Leuke weetjes - De vagina

Hoe diep is de gemiddelde vagina? Hoe kan een vrouw haar bekkenbodemspieren trainen? Wat is een coregasm? Wat krijg je als je tijdens het vrijen naar een sandwich vraagt? Kan je tijdens een bevalling een orgasme krijgen? Wat is een orgasmic diet?

Hoe diep is de gemiddelde vagina?

De gemiddelde vagina is 8 centimeter diep. Als een vrouw opgewonden is, wordt de vagina dubbel zo groot. Verder dan 12 centimeter gaat het zelden. Dit komt overeen met de gemiddelde grote van de penis. Daarom zal een penis zelden te kort zijn. De breedte van een vagina is daarentegen rekbaar zodat ze zich altijd aan de vorm van de penis zal aanpassen.

Waarom ruikt een vagina sterker na het vrijen?

Hoe vaker een vrouw vrijt, hoe sterker haar vagina ruikt. Dat komt omdat de zuurtegraad van de vagina 4 dagen nodig heeft om zich te herstellen.

Wat krijg je als je als vrouw tijdens het vrijen naar een sandwich vraagt?

Als je als vrouw tijdens het vrijen naar een sandwich vraagt, dan vraag je in feite om tegelijkertijd anaal en vaginaal gepenetreerd te worden. Dit kan door twee mannen, maar ook door een man en een dildo / vibrator of door twee dildo’s of vibrator. Een sandwich is ook gekend onder de namen dubbeldek en double penetration.

Hoe vaak masturberen vrouwen?

Uit een Britse enquête is gebleken dat 92% van de vrouwen drie keer per week masturbeert. In de jaren 70 was dit slechts 74% en in de jaren 50 slechts 62%.

Wat is een coregasm?

De Amerikaanse fitnessinstructeur Adam Cambell kwam voor het eerst met de term coregasm op de proppen. Coregasm betekent dat vrouwen een orgasme kunnen krijgen tijdens het fitnissen. Dit gebeurt het vaakst bij vrouwen met sterke bekkenbodemspieren. Tijdens het fitnessen (worden de spieren van de onderbuik aangespannen zodat de clitoris gestimuleerd wordt en de plaatselijke bloedtoevoer verhoogt. Bovendien maakt het lichaam tijdens het fitnessen endorphine en dopamine aan, twee stoffen die nodig zijn om een orasme te krijgen.

Hoe kan een vrouw haar bekkenbodemspieren trainen?

De bekkenbodemspieren zijn de spieren die je gebruikt om te stoppen met plassen. Om ze te trainen, moet je je bekkenbodemspieren aanspannen terwijl je uitademt en terug ontspannen terwijl je inademt. Span de bekkenbodemspieren twintig keer na elkaar aan en houd de spanning minimum 1 seconde vast. Doe dit twee keer per dag. Probeer de tijd dat je de bekkenbodemspieren aanspant beetje bij beetje op te voeren tot 1 minuut. Je kunt ook de Gyneflex gebruiken. Dat is een apparaatje om je vaginale spieren te trainen. Wel moet je dit dagelijks 20 minuten doen.

Kan je tijdens een bevalling een orgasme krijgen?

Sommige vrouwen voelen seksueel genot tijdens de bevalling. Dat komt omdat het hoofd van de baby tijdens de bevalling tegen de vaginawanden drukt. Dit gevoel is vergelijkbaar met de penetratie van de penis. Tijdens de bevalling worden ook dezelfde hormonen als oxytocine en endorfine vrijgegeven in de hersenen.

Wat is het Orgasmic Diet?

In het boek The Orgasmic Diet beweert auteur Marrena Lindberg dat het eten van bepaalde voedingsmiddelen het krijgen van een orgasme gemakkelijker maakt omdat ze onder andere het gehalte aan dopamine en serotonine in het bloed verhogen. Zo moeten er veel omega3-vetzuren op het menu staan (visolietabletten), evenals zwarte chocolade en proteïnen (ei, kip, vis, kaas). Koolhydraten moeten daarentegen vermeden worden.

Wat is Intrinsa?

Intrinsa is de vrouwelijke tegenhanger van Viagra. Het is een pleister die het mannelijke hormoon testosteron via de huid in de bloedstroom doet terechtkomen. Dit heeft tot gevolg dat de seksuele gedachten in de hersenen worden opgewekt. Op die manier hebben vrouwen vaker zin in seks en krijgen ze gemakkelijker een orgasme.
© 2009 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is vaginisme?Geslachtsgemeenschap lijkt een vanzelfsprekend iets. Toch hebben behoorlijk wat vrouwen problemen met vrijpartijen. Zij…
Een te nauwe vagina hoeft niet op vaginisme te wijzenEen te nauwe vagina hoeft niet op vaginisme te wijzenSommige vrouwen zijn niet in staat tot geslachtelijke gemeenschap, omdat de opening naar de vagina te nauw is. De meest…
Knippen en scheuren tijdens een bevallingAan een bevalling houdt een vrouw soms een knip, soms een scheur over. Andere vrouwen blijven dan weer intact. Een knip…
Pijn bij het vrijenPijn bij het vrijenPijn bij het vrijen is voor veel vrouwen een bekend verschijnsel. Niet iedereen heeft er last van. Maar toch zijn er een…

Seksuele problemen bij antidepressivagebruik en oplossingenSeksuele problemen bij antidepressivagebruik en oplossingenAntidepressiva kan iemands seksuele beleving volledig veranderen. Het gebruik van 1 pilletje antidepressivum per dag zor…
Seks tijdens de zwangerschapSeks tijdens de zwangerschapZwangerschap en seks: gaan die twee wel samen? Door middel van seks is een zwangerschap ontstaan, in hoeverre is seks ti…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 02-07-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.