Alles over Bleach Orexia, tandenbleek verslaving

Alles over Bleach Orexia, tandenbleek verslaving Veel mensen hebben nog nooit van deze ziekte gehoord, Bleach Orexia. Deze ziekte is namelijk erg nieuw en het houdt in dat je verslaafd bent aan het bleken van je tanden. Tegenwoordig willen mensen alleen nog maar wittere tanden en veel mensen hebben er van alles voor over.

Bleach Orexia

In Amerika is het een rage, proberen er zo goed en mooi mogelijk uit te zien. Zo is het doodnormaal om elke paar weken naar de plastische chirurgie te gaan om je rimpels weg te laten halen. Veel mensen vinden het juist niet mooi omdat het ontzettend onnatuurlijk is. Sommige mensen zijn verslaafd aan plastische chirurgie, maar er zijn ook mensen die verslaafd zijn aan het bleken van hun tanden. Dit wordt Bleach Orexia genoemd.

Hoe ontstaat Bleach Orexia?

Veel mensen doen hun best om er, volgens hen, zo goed mogelijk uit te zien. Ze willen lijken op de vele celebrities die stalend witte tanden hebben en er verder erg goed uit zien. Daarom doen mensen die Bleach Orexia hebben er alles aan om er zo uit te zien als deze celebrities.

Wat veel mensen niet weten is dat er ontzettend veel gephotoshoped wordt, zo zijn ook de tanden in tijdschriften gebleekt door het bewerkingsprogramma photoshop. Dan komt er ook nog eens bij dat heel veel celebrities neptanden hebben, ze hebben facings. Dit zijn schildjes van porselein of composiet die over de tanden heen worden geplaatst.

Hoe bleken mensen met Bleach Orexia hun tanden?

Mensen met Bleach Orexia proberen hun tanden te bleken door middel van een kliniek, een tandenkliniek waar tanden gebleekt worden. Ook worden producten zoals tandenbleeksets gebruikt, dit kan je gewoon thuis gebruiken. Je kunt ook denken aan whitening tandpasta's, whitening mondwater, en kauwgom die je tanden bleekt.

De gevolgen van Bleach Orexia

Mensen die aan Bleach Orexia lijden kunnen erg ver doorslaan. De gevolgen die deze ziekte heeft zijn groot:
  • Zo zijn er zelfs mensen die zo ver zijn doorgeslagen dat ze geen witte tanden hebben, maar doorzichtige.
  • Je kunt je tandglazuur erg aantasten, net zoals het tandbeen.
  • Ook krijg je snel overgevoelige tanden, tandvleesontstekingen en tandvleesbloedingen.
  • De tanden breken snel af omdat ze heel erg dun worden door alle producten die de tanden bleken.
  • Deze ziekte kost erg veel geld, net als plastische chirurgie. Zo kost het veel geld om je tanden te laten bleken, facings te nemen en alle producten te kopen die je tanden witter maakt.
  • Het ziet er ontzettend nep uit. Wanneer je iemand ziet die zulke witte tanden heeft dat het meteen opvalt dan klopt er iets niet. Van nature zien tanden er namelijk nooit zo wit uit als de witte tanden van de celebrities.

Waar kan je bleekproducten kopen?

Veel mensen die aan Bleach Orexia lijden kopen hun producten in het buitenland, dit komt omdat in Nederland een perodixepercentage van 0,1 is toegestaan in producten die je thuis mag gebruiken. In het buitenland, en vooral Amerika, is dit percentage veel hoger. Buitenlandse producten hebben daardoor meer effect. In Nederland worden er ook veel tanden gebleekt in klinieken, dit is hier heel normaal omdat het de klinieken om het geld gaat.

Lees verder

© 2011 - 2024 Dazzeltje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tanden bleken met bleektandpasta'sTanden bleken met bleektandpasta'sSpeciale bleektandpasta's (ook wel whitening tandpasta genoemd) kunnen je helpen je tanden witter te maken tegen geringe…
Hoe krijg ik stralend witte tanden?Hoe krijg ik stralend witte tanden?Ontevreden met de kleur van je tanden? Zin een schitterende 'Hollywood-lach'. Dan zijn er verschillende manieren om je g…
Gele tanden, wat doe je eraanGele tanden, wat doe je eraanJe kent ze wel, de reclames waarin je iemand met stralende witte tanden ziet lachen. Elke keer als je die reclame ziet d…
Bleken van verkleurde tandenBleken van verkleurde tandenEen mooie glimlach en stralende tanden. Het is een belangrijk element om ons goed te voelen in ons vel. Toch, velen hebb…

Gokverslaving, gokken meer dan alleen spel?Gokverslaving, gokken meer dan alleen spel?Veel mensen gokken. De meeste mensen doen het puur voor vermaak en voor hen is het een onschuldig spel waarbij geld voor…
Hoe stop ik met roken? Over motivatie en veranderingHoe stop ik met roken? Over motivatie en veranderingWat is motivatie? En hoe kan je er voor zorgen dat iemand zijn leven betert? Veel mensen hebben last van verslavende gew…
Bronnen en referenties
  • http://www.goedgevoel.be/gg/nl/307/Gebitsverzorging/article/detail/1276116/2011/06/08/Steeds-meer-mensen-verslaafd-aan-tanden-bleken.dhtml
Dazzeltje (96 artikelen)
Laatste update: 12-12-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Verslaving
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.