De sociale wolf als krachtdier en gids

De sociale wolf als krachtdier en gids Wie de wolf als krachtdier aan zijn zijde heeft, heeft een goede vriend en gids. Het dier is zeer sociaal, maar sommige zijn juist in hun kracht als ze alleen zijn en de roedel overzien. De slechte roep van de wolf geeft aan dat de eigenschappen van de wolf in de collectieve beleving in de schaduw staan en nog niet voldoende ontwikkeld zijn. Zoals altijd weer staan licht en duister vlak naast elkaar. Als de wolf jou uitkiest en je aankijkt, dan heb je een aangeboren intuïtie en intelligentie, net als jouw gids en krachtdier. Misschien ben je je er nog niet van bewust, maar je intuïtie is betrouwbaar. De wolf is loyaal en zijn liefde is onvoorwaardelijk. Hij houdt van zijn familie en intieme vrienden, en ís er voor hen. Als de wolf jou in zijn hart gesloten heeft, dan kun je vanaf nu onbevreesd zijn. Je bent niet alleen. Je hebt een gids, raadgever en beschermer aan je zijde. De wolf zoekt het gevaar niet op, maar gaat het ook niet per se uit de weg, als het moet verdedigt hij zich.

De intelligente wolf is een sociaal krachtdier

De wolf is een zeer intelligent dier. Dat blijkt uit de feiten. De wolvenroedel is een ingenieus intelligent samenspel van meerdere individuen, dat als resultaat heeft dat elk individu binnen deze samenlevingsvorm een grotere kans op overleving heeft. Misschien kun je de wolf daarom wel een opportunist noemen, maar hij is vooral een realist.

De creatieve wolf als krachtdier

De wolf is een kunstenaar in het creatief oplossen van moeilijke situaties. Zijn overzicht en intelligentie gekoppeld aan een scherpe intuïtie maken hem in staat om van elke situatie het beste te maken. Zijn creatieve vermogen is praktisch en inventief.

Overleven en oplossingsgerichte intelligentie
Wat is oplossingsgericht zijn? Meestal is het een toewerken naar een gewenst resultaat. Dit is vrijwel altijd op basis van de veronderstelling dat men de situatie kan overzien en begrijpen en het gewenste resultaat is vaak al bepaald. Het leven is echter niet zo voorspelbaar en wat een goede handeling of resultaat zou zijn, of wat gewenst zou zijn is vaak anders dan we denken. De ruimte hebben en houden om op een creatieve manier in te spelen op dat wat zich voordoet, is van groot belang om het beoogde doel te bereiken. Maar misschien blijkt alles heel anders in elkaar te zitten, heeft het leven hele andere ervaringen voor ons, en ligt er een heel andere zin in ons bestaan en handelen.

De intuïtie van de wolf is zijn innerlijke gids

Intuïtie is een vaag iets. Vaak is het feitelijk het waarnemingsvermogen, dat vele signalen gelijktijdig kan oppakken, gecombineerd met een denken, of verwerken van deze gegevens, dat zo snel gaat dat we het niet eens opmerken. We weten intuïtief zeker dat iets zus of zo is, of we doen zonder te weten waarom, dit of dat. De wolf is goed in staat om signalen te lezen, op te pakken. De intelligente mens, doet dat ook. De minder intelligente mens, die dénkt dat hij weet, en daardoor geen acht slaat op de signalen die er zijn, leeft in zijn hoofd en mist vele kansen.

Een open geest en het netwerk van het bestaan zelf

Wie de wolf als krachtdier heeft, heeft van nature een open geest. Het is een soms heel speelse geest. Het is leuk om niet te weten. Leuk om te kijken wat gebeurt, omdat je al weet dat het allemaal zo onvoorspelbaar is. Het is leuk om een onderdeel te zijn van een groot netwerk, het netwerk van het bestaan zelf. Een wolf zal zich niet gauw vervelen, daar is hij veel te open en intelligent voor.

