Verbeteren van je relatie

Verbeteren van je relatie Het is belangrijk om je partner goed aan te voelen om een relatie goed te houden. Een succesvolle relatie is niet iets wat vanzelfsprekend is. Je zult samen goede tijden, maar ook slechte tijden meemaken. Om daar positief uit te komen kun je de volgende tips wel gebruiken.
Bron: Pitabox987, RgbstockBron: Pitabox987, Rgbstock

Een baby in de relatie

Probeer na het krijgen van een kindje tijd voor elkaar te krijgen. Het kan soms maanden duren voordat je weer samen seks hebt na een bevalling. Ook spelen de hormonen een grote rol. De moeder zal meer met haar kind bezig zijn dan met haar partner. Probeer zo snel mogelijk een babysitter te nemen, voordat je elkaar uit het oog verliest.

Zelfvertrouwen belangrijk in relatie

Probeer geen zelfvertrouwen te winnen van je partner of uit je relatie. Het is niet de bedoeling dat je afhankelijk gaat worden van de goedkeuring van je partner in een relatie. Probeer van jezelf uit te gaan, dat is de basis. Geloven in jezelf en houden van jezelf. Pas als je van jezelf kan houden kan je van anderen houden.

Gevoel van onaantrekkelijkheid

Je vindt jezelf onaantrekkelijk. Je kunt het je afvragen waarom je dat vindt. Dit is namelijk iets waar je bijna altijd wel wat aan kunt doen of veranderen. Zorg dat je de oorzaak vindt en je bent al halverwege de oplossing. Iemand die lacht en vrolijk is zal veel aantrekkelijker overkomen dan iemand die aldoor chagrijnig is. Ga naar de kapper en koop een nieuwe outfit. Pimp jezelf goed op en ga met een brede glimlach door het leven.
Bron: Sundesigns, RgbstockBron: Sundesigns, Rgbstock

De affaire van de ander

Bij één van jullie is het fout gegaan tijdens de relatie. Er is sprake geweest van een affaire. Als jullie beide vinden dat de relatie nog een kans verdient, zorg er dan voor dat je weer een goede en frisse start maakt. Praat goed over elkaars gevoelens en luister naar de ander. Ga eens een weekendje samen weg. Doe dingen die je nog nooit samen hebt gedaan. Nieuwe dingen zorgen voor een nieuwe kijk op jullie relatie.

Praten over je ex is taboe

Hoe goed het vertrouwen ook is tussen jullie in de relatie, praat nooit over je ex-partner. Hoe leuk de anekdotes ook wel mogen zijn. Dit zorgt echt niet voor meer romantiek, maar meer voor bevriezing van het aardoppervlak.

Solidariteit tijdens de relatie

Een man die, bij een ruzie tussen zijn vrouw en zijn moeder, kiest voor de kant van zijn moeder, is nog niet toe aan een relatie. Het is belangrijk om je eigen partner niet af te vallen, waar anderen bij staan. Zorg voor een beetje saamhorigheid en solidariteit in je relatie. Het is de bedoeling dat als je uit huis bent je los komt van je ouders.

Meer samen zijn in je relatie

Probeer zoveel mogelijk samen dingen te delen in je relatie. Maak tijd voor elkaar vrij om eens even bij te kletsen over de dag. Laat je niet meenemen in de beslommeringen van je werk en maak tijd vrij voor de ander.

Verdeel de huishoudelijke taken in een relatie

Het is niet altijd nodig om alles precies te verdelen. Dat is ook afhankelijk van het werk wat jullie beide buitenshuis doen. Het is wel algemeen bekend dat een vrouw erotische gevoelens krijgt als een man meer in het huishouden doet. De meeste mannen en vrouwen, die de huishoudelijke taken delen, beoordelen hun seksleven als zeer positief.

Heb jij wel een goede relatie?

Probeer deze relatietest om te bekijken of je zelf nog wel goed bezig bent in je relatie.

Overige tips in de relatie

  • Praat veel met elkaar, blijf communiceren
  • Probeer irritatie op te lossen
  • Deel elkaars verleden
  • Wordt niet te afhankelijk van de ander
  • Probeer gemaakte afspraken na te komen

Lees verder

© 2012 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Als de relatie te goed is om te gaan scheidenAls de relatie te goed is om te gaan scheidenNa jaren van relationele twijfel - blijven of scheiden - kan je met gemengde gevoelens achterblijven als je je realiseer…
Kenmerken van een sterke en goede relatieKenmerken van een sterke en goede relatieWat zijn de kenmerken van een goede relatie? Hoe herken je een goede relatie? Wanneer is een relatie sterk en niet kapot…
De relatie of huwelijk in therapieDe relatie of huwelijk in therapieMensen met een relationele twijfel: “Blijven? Uit elkaar gaan? Of gaan scheiden?” kunnen bijzonder goed geholpen worden…
Tips om je relatie sterker te makenTips om je relatie sterker te makenGaat je relatie niet zoals jij gewild had? Beschouw je jullie relatie als zwak? We zijn vaak erg druk bezig met ons eige…

Flirtgedrag van de manFlirtgedrag van de manZiet hij me wel of niet staan? Gaat dit naar een serieuze relatie of een simpele ‘one night stand’? Hoe herken je de sig…
Relatie redden na vreemdgaanRelatie redden na vreemdgaanBen je wel een bedrogen door je partner? Of heb je zelf wel eens te maken gehad met een partner die jou heeft bedrogen m…
Bronnen en referenties
  • www.psyned.nl
  • www.relatiehobbels.nl
  • www.relatie.nl
  • Afbeelding bron 1: Pitabox987, Rgbstock
  • Afbeelding bron 2: Sundesigns, Rgbstock
Mayorfrits (220 artikelen)
Laatste update: 17-09-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.