Een geweldig sexleven door Tantra

Een geweldig sexleven door Tantra Eeuwen geleden ontstond in het oosten een denkwijze waarin sex en intimiteit van groot belang werd geacht. Deze denkwijze, Tantra, heeft zich ontwikkeld tot meer dan een onderdeel van een religie. Tantrische sex kan het seksleven van iedereen verbeteren met enkele eenvoudige oefeningen. Hier vind u een korte beschrijving van enkele van deze oefeningen die u kunnen helpen om meer intimiteit en liefde terug te brengen in uw relatie.

Wat is Tantra eigenlijk?

Zoals ook al in de inleiding gezegd werd, is Tantra ontstaan in het oosten. Vooral India wordt gezien als de bakermat van de Tantra. Het gaat uit van een seksuele energie die in iedereen zit en gestimuleert kan worden, onder andere door meditatie en ademhalingsoefeningen. Tot nu toe lijkt het vooral zweverig en new-age over te komen, maar dat hoeft het niet te zijn. Meditatie is immers niets meer dan een vorm van ontspanning en je hoeft niet in het idee van seksuele energie te geloven om de voordelen van Tantra te zien.

Meditatie

Binnen de Tantra wordt van jezelf houden als het belangrijkste basisprincipe gezien. Iemand die niet van zichzelf houdt, kan ook niet van anderen houden. Dit betekend ook dat je goed voor jezelf moet zorgen. Iedereen weet dat dit betekend dat je veel moet sporten en gezond moet eten, maar het is ook belangrijk om af en toe tijd voor jezelf te nemen. Meditatie kan hierbij een geweldig middel zijn. Hier een korte opsomming van hoe u kunt mediteren:
 • Ga naar een rustige omgeving, zoals uw slaapkamer. Verduister deze en zorg dat u niet onderbroken of afgeleid wordt. Zet dus telefoons, computers en radio's even uit.
 • Ga comfortabel liggen, dit kan op bed of op de grond, als u maar comfortabel ligt. Als u het prettig vindt, legt u een kussen onder uw hoofd. Zorg dat u volledig recht ligt, op uw rug. U hoeft u niet uit te rekken of spieren te spannen. Integendeel, laat uw spieren ontspannen en vindt een houding die u zelf prettig vindt.
 • Haal rustig adem. U hoeft niet persé heel diep adem te halen, of langzamer adem te halen. Laat uw ademhaling gewoon doorgaan zoals het altijd doet en ben u volledig bewust van hoe u adem haalt.
 • Laat bij iedere ademhaling uw spieren verder ontspannen. Hierbij kunt u verbeelden dat bij iedere uitademing een deel stress uit uw lichaam wegsijpelt.
 • Als u het prettig vindt, sluit u nu uw ogen. Blijf geconcentreerd letten op uw ademhaling.
 • Wanneer uw gedachten afdwalen naar iets dat eerder die dag is gebeurd, of iets waar u zorgen over heeft, blijf dan gewoon liggen. Merk op dat uw gedachten afgedwaald zijn en breng uw aandacht terug naar uw ademhaling. Het is niet erg dat uw gedachten afdwalen als u het maar opmerkt en weer terug naar de meditatie gaat.
 • Blijf nu liggen, een kwartiertje of een half uur en hou uw ademhaling in de gaten.
 • Wanneer u een kwartier of een half uur bezig bent geweest, merkt u dat u kalmer en volledig ontspannen bent. U kunt nu stoppen. Wanneer u dit dagelijks doet zult u merken dat stress verminderd en u meer vitaliteit krijgt en dus ook meer zin in seks.

