Stoppen met roken: deze zelfhypnose werkt

Stoppen met roken: deze zelfhypnose werkt Dit zelfhypnose programma " stoppen met roken " duurt eenentwintig dagen en heeft zelfs sukses bij rokers die minder sterk gemotiveerd zijn te stoppen met roken. Heeft u van alles al geprobeerd, van lasertherapie tot nicotinepleisters? Of is het de eerste keer dat u besluit te stoppen met roken? Dan biedt dit programma met een hypnotherapeutische benadering, een goede kans van het roken af te komen. Stoppen met roken doet u zo...

Stap 1: Het rookgedrag in kaart brengen

Schrijf voor jezelf op wanneer je bent begonnen met roken, hoelang je al rookt, hoe je ermee begonnen bent, waarom en met wie, of je al eens eerder geprobeerd hebt te stoppen met roken, waarom het niet is gelukt, wat er prettig is aan roken en waarom je nu wil stoppen.

Stap 2: De uitleg van de procedure

Kies een periode voor jezelf uit, waarin er geen extra spanningen thuis, op het werk of elders te verwachten zijn, voor zover dit mogelijk is. Het programma duurt eenentwintig dagen, waarin er vier zelfhypnosesessies plaatsvinden. Iedere week breng je jezelf op een geschikt moment in totale ontspanning op een voor jou rustgevende plek. Na eenentwintig dagen is de zogenaamde 'Q-day' bereikt, de dag waarop de rookgewoonte vaarwel wordt gezegd, als dat al niet eerder gebeurde.

Stap 3: De instructies tijdens week 1

Voordat je jezelf in trance brengt, door totaal te ontspannen, geef je jezelf de komende week de volgende instructies:
 • Ik ga over op een ander sigarettenmerk, terwijl ik me realiseer dat ik nooit meer mijn favoriete merk zal roken.
 • Deze week ( vanaf nu ) begin ik niet meer te roken voor het ontbijt. Ik rook niet meer voor het ontbijt.
 • Na elke maaltijd rook ik een half uur niet.
 • Ik rook niet vanaf een half uur voor ik naar bed ga. Dertig minuten voordat ik naar bed ga rook ik niet meer. Sigaretten liggen buiten handbereik en ik maak er vanaf nu de gewoonte van naar de badkamer te gaan, mijn tanden uitgebreid te poetsen, mijn mond goed te spoelen en de tanden te flossen. Ik proef en voel de frisheid in mijn mond en geniet ervan. Ik pak een notitieboekje en noteer, voordat ik ga slapen, alle redenen die ik heb te stoppen met roken. Ik noteer in dit boekje ook alle hier genoemde instructies
 • Ik zet naast mijn bed een glas vruchtensap, zodat ik 's morgens bij het wakker worden iets kan drinken. Ik let daarbij op de frisse smaak in mijn mond en poets mijn tanden en ga dan ontbijten. Na het ontbijt poets ik mijn tanden weer. Als ik na een half uur nadat ik mijn tanden heb gepoetst zin heb in een sigaret, dan neem ik die. Ik rijd naar mijn werk, zonder sigaretten mee te nemen

Stap 4: De eerste zelfhypnose sessie, week 1

Tegen het eind van de eerste week vindt de eerst zelfhypnose sessie plaats. Tijdens de trance stel je jezelf de volgende vragen:
 • Wil ik echt stoppen met roken?
 • Wil ik mijn nicotinedwang laten varen?
 • Ben ik me ervan bewust dat roken ongezond is?
 • Wil ik mijn slechte rookgewoonte vervangen door een goede gewoonte?
Tot slot van de sessie geef je jezelf opnieuw de instructies die bij stap 3 genoemd zijn.

Stap 5: De instructies tijdens week 2

Bij deze tweede trance-inductie, aan het einde van de tweede week, horen de volgende instructies:
 • Vanaf nu ga ik een uitgesproken vies sigarettenmerk roken.Ik ga nu de meest weerzinwekkende sigaretten roken.
 • Ik rook niet meer voor het ontbijt
 • Ik rook niet gedurende een uur na het ontbijt en een uur na iedere maaltijd.
 • Vanaf een uur voor het slapen gaan rook ik niet en poets uitgebreid mijn tanden. ik geniet van de frisse smaak in mijn mond.
 • Voordat ik ga slapen noteer ik alle redenen en motieven die ik heb om te stoppen met roken.
 • Ik zet een glas vruchtensap bij bed, zodat ik 's morgens kan drinken. Ik poets mijn tanden en geniet van de frisse smaak en ga ontbijten. Na het ontbijt poets je je tanden weer. Als je een uur na het tandenpoetsen zin hebt in een sigaret, dan rook je die. Rijd naar je werk zonder sigaretten in de auto.

