Stoppen met roken met nicotinezuigtabletten

Stoppen met roken met nicotinezuigtabletten Stoppen met roken is voor velen jaarlijks een goed voornemen. Toch hebben veel mensen grote moeite met het stoppen met roken. Dit komt omdat er vaak ontwenningsverschijnselen ontstaan. Nicotinezuigtabletten van Nicotinell en Niquitin kunnen je helpen langzaamaan af te kicken van nicotine.

Stoppen met roken

Velen die stoppen met roken geven aan dat zij dit erg lastig vinden. Dit komt met name omdat veel mensen last van ontwenningsverschijnselen krijgen. Dit zijn een soort afkickverschijnselen, je lichaam heeft zich immers ingesteld op het roken en de nicotine die men daarbij binnenkrijgt. Ontwenningsverschijnselen kunnen diverse vormen aannemen, bijvoorbeeld een sterke neiging om tóch een sigaret op te steken, gevoelens van onrust, emotionele instabiliteit en veranderingen in de spijsvertering. Wanneer je de hoeveelheid nicotine langzaam afbouwt maak je het stoppen met roken iets gemakkelijker. Je kan hier bijvoorbeeld nicotinezuigtabletten voor gebruiken.

Nicotinezuigtabletten

Nicotinezuigtabletten zijn een soort kleine snoepjes die je langzaam in je mond moet laten smelten. Wanneer je op de nicotinezuigtablet sabbelt of zuigt, komt er wat nicotine vrij. De nicotine komt vervolgens via het slijmvlies van de wangen in het bloed terecht.

Voor wie zijn nicotinezuigtabletten geschikt?

Niet iedereen kan gebruik maken van nicotinezuigtabletten bij het stoppen met roken. Deze nicotinevervangers zijn in een aantal situaties af te raden:
  • Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft
  • Wanneer je jonger dan 18 haar bent
  • Wanneer je recent een beroerte of hartinfarct gehad hebt
  • Wanneer je last hebt van hartritmestoornissen
  • Wanneer je last hebt van angina pectoris
  • Wanneer je allergisch bent voor een van de bestanddelen in de zuigtabletten

Hoe gebruik je nicotinezuigtabletten?

Je neemt een nicotine zuigtablet wanneer je trek hebt in een sigaret. Je zuigt op de tablet totdat er een sterke smaak verschijnt en vervolgens stop je de zuigtablet tussen je tanden en wang. Wanneer de sterke smaak weer verdwenen is, zuig je opnieuw op het tablet. Herhaal dit tot de zuigtablet helemaal opgelost is, dit duurt ongeveer een half uur. Er zijn verschillende soorten zuigtabletten. De sterkte varieert van 1 mg tot 4 mg nicotine per zuigtablet.

Bijwerkingen nicotinezuigtabletten

Wanneer je nicotine zuigtabletten gebruikt kunnen er enkele bijwerkingen optreden. Hoofdpijn, slaapproblemen, maagproblemen, een droge mond, misselijkheid en duizeligheid en de hik zijn veelvoorkomende bijwerkingen van de nicotinezuigtabletten.

Waar zijn nicotinezuigtabletten te koop?

Nicotinezuigtabletten zijn zonder recept verkrijgbaar bij onder meer de apotheek en drogist. Nicotinell verkoopt zuigtabletten in de sterkes 1 en 2 mg. Nicotinell zuigtabletten zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 36 stuks. Niquitin verkoopt zuigtabletten in sterktes van 2 en 4 mg. Niquitin zuigtabletten, met een frisse mintsmaak, zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 24 stuks.
© 2011 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stoppen met roken: nicotinevervangersStoppen met roken: nicotinevervangersStoppen met roken kan een hels karwei zijn. Hulp bij stoppen met roken is dan ook zeer gewenst. Nicotinevervangers vorme…
Nicotine helpt met stoppen met rokenNicotine helpt met stoppen met rokenWereldwijd zijn er 1,1 miljard rokers. Veel mensen willen ook stoppen met roken, omdat dat niet goed is voor je lichaam…
Waarom stoppen met roken?Waarom stoppen met roken?" Roken is schadelijk voor de gezondheid ". Dit is een bekende verklaring voor iedere roker. Iedereen weet dat roken van…
Stoppen met roken met nicotinekauwgomStoppen met roken met nicotinekauwgomStoppen met roken, velen zetten het ieder jaarweer bovenaan het lijstje van goede voornemens. Stoppen met roken kan echt…

Stoppen met roken met Zyban (bupropion)Stoppen met roken met Zyban (bupropion)Zyban, ook wel Zyntabac genoemd, is een hulpmiddel dat je kan helpen bij het stoppen met roken. Zyban helpt de ontwennin…
Stoppen met roken met nicotinepleistersStoppen met roken met nicotinepleistersStoppen met roken, velen zetten het ieder jaarweer bovenaan het lijstje met goede voornemens. Stoppen met roken kan echt…
Bronnen en referenties
  • http://www.stivoro.nl/Voor_volwassenen/Stoppen_met_roken/Wat_of_wie_helpt_u_/Nicotinevervangers/Nicotinezuigtabletten/Index.aspx
Melod (654 artikelen)
Gepubliceerd: 02-01-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Verslaving
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.