Vrouwen gaan ook vreemd

Vrouwen gaan ook vreemd Vrouwen gaan vreemd, hebben affaires buiten een huwelijk. De reden? Vrouwen gaan vreemd omdat het huwelijk ze niet brengt wat ze zoeken. Hoewel het vrouwen niet verweten kan worden dat ze het gesprek erover uit de weg gaan, kunnen ze het de echtgenoten maar moeilijk duidelijk maken. De wanhoopskreet is een andere man, niet voor een langdurige relatie maar om een punt te maken. Het vergt moed om die stap te nemen, overigens nog meer om die niet te nemen. Waarom gaan vrouwen vreemd?

Inhoud


Waarom gaan vrouwen vreemd?

De emancipatie gaf zelfvertrouwen, werk èn meer mogelijkheden om vreemd te gaan. Vreemd gaan is een keuze voor verandering, zowel dapper als soms wanhopig. De redenen waarom vrouwen vreemdgaan? Eenzaamheid, verveling, lust, zelfvertrouwen en tenslotte Wraak, in willekeurige volgorde.

Bron: Xusenru, PixabayBron: Xusenru, Pixabay
Eenzaamheid & Aandacht
Eenzaamheid wordt door vrouwen vaak genoemd. Het lijkt een tegenstelling, een relatie hebben en je toch eenzaam voelen. Vrouwen zonder relatie voelen zich misschien ook wel eens eenzaam maar het is juist het gebrek aan emotionele verbondenheid die vrouwen met een relatie soms eenzamer maakt dan vrijgezelle vriendinnen. Wanneer een vrouw in een relatie niet de aandacht krijgt die ze volgens zichzelf verdient is ze sneller geneigd vreemd te gaan. Intimiteit, verbondenheid en tijd maken voor elkaar, lijken de sleutelwoorden.

Zelfvertrouwen

Een gebrek aan zelfvertrouwen kan leiden tot vreemd gaan. Het hangt meestal samen met een gebrek aan aandacht. Wanneer een vrouw denkt dat ze onvoldoende aandacht krijgt van haar partner en niet vaak genoeg hoort dat ze mooi en begeerlijk is, zoekt ze de adoratie bij iemand anders.

Wraak

Bron: Clker Free Vector Images, PixabayBron: Clker Free Vector Images, Pixabay
Het gaat niet om alle ‘goede’ redenen maar vreemdgaan van een partner maakt dat vrouwen vreemd gaan. Wraak, wat jij kunt, mag ik ook. Soms kan verdriet, vernedering en gekwetstheid zo diep gaan dat alleen dit lijkt te helpen. Lijkt, laat dat duidelijk zijn. De korte euforie werkt inderdaad maar niet voor lang. ‘Oog om oog, tand om tand’, is geen goed idee wanneer je een relatie nog een kans wilt geven, hoe begrijpelijk de reactie ook is.

Waar blijft de romantiek?

Partners of kamergenoten? Soms is dat onderscheid er bijna niet meer, zeker in relaties die al enkele jaren doorsudderen. Wanneer de roze wolken zijn verdwenen is het niet altijd eenvoudig om een romantische relatie in stand te houden. Werk, kinderen, vrienden, familie, hobby’s en sport vragen alle aandacht en de romantiek van het begin is ver te zoeken.

Verveling

De relatie is voorspelbaar, saai en slaapverwekkend geworden. Liever dan de bestaande relatie oppeppen kiezen vrouwen voor een tweede relatie in de hoop op een meer opwindender leven. Het kost veel vrouwen zowel de ‘oude’ als de ‘nieuwe’ relatie. Vaak proberen vrouwen wel eerst om een partner te vertellen dat er een probleem is, maar wanneer praten niet lukt, de partner het negeert, kiezen ze voor die andere optie, een affaire.

Een seksleven, heb ik dat?

