Wat is sperma en waar bestaat het uit?

Sperma bestaat uit vocht uit de zaadblaasjes en de prostaat. Wat kun je doen als je de smaak van je sperma wilt verbeteren? Welke dingen beïnvloeden de kwaliteit van je sperma?

Wat is sperma?

Sperma is de witachtige vloeistof die uit de penis van een man/jongen komt als hij is klaargekomen.

Waar bestaat sperma uit?

Het bestaat uit zaadcellen en vocht uit de zaadblaasjes en de prostaat. Het zaad wordt in de ballen gemaakt.

Kan het opraken?

Nee, sperma kan niet opraken. Het lichaam van een jongen maakt namelijk 72 miljoen zaadcellen per dag aan.

Waar laat je het sperma?

Je kunt het beste altijd papieren zakdoekjes naast je bed hebben liggen zodat je het sperma gelijk erna weer op kunt ruimen.

Hoe smaakt het?

Dit verschilt per persoon. Bij de ene is het zoet en bij de ander is het bitter. Het ligt aan je eetgewoonten waar je sperma naar smaakt. Als je gezond leeft is je sperma meestal ook lekkerder. Is je sperma bitter? Dan komt dit waarschijnlijk doordat je rookt en drinkt. Dit verandert als je niet meer rookt en drinkt.

Als je veel fruit eet (vooral kiwi`s en ananas) is je sperma ook zoeter. Dit komt doordat er in fruit veel natuurlijke suikers, vitaminen en mineralen zitten. Fruit zorgt niet alleen voor zoeter sperma, maar het zuivert ook je lichaam. Verder is het drinken van veel zuiver water ook heel belangrijk. Hierdoor houdt je lichaam minder afvalstoffen vast.

Hier kun je beter van af blijven als je de smaak van je sperma wilt veranderen

Je kunt het beste geen spruiten, broccoli of rood vlees eten als je je sperma zoeter wilt laten smaken. Ook veel vis eten geeft je sperma een andere smaak (een lichte vissmaak) en ook kun je beter niet roken en drinken. Hierdoor smaakt je sperma bitter. Kies vooral bewust je voedsel en eet veel fruit!

Dingen die de kwaliteit van het sperma beïnvloeden:

  • Warmte: Voor een goede zaadproductie is de juiste temperatuur in de ballen heel belangrijk.
  • Roken en drugs: Hierdoor kan de kwaliteit van het sperma verminderen.
  • Vitamine tekort: Als je een tekort aan vitamine C hebt wordt de kwaliteit van het sperma minder.
  • Alcohol: Te veel alcohol drinken is ongunstig voor het sperma. Ook hierdoor gaat de kwaliteit omlaag.
  • Koorts: Als je koorts hebt is het sperma ook van mindere kwaliteit.

Geen enkel kwakje gelijk

Elk lichaam is anders en dus is de smaak van sperma bij iedereen anders. Je hebt de smaak niet 100% in de hand maar je kunt wel je eetgewoonten veranderen. Als je je eetgewoonten verandert, wordt de smaak altijd iets anders.

Lees verder

© 2007 - 2024 Donkertje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zaadcel of spermatozoDe zaadcellen worden aangemaakt in de testikels. Deze liggen buiten het lichaam, omdat de lichaamstemperatuur voor zaadc…
Tips voor betere en gezondere spermaEen baby maken, het lijkt zo’n leuk en makkelijk klusje. Maar als een zwangerschap steeds uitblijft, liggen de zaken ine…
De kwaliteit van spermaDe kwaliteit van spermaVeel koppels willen graag zwanger worden, maar dat is niet in alle gevallen altijd zo makkelijk. Steeds vaker komt het v…
Vruchtbaarheidstest voor de manAls pogingen tot zwangerschap niet lukken is het fijn om de mogelijkheid te hebben om de vruchtbaarheid te controleren.…

Seksuele StoornissenSeksuele disfuncties zijn aandoeningen die gerelateerd zijn aan een bepaalde fase van de seksuele respons. Deze stoornis…
Bronnen en referenties
  • http://www.sochicken.nl/seks/smaak_van_je_sperma_verbeteren_gouden_tips.html
  • www.sekswoordenboek.nl
Donkertje (44 artikelen)
Laatste update: 14-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.