Geslachtsgemeenschap zo gaat het

Alle levende wezens dragen de drang tot voortplanting van hun soort met zich mee. Deze drang noemt men de geslachtsdrift of de daad, die het nieuwe leven doet ontstaan. Men noemt het ook wel paring, geslachtsgemeenschap of geslachtsdaad, ook wel in het Latijn Coïtus, dat letterlijk 'samenkomen' betekent. De geslachtsdaad is de vereniging van de geslachtsorganen van een man en een vrouw, waarbij het mannelijke zaad zo diep mogelijk in het lichaam van de vrouw wordt gespoten. Daar kan een zaadcel dan met de eicel versmelten. De geslachtsorganen zijn erop ingericht deze voortplantingstaak zo goed mogelijk te vervullen.

Een deel van de mensheid wijkt van deze regel in zoverre af, dat hun geslachtsdrift zich vooral richt op hun eigen geslacht. Zij zijn homoseksueel in tegenstelling tot de mensen bij wie de geslachtsdrift is gericht op het andere geslacht (heteroseksueel).
Homoseksueel gerichte vrouwen worden ook wel lesbiennes genoemd.

De daad

Als de man seksueel geprikkeld wordt, vult zijn penis zich met bloed, wordt stijf en richt zich op. De uitdrukking 'een erectie krijgen' betekent dat de penis rechtop gaat staan.

De meest gebruikelijke houding voor de geslachtsdaad is dat de vrouw op haar rug ligt met de benen gespreid. Wanneer de man zich boven op haar legt, is de richting van zijn opgerichte penis precies in de richting van de inwendige schede of vagina van de vrouw. Als de vrouw ook naar de vereniging met de man verlangt, wordt de vagina inwendig vochtig, hetgeen het inbrengen van de stijve penis gemakkelijker maakt. Op- en neergaande bewegingen van het onderlichaam van beide partners veroorzaken een steeds sterkere prikkeling, tot het ogenblik waarop de man een zaaduitstorting krijgt. Ook bij de vrouw treedt tijdens de paring soms zo'n seksueel hoogtepunt of climax op. Soms, omdat niet iedere vrouw tijdens de geslachtsgemeenschap een seksueel hoogtepunt bereikt. Het ideaal, dat beide partners tegelijkertijd de climax beleven, komt in de praktijk beslist niet altijd voor.

De eerste keer

Bij de eerste paring scheurt meestal het dunne maagdenvlies, dat de ingang van de schede gedeeltelijk afsluit. Dit gaat soms gepaard met wat pijn en een lichte bloeding. Wanneer een meisje nog nooit geslachtsgemeenschap heeft gehad zal de man dus geduldig moeten zijn, nooit ruw te werk gaan, maar heel voorzichtig het meisje voorbereiden en pas wanneer zij echt verlangt, verder gaan.

Zowel man als vrouw doen er verstandig aan hun partner te laten merken welke aanrakingen zij wel en welke ze niet prettig vinden. Veel vrouwen en meisjes, maar ook mannen, durven dat eigenlijk niet. Toch is openhartigheid van het allergrootste belang. Ieder heeft immers zijn eigen voorkeur, zijn eigen verlangens en in de werkelijke liefde tot elkaar is niets vreemd of raar.
Als je je volkomen op je gemak voelt, niet in angst hoeft te zitten dat je misschien zwanger wordt, wanneer je aan elkaar gewend bent en je openhartig durft te zijn, dan komt dat allemaal goed. Wel kost het misschien wat tijd.

Fabeltjes

Alle opschepperij van jongens onder elkaar over hun seksuele belevenissen is ronduit misselijk, afgezien nog van de vraag of hun gesnoef op waarheid is berust. Hetzelfde geldt voor meisjes, die hun vriendinnen precies vertellen wat 'hij' allemaal zei of deed. Door alle verhalen, foto's en films krijgen vele jonge mensen vaak een wat vertekend beeld van de werkelijkheid.
Jongens zijn dikwijls bang dat hun eigen penis te klein is, vergeleken bij die van anderen die zij in het zwembad of onder de douche zien. Dat is onzin. Een penis is altijd goed, want de vagina past zich altijd aan. Voor de gevoelens maakt een grote of kleine penis geen enkel verschil. Kun je beter ruiken als je een grote neus hebt? Natuurlijk niet.

Tot slot

Zoals eerder vermeld, is de meest toegepaste wijze van geslachtsgemeenschap de houding waarbij de vrouw op haar rug ligt. Er zijn natuurlijk ook tal van andere manieren te bedenken: liggend op zij, de man liggend op de rug en zijn partner boven, enz.
Veel belangrijker is het, dat je je geliefde laat merken dat hij of zij de ware is, en dat je samen tot een goede harmonische verhouding komt.
© 2014 - 2024 The-a-team, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
GeslachtsgemeenschapGeslachtsgemeenschapDe geslachtsgemeenschap begint wanneer de stijf geworden penis in de vochtige geworden vagina word ingebracht. Soms maak…
Vrouwencondoom voor het eerst gebruikenVrouwencondoom voor het eerst gebruikenHet vrouwencondoom is een voorbehoedsmiddel dat door vrouwen gebruikt kan worden en heeft enkele voordelen ten opzichte…
Glijmiddel voor een soepel liefdesspelGlijmiddel voor een soepel liefdesspelEen glijmiddel is een hulpmiddel voor zowel mannen als vrouwen om het genot van een seksuele ervaring te vergroten. Het…
Pijn bij het vrijenPijn bij het vrijenPijn bij het vrijen is voor veel vrouwen een bekend verschijnsel. Niet iedereen heeft er last van. Maar toch zijn er een…

Anticonceptie: de NuvaringAnticonceptie: de NuvaringDe Nuvaring is één van de vele anticonceptiemiddelen. Net als alle andere anticonceptiemiddelen is de Nuvaring even betr…
Anticonceptiemiddel: Het hormoonspiraaltjeEen spiraaltje is een kunststof ankertje (24 tot 36 mm lang) met twee draadjes eraan, deze draadjes hangen in de baarmoe…
Bronnen en referenties
  • Spectrum encyclopedie
The-a-team (1 artikelen)
Gepubliceerd: 06-05-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.