Seksuele problemen? Deze zelfhypnose werkt

Door je eigen seksuele ervaringen bouw je een zelfbeeld op, die zowel positieve als negatieve invloed kan hebben tijdens het bedrijven van de liefde. Als daar vanuit het verleden ervaringen bijzitten, waar je geen goed gevoel over hebt gehouden, is het goed mogelijk dat deze negatieve ervaringen je belemmeren een goede seksuele relatie te hebben, op dit moment bij je huidige partner. Met zelfhypnose is het mogelijk deze negatieve gedachten om te buigen naar positieve gevoelens. Lees verder...

Seksuele problemen

Één van de meest voorkomende kenmerken van mensen met seksuele problemen, zowel mannen als vrouwen, is negatieve evaluatie. Er is sprake van een soort negatieve zelfhypnose wat voor een negatieve bevestiging zorgt, met betrekking tot jezelf: " Ik faal op seksueel gebied; ik ben een seksuele mislukkeling." Als een vertrouweling, zoals beste vriendin of vriend of therapeut, zou vragen wat er dan in ze opkomt als ze aan sexproblemen denken, komt er vaak het antwoord: " Dit wordt nooit goed; ik kan dat stomme lichaam van mij niet dwingen; ik zie mezelf weer mislukken " en dergelijke.
Zulke innerlijke, negatieve bekrachtingsprocessen zijn bij mensen met seksuele problemen bijna constant aanwezig, maar meestal is men er zich niet van bewust..

Bewustwording van de negatieve voorstellingen

De eerste stap naar positieve gedachten over seks, is je bewust worden van de negatieve evaluaties en voorstellingen. Wat hierbij helpt is de negatieve gedachten over het ervaren van sex op te schrijven. Breng jezelf in trance door ergens ontspannen te zitten of te liggen, waarbij je diep in- en uitademt. Als je volledig bent ontspannen, concentreer je op de opgeschreven negatieve voorstellingen en terwijl je dat doet herhaal je deze negatieve zelfbevestigingen, totdat een algeheel negatief gevoel ontstaat. Dit negatieve effect dient vervolgens zo sterk als mogelijk worden gemaakt en volledig te worden doorleefd. Sta er bij stil, wordt verdrietig, boos, bang. Dit proces in de heling heet Negatieve Zelfhypnose ( NZH ).

Van negatieve zelfhypnose naar positieve zelfhypnose

Realiseer je nu dat het opgeroepen, versterkte negatieve gevoel je sexuele problemen veroorzaakt. Wees ook bewust van je eigen bijdrage aan het sexprobleem, pas dan kan je meer positieve beelden en gedachten opbouwen.
Hoe je dit kan doen illustreer ik aan de hand van een voorbeeld: een vrouw van tweeënveertig jaar had al enige jaren last van een pre-orgasme probleem. Toen zij het bovenstaande proces van negatieve zelfhypnose bij haarzelf deed, bleek haar meest gebruikelijke suggestie: "Als hij me de volgende keer weer aanraakt, bevries ik. " Hier volgen een paar voorbeelden van tegensuggesties:
  • Als hij me de volgende keer aanraakt, ervaar ik heel nieuwe sensaties.
  • Ik word me er meer van bewust hoe het voelt aangeraakt te worden.
  • Ik kan leren positief op zijn aanrakingen te reageren.
  • Ik kan mezelf zien genieten van zijn aanrakingen, terwijl ik me lekker warm voel. ( ik krijg zin in sex )
  • Ik ga me veel directiever opstellen, zodat hij me aanraakt op de manier die ik wil ( zoals ik sex wil beleven )
In het geval van deze vrouw leverde het voor haar de volgende dingen op: " Ik kan leren op een andere manier te reageren; ik hoef niet zo vreselijk gespannen te zijn; het kan heel prettig zijn om mezelf wat meer te laten gaan en meer te genieten.
Haar seksuele probleem werd veroorzaakt door negatieve evaluatie bij aanraking. Door de positieve suggesties over aanraking ontwikkelde zij seksuele vrijheid en bleek haar pre-orgasme probleem opgelost.

De positieve zelfhypnose: het oplossen van seksuele problemen

Als zulke positieve uitspraken eenmaal zijn verkregen, ga je tijdens de trance je focussen op deze positieve ervaringen en mentale voorstellingen en laat je jezelf helemaal opgaan in die positieve fantasieën. Op deze wijze verdring je als het ware de negatieve evaluaties en krijgen de positieve seksuele gedachten een stevige, verankerde plek in jezelf.
Doe dit thuis, minstens een keer per dag en het helpt om voor het hypnosedeel een door je zelf ingesproken bandje te gebruiken. Heb je niet de beschikking over opnamemogelijkheden, kun je beter de positieve suggesties goed in jezelf opnemen en deze tijdens de ontspanning meerdere keren herhalen.
suksex!
© 2009 - 2024 Nautisc1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Seksuele problemen binnen de relatie of huwelijkSeksuele problemen binnen de relatie of huwelijkKunnen seksuele problemen de relatie of huwelijk zo dusdanig negatief beinvloeden dat de partners in een relationele twi…
Seksproblemen na beroerte komen veel voorVeel mensen die een beroerte hebben gehad krijgen daarna problemen in hun seksleven. Zeker 6 van de 10 personen heeft da…
Seksuoloog, seksuologie en de seksualiteit specialistSeksuoloog, seksuologie en de seksualiteit specialistWat is een seksuoloog? Wat doet een seksuoloog? Voor welke seksuele problemen kan je terecht bij een seksuoloog? Kan je…
Dwangstoornis en de invloed op de seksualiteitDwangstoornis en de invloed op de seksualiteitEen dwangstoornis wordt ook wel dwangneurose genoemd. Iemand heeft last van steeds terugkerende opdringerige obsessieve…

Pijn bij het vrijenPijn bij het vrijenPijn bij het vrijen is voor veel vrouwen een bekend verschijnsel. Niet iedereen heeft er last van. Maar toch zijn er een…
Verbeter je seksleven in zeven stappenVerbeter je seksleven in zeven stappenGeen zin (meer) in seks? Volg dit zeven-stappenplan om je liefdesleven te verbeteren. Laat je verrassen door de onverwac…
Bronnen en referenties
  • J.M. Cladder: ' Hypnose als hulpmiddel bij Psycho-Therapie '
  • Araoz: ' Hypnosis and sex therapy '
Nautisc1 (45 artikelen)
Laatste update: 15-10-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.