Verstuiking - natuurlijke behandelingen

Verstuiking - natuurlijke behandelingen Natuurlijke behandelingen tegen verstuiking zijn gericht op het verminderen van de pijn en de zwelling. In sommige gevallen kan dit het genezingsproces ook versnellen. Hieronder volgt een overzicht van de efficiëntste natuurlijke behandelingen tegen een verstuiking.

Ananas

Het eten van ananas zorgt ervoor dat je verstuiking sneller geneest. Ananas bevat immers een enzyme die het genezingsproces versnelt.

Epsom zout

Laat een warm bad vollopen en doe hier een ruime hoeveelheid Epsom zout bij. Blijf minimum tien tot vijftien minuten in bad zitten. Doe na het bad een wikkel rondom het verstuikte gebied.

Thijmolie

Doe vijf druppels thijmolie in het badwater telkens je een bad neemt. Heb je geen bad, dan kan thijmolie ook samen met een compres gebruikt worden om zwellingen te verminderen.

Lavendelolie

Verwarm een beetje water, doe in een kom en voeg hier enkele druppels lavendelolie bij. Laat de verstuikte ledemaat hierin weken.

Zoethout

Maak jezelf een kopje thee van zoethout en leg het theezakje daarna op de verstuiking als compres.

Uien

Snij een ui in kleine stukjes. Doe de stukjes vervolgens in een dun doekje en leg dit over de verstuiking. Dit helpt om zwellingen te verminderen.

Kurkuma, limoen en zout

Maak een dikke pasta van kurkuma, limoen en zout en smeer de verstuiking hiermee in. De resultaten van deze natuurlijke behandeling zijn fantastisch.

Sesamolie en zwarte peper

Verwarm een beetje sesamolie en doe hier één theelepel zwarte peper in poedervorm bij. Laat afkoelen en masseer er vervolgens de verstuiking mee.

Gember

Gember is één van de beste natuurlijke behandelingen tegen een verstuiking. Gewoon inmasseren is voldoende.

Zonnebloemolie en kamferolie

Masseer de verstuiking met een mengeling van zonnebloemolie en kamferolie. Dit zal de pijn opmerkelijk verminderen.

Kool

Laat de buitenste bladeren van een kool in water weken. Leg de doorweekte bladeren daarna op het verstuikte gebied en laat tien tot vijftien minuten rusten.

Kruidnagelolie

Kruidnagelolie zorgt ervoor dat je verstuiking sneller geneest. Even opwarmen, laten afkoelen en er daarna de verstuiking mee masseren.

Amandelolie en lookolie

Aangenaam is de geur van deze natuurlijke behandeling tegen verstuiking niet, maar efficiënt is ze wel. Meng een scheutje amandelolie en lookolie in je handpalm en masseer hiermee vervolgens de verstuiking. Doe dit verschillende dagen na elkaar.

Olijfolie en eigeel

Wrijf de verstuiking in met een mengeling van olijfolie en eigeel. Doe er daarna een wikkel rond en laat deze er twee dagen rondzitten. Neem na twee dagen een douche en herhaal de behandeling.

Limoenbladeren en boter

Maak een dikke zalf op basis van limoenbladeren en boter. Wrijf hiermee het te behandelen gebied in.

Honing en limoenpoeder

Meng één theelepel honing met één theelepel rauw limoenpoeder. Leg deze mengeling op de verstuiking.

Fenugriek en limoen

Een uitstekende natuurlijke behandeling tegen verstuiking is een zelfgemaakte zalf van funugriekbladeren en het sap van een limoen. Dagelijks insmeren tot de pijn weg is en de zwelling is verminderd.

Lichaamsbeweging

Strek en buig de verstuikte spier enkele keren zeer voorzichtig.

Ijs

Wikkel enkele ijsblokjes in een handdoek en leg dit op de plaats van de verstuiking. De koude zal de huid en de onderliggende spieren verdoven zodat de pijn minder hevig aanvoelt. Let er wel op dat je het ijs niet langer dan twintig minuten op dezelfde plaats houdt om de huid en de zenuwen niet te beschadigen.
© 2012 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kniepijn - Natuurlijke behandelingenKniepijn - Natuurlijke behandelingenKniepijn is een veelgehoorde klacht; het is immers de grootste en één van de meest gebruikte gewrichten van het lichaam.…
Muggenbeten - natuurlijke behandelingenMuggenbeten - natuurlijke behandelingenNa muggenbeten is een huidreactie met jeuk, roodheid en zwelling normaal. Gevaarlijk is het niet, maar lastig zoveel te…
Verstuiking, verscheuring of verzwikking behandelingVerstuiking, verscheuring of verzwikking behandelingHoewel de termen door elkaar worden gebruikt, bedoelt men met verstuiking of verzwikking meestal een overrekkingsletsel…
Bijensteek behandelen / Wespensteek behandelenBijensteek behandelen / Wespensteek behandelenEr bestaan verscheidene natuurlijke behandelingen en middeltjes om een bijensteek of wespensteek te behandelen zodat de…

Netelroos - natuurlijke behandelingenNetelroos - natuurlijke behandelingenNetelroos, ook urticaria of galbulten genaamd, zijn sterk jeukende roze bulten op de huid die in de meeste gevallen onts…
Pijnlijke borsten - natuurlijke behandelingenPijnlijke borsten - natuurlijke behandelingenDe meeste vrouwen krijgen vroeg of laat te maken met pijnlijke borsten. Deze pijn kan constant zijn of kan slechts af en…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 03-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.