn en de jeuk die de muggenbeten veroorzaken. Wrijf dus af en toe een ijsblokje over de muggenbeet, maar zorg ervoor dat de huid nooit langer dan twintig minuten met het ijs in contact blijft. Dit kan de huid en de zenuwen rondom de muggenbeet immers beschadigen.

Eiwit

Wrijf de muggenbeten in met een beetje rauw eiwit en laat opdrogen. Dit werkt genezend en droogt de muggenbeten uit.

Citroenen en limoenen

Snijd een citroen of een limoen in schijfjes en wrijf hiermee zachtjes over het te behandelen gebied. Ook dit zal de jeuk verminderen en de wonde uitdrogen.

Bananenschil

Wrijf met de binnenkant van een bananenschil over de muggenbeten.

Uien

Wrijf met de binnenkant van een ui over de muggenbeten.

Aspirine

Verpulver een aspirine en meng met een beetje water totdat er een dikke pasta ontstaat. Leg dit in een dikke laag over de muggenbeten en laat opdrogen.

Zeep

Zeep heeft een uitdrogend effect op de huid. Door hiermee over de muggenbeten te wrijven, kan je de jeuk sterk doen verminderen.

Speeksel

Wist je dat je eigen speeksel wondjes sneller doet genezen? Aarzel dus niet om af en toe eens aan de muggenbeten te likken.

Tea tree olie

Tea tree olie voorkomt ontstekingen en verlicht jeuk.

Appelazijn

Laat een wattenbolletje in appelazijn weken. Plaats het wattenballetje vervolgens op de muggenbeet en houd op zijn plaats met een stukje kleefpapier. Laat enkele minuten intrekken.
© 2012 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kniepijn - Natuurlijke behandelingenKniepijn - Natuurlijke behandelingenKniepijn is een veelgehoorde klacht; het is immers de grootste en één van de meest gebruikte gewrichten van het lichaam.…
Muggenbeten. Hoe infectie en jeuk voorkomen bij muggenbeet?Muggenbeten kunnen erg hard jeuken. Wanneer de beet opengekrabd wordt en de muggenbeet geïnfecteerd is wordt dat zelfs n…
Verstuiking - natuurlijke behandelingenVerstuiking - natuurlijke behandelingenNatuurlijke behandelingen tegen verstuiking zijn gericht op het verminderen van de pijn en de zwelling. In sommige geval…
Japanse GezichtsmassageJapanse GezichtsmassageDe Japanse Gezichtsmassage is een verwenmoment voor jezelf en zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel. Het is een uitk…

Netelroos - natuurlijke behandelingenNetelroos - natuurlijke behandelingenNetelroos, ook urticaria of galbulten genaamd, zijn sterk jeukende roze bulten op de huid die in de meeste gevallen onts…
Pijnlijke borsten - natuurlijke behandelingenPijnlijke borsten - natuurlijke behandelingenDe meeste vrouwen krijgen vroeg of laat te maken met pijnlijke borsten. Deze pijn kan constant zijn of kan slechts af en…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 03-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.