In een onderzoek uit 2010 gaven 81% van de geënquêteerde vrouwen aan dat hun seksleven voorspelbaar en saai was. Vrouwen willen seksuele passie en diversiteit in bed, wanneer ze dit niet krijgen gaan ze soms op zoek naar een ander. Het is de zoektocht naar de adrinalineboost die vrouwen in de armen (of het bed) van een ander drijft. De oplossing hiervoor ligt voor de hand maar het gesprek over seks (of het gebrek er aan) willen veel mannen liever niet voeren.

Begrijp je het nou nog niet?

Voor alle partners: dit is je allerlaatste kans, het eindsignaal! Veel vrouwen hebben het idee dat ze alles hebben geprobeerd om duidelijk te maken dat het zo niet verder kan en er wordt niet gereageerd. Een affaire is de laatste kreet om aandacht, hulp en samenwerking. Maar, het is geen oplossing voor een relatie die het redden waard is. Vrouwen lijken meer vergevingsgezind te zijn dan mannen, weinig mannen willen verder met hun vreemdgaande partner.

Niet altijd willen vrouwen dat de relatie gered wordt. Soms is vreemdgaan de gemakkelijkste manier om die te beëindigen. Het is niet altijd eenvoudig weg te gaan, een schuldgevoel, zeker wanneer er kinderen zijn, hoort erbij. Onvergeeflijk vreemdgaan is dè manier om ervoor te zorgen dat je echtgenoot weggaat en jij niet de ongemakkelijke beslissing hoeft te nemen.

Daarom gaan vrouwen vreemd

Vrouwen willen aandacht, verbondenheid en passie. Het complete pakket en niet de helft. Geen seksuele passie zonder de emotionele verbondenheid of aandacht en betrokkenheid zonder een creatief seksleven. Daarom gaan vrouwen minder snel voor de one-night-stand maar eerder voor een relatie op de langere termijn. Veel vrouwen die een affaire hebben kennen de man al minstens een half jaar. De meeste getrouwde vrouwen kiezen voor getrouwde mannen. Het maakt de affaire waarschijnlijk makkelijker geheim te houden omdat hier twee huwelijken gevaar lopen. Overigens zijn vrouwen heel goed in het bewaken van dit grote geheim, in ieder geval veel beter dan mannelijke vreemdgangers.

Lees verder

© 2011 - 2024 Caro-lina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vreemdgaan: de wraak affaireVreemdgaan: de wraak affaireVerrassend vaak komt het nemen van wraak voor binnen het huwelijk of vaste relatie. Vooral als een van de partners het s…
Vreemdgaan: de "Schietstoel" affaireVreemdgaan: de "Schietstoel" affaireOm uit te zoeken waarom iemand vreemdgaat, is het noodzakelijk te weten welke soorten en typen affaires er zijn. Verschi…
Vreemdgaan: de affaire als afrodisiacumVreemdgaan: de affaire als afrodisiacumWat zijn de redenen dat iemand vreemdgaat? Vreemdgaan door de affaire met de ander te gebruiken de seks en de romantiek…
Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Gaan mensen vreemd omdat er iets mis is met de vaste relatie of omdat er iets mis is met de vaste partner? Zijn er reden…

Ruziepatronen en tips om ze te doorbrekenRuziepatronen en tips om ze te doorbrekenWe maken allemaal wel eens ruzie, toch? Voor we het beseffen zijn we verweven in een web van irritatie, kritiek en oneni…
Liefdesverdriet: gek worden van liefdesverdrietLiefdesverdriet: gek worden van liefdesverdrietLiefdesverdriet gaat soms zo ver dat je denkt gek te worden van het liefdesverdriet. Je ziek melden bij je baas omdat je…
Bronnen en referenties
  • http://www.wordscapes.net/women-affair
  • http://www.womans-connection.com
  • Afbeelding bron 1: Xusenru, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Clker Free Vector Images, Pixabay
Caro-lina (185 artikelen)
Laatste update: 13-03-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.