Stap 6: De tweede zelfhypnose sessie, week 2

Tegen het eind van de tweede week, vindt de tweede zelfhypnose sessie plaats. Tijdens de trance geef je jezelf de instructies die bij stap 5 genoemd zijn, in positieve zin.

Stap 7: De instructies tijdens week 3

 • Deze week drink ik geen alcohol. Als je dat een zware onthouding vindt, drink dan alleen wat bij de maaltijd.
 • Ik rook niet voor het ontbijt, ik rook niet een uur na het ontbijt ik rook niet een uur na iedere maaltijd
 • Ik ga verder met tandenpoetsen, zet vruchtensap bij bed, enzovoort ( alle instructies van stap 5 )

Stap 8: De derde zelfhypnose sessie, halverwege week 3

Al deze instructies herhaal ik tijdens de derde zelfhypnose sessie positief, met de afsluitende toevoeging:
 • " Ik geniet niet meer van sigaretten. De eerst trek aan een sigaret smaakt een beetje, de tweede een stuk minder, en de derde sigaret zal waarschijnlijk mijn neus, keel en borst irriteren."
 • Ik voel dat mijn keel rauw, droog en erg pijnlijk wordt.

Stap 9: De vierde en laatste sessie, eind week 3, dag eenentwintig

Breng jezelf onder hypnose, door totaal te ontspannen. Geef nu jezelf de volgende posthypnotische suggesties:
 • De goede gewoonten hebben de slechte gewoonte van het roken vervangen. Ik merk meer en meer hoe goed ik me voel bij die goede gewoonten. Ik voel me trots, tevreden en sterk, nu ik die slechte gewoonte achter me heb gelaten en heb vervangen door goede.
 • Roken is niet plezierig, het is onaangenaam en irritant voor mijn neus, mijn keel en mijn longen. Het is ongezond voor mijn lichaam. Nu ik die ongezonde gewoonte achter me heb gelaten, voel ik me meer en meer gezond, voldaan en trots op het werk dat ik verricht heb.

Stap 10: De afronding - stoppen met roken zelfhypnose kuur

Je houdt nog twee weken je notitieboekje bij je, waarin je noteert waarom je bent opgehouden met roken en hoe je je over het algemeen voelt. Sukses allen, met deze 21 dagen durende - stoppen met roken - kuur

Laat u therapeutisch begeleiden

Mist u een zetje in de rug om dit programma te volgen? Of heeft u moeite uzelf onder hypnose te brengen? Laat u dan, gedurende deze stoppen met roken kuur, therapeutisch begeleiden. De drie zelfhypnose sessies worden dan vervangen door drie therapeutische sessies, waarbij bovenstaand programma wordt aangehouden.
Elke sessie duurt één tot anderhalf uur, naast de instructies wordt gedurende de sessie de voortgang van uw rookafbouw goed doorgenomen. Het voordeel van therapeutische begeleiding is wel dat bij terugval u beroep kunt doen op uw therapeut.

Informatie therapeutische begeleiding:

Kosten drie therapeutische sessies, inclusief nazorg en telefonische ondersteuning : 135,- incl. BTW
uw therapeut:
Greg Breukel, Psychodynamisch Therapeut i.o.
info@nautischepraktijk.nl
Tel.nr. 06 28777950
Winterswijk - i.v.m. reisduur is begeleidng bij u thuis bespreekbaar
© 2009 - 2024 Nautisc1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De effecten van het gebruik van tabakDe effecten van tabak zijn desastreus op het lichaam. Vanwege dit feit is het belangrijk dat wanneer je rookt of regelma…
Stoppen met roken: Hoe stop ik met roken?Als je stopt met roken heb je daar veel voordelen van. Maar hoe stop je met roken? In dit artikel worden verschillende m…
Stoppen met roken d.m.v. nieuwe anti rook behandelingStoppen met roken d.m.v. nieuwe anti rook behandelingRokers en ex-rokers weten hoe moeilijk het is om te stoppen met roken. Het roken is een echte verslaving en je komt er n…
De rookverslavingDe rookverslavingVerslaving is per definitie niet prettig, immers verslaving wil zeggen dat je eigen wil naar de achtergrond verdrongen i…

Ben ik alcoholist wanneer ik 2 glazen alcohol per uur drink?Wanneer ben ik afhankelijk van drugs en wanneer is er sprake van "withdrawal' en "drugszoekend" gedrag?
Feitjes over rokenNiet roken wordt zo langzamerhand mode. Tussen 2001 en 2005 was het aantal jeugdige rokers flink afgenomen. Toch rookt n…
Bronnen en referenties
 • Von Dedenroth: hypnotherapeutisch programma tegen dwangmatig roken.
Nautisc1 (45 artikelen)
Laatste update: 14-11-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Verslaving
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.