De sociale wolf als kuddedier

De intelligentie van de wolf heeft ertoe geleid dat hij een meester is in het leven in de groep. De wolf als gids kan je helpen om jouw plek in het geheel beter in te nemen. Onder ogen zien wie je bent, hoe je functioneert is niet altijd zo makkelijk, maar wel zeer relevant. Je kunt verder komen in je leven en gelukkiger worden, als je hierin meer helderheid ontwikkelt. Ook is het belangrijk om open te blijven, altijd weer, voor verandering. Groepen blijven nooit gelijk en de posities die mensen innemen ook niet. Als iemand in de groep wegvalt, vinden er verschuivingen plaats, strijd misschien.

Rituelen en gewoonten binnen de roedel

De wolvenroedel kent vele rituelen, hierdoor zijn plaats en handelen binnen het kader van de groep zeer nauw afgestemd. Als je als rebelse wolf te wild en eigenzinnig bent, je verzet tegen van alles en nog wat en je niet wilt aanpassen, dan ontgaat je een heleboel. Elke groep, of het nu mensen of wolven zijn, heeft zijn eigen dynamiek van gedragscodes en rituelen. Die gewoonten en gedragsregels zijn zinvol en geven houvast aan elk individu binnen de groep. Pas als er teveel beperking ervaren wordt, is het zinvol om de heyoka te worden, de clown, degene die de boel doorbreekt, maar niet ieder lid van de groep wil dat. Daarom wordt de rebelse wolf soms uitgestoten en dat doet pijn

De kwetsbare wolf binnen de groep

Als de wolf jouw krachtdier is, vooral de zwarte wolf, dan is de kans groot dat je je kwetsbaarheid binnen de groep, regelmatig ervaart. Je bent je zeer bewust van de dynamiek en met je aangeboren intelligentie, creativiteit en vrijheidsdrang wil je méér, ánders, béter. Je voelt onderliggende stromingen, spanningen, je wil situaties doorbréken. Maar dat kost strijd en strijd gaat meestal gepaard met pijn. Je trekt je terug, maar de eenzaamheid doet ook pijn.

Rechtvaardigheid als gids

De intelligente gevoelige wolf kan diep geraakt worden door onrechtvaardigheid. Hij springt graag in de bres voor een ander, en is verbaasd en teleurgesteld als hij ziet hoe anderen alleen maar aan zichzelf denken. Dat is iemand met de wolf als krachtdier volkomen vreemd.

Beschermen, grenzen en loyaliteit
Het gevoel van territorium is sterk. De wolf beschermt zijn territorium en ook zijn geliefden. Zijn gevoel voor wat zijn basis moet vormen is zeer sterk. Ook al beseft hij het niet altijd bewust, maar als er over zijn grenzen heen gegaan wordt, voelt hij zich aangevallen. Dat heeft ook te maken met rechtvaardigheid en loyaliteit. Als de persoon in kwestie voelt dat zijn positie en integriteit aangetast worden door een onjuiste behandeling, dan voelt dit als gevaar.

De intuïtie van de wolf als gids bij gevaar

De wolf zal altijd proberen om gevaar, of ruzie, te vermijden. Hij is zeer creatief om moeilijke situaties op een andere, nieuwe manier te benaderen, vele wegen staan voor hem open. Zijn vermogen om signalen op te vangen en uit te zenden is uitgebreid. Hij is niet voor één gat te vangen.

De lonely wolf

Elke menselijke wolf, kent de perioden van alleen zijn. Het is zinvol om dit niet teveel te ervaren als iets dat niet goed is, niet zou moeten. Hoe verdrietig eenzaamheid ook zijn kan, toch kun je juist in dergelijke perioden en situaties enorm veel sterker worden. Dat begint bij het accepteren. Je groeit dichter naar jezelf toe. Je gaat je eigen kracht ervaren. Hoe heerlijk is het als je vrij bent om wel of niet in gezelschap te zijn, zonder dat jij en je levensgeluk ervan afhankelijk zijn.