Masseren

Elkaar een massage geven brengt u dichter bij elkaar en zorgt voor nog meer ontspanning. Daarnaast kan het een leuke en ontspannende manier van voorspel zijn.
 • Ga samen met uw partner een massage-olie uitzoeken in de winkel. Zorg ervoor dat u beide de geur prettig vindt.
 • Zorg, net als bij het mediteren, voor een rustige sfeer. Zet, wanneer u dat beide prettig vindt, een beetje muziek aan op de achtergrond.
 • Laat uw partner op zijn of haar buik liggen en ga voorzichtig over hem of haar heenzitten, net achter de billen.
 • Doe wat massage-olie op uw handen en breng dit op een aangename temperatuur door u in de handen te wrijven.
 • Strijk nu met uw handen over uw partner's rug. Wissel af in richting en hoeveelheid druk die u uitoefend. Let er wel op dat u alles dat u aan de linkerkant van de rug doet, herhaalt voor de rechterkant en vice versa.
 • Let goed op de reactie van uw partner en probeer op te letten wanneer u te hard duwt en wanneer uw partner het meest ontspant. Zo leert u steeds meer wat hij of zij prettig vindt.
 • Laat de massage minstens een kwartier duren en kap hem niet plotseling af.

Tijdens de seks

Bij Tantra gaat het niet om het orgasme, het gaat om het pad er naartoe. Dit betekend dat u vooral de tijd voor seks moet nemen. Enkele andere dingen waar u aan moet proberen te denken tijdens de seks:
 • Neem de tijd voor het voorspel. Vooral vrouwen hebben erg veel tijd nodig om "in the mood" te komen. Zorg dus voor een goede sfeer en neem de tijd om elkaar te knuffelen en strelen. Hoe langer het voorspel, hoe meer opgewonden u en uw partner raken. Dit zorgt er ook nog eens voor dat de penis van de man harder en groter is dan normaal.
 • Ga niet direct helemaal naar binnen bij de vrouw. Ga eerst een klein stukje naar binnen, daarna een stoot dieper. Hierna gaat u weer slechts een klein stukje naar binnen maar herhaalt dit enkele stoten, gevolgd door enkele stoten dieper. Blijf dit herhalen en verhoog steeds het aantal ondiepe stoten en het aantal diepe stoten. Dit zorgt er vooral voor dat de man een orgasme kan uitstellen.
 • Sluit niet uw ogen tijdens het vrijen, maar blijf elkaar aankijken. Dit verhoogd de intimiteit tussen u beide.
 • Blijf elkaar strelen.
 • Ga niet te snel "uit elkaar" na een orgasme. Blijf tegen elkaar aanliggen en blijf knuffelen en strelen.

Tot slot

Dit is natuurlijk slechts een korte inleiding tot Tantrische seks. Uit de hierboven genoemde tips en technieken kunt u zien dat er niks new-age is aan Tantra en dat het uw seksleven kan verbeteren, de intimiteit tussen u en uw partner kan verhogen en dat iedereen het kan. Ook ziet u dat goede seks meer is dan de seks zelf, goede seks begint erbij dat u lekker in uw vel moet zitten en dat u ontspannen moet zijn.
© 2008 - 2024 Newton, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tantra Massage, seks of massage?Tantra Massage, seks of massage?Is Tantra Massage wel een Massage of is het een nieuwe vorm van seks met een net jasje aan? Waar komt de Tantra eigenlij…
Afslanken en seksAfslanken en seksHet hebben van seks zou goed zijn om af te slanken door het verbranden van de extra calorieën... Is dat wel zo? Of hangt…
De fasen van het sekslevenDe fasen van het sekslevenSeks is een belangrijk onderdeel in een relatie. Het is intiem en speciaal voor jou en je partner. Soms is de seks niet…
Tantra - Spiritueel RitueelTantra - Spiritueel RitueelTantra. De Tantrische leer stamt uit India en is verspreid over het Verre Oosten. Tantra wordt ook wel Tantrische Yoga g…

Verhoog je libidoVerhoog je libidoHet is een bekend feit dat mannen makkelijker zin krijgen in seks dan vrouwen. Het is ook bekend dat mannen vaker zin he…
Wat is een seksuele fetisj en hoe kom je er vanaf?Wat is een seksuele fetisj en hoe kom je er vanaf?Een seksuele of erotische fetisj , is een voorliefde voor een bepaald voorwerp of materiaal, dat over het algemeen genom…
Newton (27 artikelen)
Laatste update: 27-10-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.