De 4 grootste mythen over haaruitval

De 4 grootste mythen over haaruitval Het internet staat vol met bronnen en informatie over haaruitval, kaalheid en behandelingen. Jammer genoeg, zijn er ook erg veel mis informatie, mythes en bakerpraatjes. Voor dat je beslist over wat te doen aan haaruitval, kun je je het best enigszins verdiepen in de materie en de volgende 4 mythe’s ter harte nemen.

Mythe #1: Alleen mannen hebben last van haaruitval

Velen van ons denken dat alleen mannen last hebben van haaruitval. Recente formatie over haaruitval toont echter aan, dat vrouwen net zoveel last hebben van dit verschijnsel als mannen. De reden dat we niet zoveel horen over haaruitval bij vrouwen is, dat dit gegeven op zich nog niet volledig sociaal geaccepteerd is. We hebben het idee dat een vrouw altijd een volle bos haar moet hebben.

Een andere reden waarom het verschijnsel bij vrouwen over het hoofd wordt gezien is omdat haaruitval zich bij vrouwen op een andere manier manifesteert dan bij mannen. Informatie over haaruitval en observatie om ons heen laten zien dat veel mannen om ons heen uiteindelijk eindigen met een kaal hoofd. Bij vrouwen echter doet het verschijnsel zich voor dat het haar steeds dunner wordt. Zij worden over het algemeen niet geheel kaal, tenminste niet door oorzaken welke gerelateerd zijn aan genen en hormonen.

Mythe #2: Haar in een borstel is een teken van haaruitval

Het aan treffen van haren in een borstel of op het hoofdkussen ‘s morgens zou de indruk kunnen wekken dat je last hebt van een serieus probleem. Het is echter een normaal verschijnsel dat ieder mens dagelijks haren verliest.

Het staat vast dat 80%-90% van iemands haar zich permanent in een groeifase bevindt. Het overige percentage bevindt zich in een zogenaamde rustfase. Wat eventueel lijdt tot haaruitval. De haren welke in de borstel worden aangetroffen kunnen de haren zijn welke volgens schema aan de beurt waren om uit te vallen.

Mythe #3: Haar producten en stijlen kunnen er voor zorgen dat het haar uit gaat vallen

Teveel verschillende producten gebruiken kan er zeker de oorzaak van zijn dat het haar beschadigt, verdroogt of breekt maar het is niet noodzakelijkerwijs zo dat dit leidt tot een alarmerende haaruitval met kaalheid tot gevolg. Controleer altijd het product wat gebruikt wordt. Het moet goedgekeurd zijn voor normaal consumenten gebruik.

Mythe #4: Aan haaruitval kan niets gedaan worden

Volgens recente gegevens betreffende haaruitval, blijkt dat er een tweetal goedgekeurde geneesmiddelen op de markt zijn om haaruitval te bestrijden. Slechts één daarvan kan veilig gebruikt worden door vrouwen. Operatieve mogelijkheden kunnen ook zorgen voor een effectieve remedie voor het probleem van haaruitval of kaalheid.

Naast de medische oplossingen, is er ook veel informatie beschikbaar in relatie tot haarimplementatie. Veel natuurlijke producten met op kruiden gebaseerde hormonale blokkers en voedzame vitaminen en mineralen dragen ook bij tot een oplossing voor het probleem van haaruitval.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het voorkomen en stoppen van kaalheid en haaruitvalHaaruitval bij mannen van middelbare leeftijd is iets wat als normaal beschouwd wordt. Maar wanneer je ineens veel haar…
Propecia, haargroeimiddel, hoe werkt het?Propecia, haargroeimiddel, hoe werkt het?Propecia is eigenlijk een middel tegen prostaatvergroting, namelijk Finasteride. Maar omdat het de aanmaak van het manne…
Haaruitval: oorzaken, vormen van haaruitval, oplossingenHaaruitval: oorzaken, vormen van haaruitval, oplossingenHaaruitval, niet alleen mannen hebben er last van. Vrouwen worden ook vaak getroffen. Tot op zekere hoogte is dat heel n…
Wat doen tegen kaalheid of haaruitval?Kaalheid of haaruitval is één van de meest voorkomende aandoeningen die zich voordoet wanneer een mens ouder wordt. In t…

Oorontsteking bij volwassenenOorontsteking bij volwassenenOndanks het feit dat oorontsteking bij kinderen meer voorkomt dan bij volwassenen, is het voor volwassenen belangrijk om…
Depressies, de belangrijkste feiten op een rijDepressies, de belangrijkste feiten op een rijEr bestaan vele misverstanden over de betekenis van een depressie. Dit artikel geeft niet alleen informatie over de offi…
Costaric (128 artikelen)
Laatste update: 11-07-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Ziekten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.