De onzichtbare aanwezigheid van de wolf

De wolf is zeer goed in staat om vrijwel onzichtbaar aanwezig te zijn. Dat doet hij om zichzelf te beschermen. Ook kan hij dan kijken naar zijn omgeving en rustig een indruk krijgen van wat er speelt. Zoals alle wolven houdt hij van zijn medewolven/medemensen en is erin geïnteresseerd. Ook is hij geïnteresseerd in wat hij innerlijk ervaart in de groep. Een intelligente wolf speelt geen spelletjes, behalve leuke spelletjes, en heeft geen masker op. Zijn rustige harmonische aanwezigheid is voldoende. Sociale angsten kunnen heel goed voorkomen bij de wolvepersoon in ontwikkeling. Toch zijn deze angsten vaak ongegrond.

Sterke hechting

Doordat de wolf zich zo snel, diep en sterk hecht, staat hij bloot aan veel teleurstellingen. Wat een gave is, kan schijnbaar in het tegendeel verkeren. Maar de sociale inslag van een wolf blijft.

Teleurstelling en wantrouwen

In het negatieve geval trekt de wolf zich terug om zijn wonden te likken en gaan wantrouwen en teleurstelling in de mensheid domineren. Dit is een domme wolf, die beter zou kunnen. Er is altijd iets te ondernemen, wat je interesse en enthousiasme kan voeden. Versterk jezelf en je levenslust, daar is genoeg van aanwezig. Blijf spelen en onderzoeken. Blijf niet voor één gat gevangen zitten. Dat is jou onwaardig.

De intelligentie van de wolf en communicatie

De wolvensoort kent vele tekens en signalen. Ook de wolvemens heeft waarschijnlijk een uitgebreid vermogen tot communiceren, verbaal of schriftelijk, theater misschien, of zang. Allerlei vormen van expressie, het overbrengen van gedachten en gevoelens, het uitreiken naar de ander passen bij de sociale, intelligente wolf.

Communicatie met je aangeboren intuïtie

Communicatie kun je ook met je eigen innerlijk hebben. We zijn afgeleerd om te luisteren naar onze diepe waarheden, onze ingevingen. Voor de wolf is dit een regelrechte handicap die aangeleerd is en hersteld moet worden om een goed, vruchtbaar en gelukkig leven te hebben. Vertrouw op je aangeboren intelligentie en dieper innerlijk weten. Vertrouw op jezelf.

Een nieuw begin

Wanneer de wolf in je leven opduikt, is dat een uitnodiging om te vernieuwen. Er zijn altijd kansen die je hebt laten liggen. Er zijn gewoonten die je beletten je kansen te grijpen. Het is tijd om een nieuwe koers uit te zetten. Er zitten zovele mogelijkheden in je. Doe er wat mee! Begin nu! En als je de noodzaak nu niet ziet of voelt, zoek het dichtbij. Al is het maar een simpel ritueel, elke avond een kaars opsteken. Er zijn altijd nog meer manieren om je leven vieren en eruit te halen wat erin zit.

Lees verder

© 2018 - 2024 Sofiaroc, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is een “aura”?In het spirituele wordt er veel over aura’s gesproken. De een vindt het abracadabra en de ander vindt het machtig intere…
Non-verbale communicatieHeb je je ooit al eens afgevraagd of je gesprekspartner echt geïnteresseerd is in datgene wat je aan het vertellen bent?…
Wat is intuïtie?Je hoort vaak dat mensen afgaan op hun ‘intuïtie’ om keuzes te maken of om op een bepaalde situatie te reageren. Wat is…
De mysterieuze levenswijze van de wolfDe mysterieuze levenswijze van de wolfDe wolf, de meeste kennen hem wel. Maar niet iedereen weet hoe hij leeft, jaagt of zich verspreidt. Onder de mensen is e…

Yogahoudingen – bhekasana (kikkerhouding)Yogahoudingen – bhekasana (kikkerhouding)Bhekasana (kikkerhouding) ziet er niet moeilijk uit, maar de schijn bedriegt. Deze yogahouding voor gevorderden vergt ge…
Yogahoudingen – kapotasana (duifhouding)Yogahoudingen – kapotasana (duifhouding)Kapotasana (duifhouding) is een zeer vitaliserende yogahouding voor gevorderden. Deze gracieuze asana is feitelijk een v…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Bosmanerwin, Pixabay
  • Luisteren naar dieren. Ted Andrews
Sofiaroc (77 artikelen)
Laatste update: 08-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.