Zeurende pijn in liesstreek Wat kan de oorzaak zijn?

Zeurende pijn in liesstreek  Wat kan de oorzaak zijn? Een zeurende pijn in de liesstreek kan heel lastig zijn. Vooral als je niet weet wat de oorzaak is. Heel veel mensen hebben deze pijn wel eens ervaren. Sommigen van hen werden gescreend en zelfs jarenlang behandeld zonder helemaal zeker te weten wat er aan de hand is. Verschillende liesklachten zouden de oorzaak kunnen zijn van pijn in de lies. Pijn is natuurlijk nooit leuk. Daarom willen de meeste mensen snel weten wat de oorzaak is zodat ze een oplossing kunnen vinden voor hun liespijn.

Chronische liesblessure

Een van de mogelijke oorzaken voor pijn in de lies is een chronische liesblessure. Het gaat dan meestal om klachten die niet opeens ontstaan, maar langzaam erger worden. Chronische liesblessure kan ontstaan door overbelasting. In dit geval kan pijn na of tijdens het sporten optreden.

Darmklachten

De diep gelegen buikspier kan bij iemand met stoelgangproblemen drukken op de darmen. Het doet dan pijn en die pijn en uitstraling naar de liesstreek is dan ook mogelijk.

Liesbreuk

Als er een uitstulping is van het buikvlies in de liesstreek, spreken we van een liesbreuk. Een kenmerk hiervan is een bobbel in de liesstreek. Meestal veroorzaakt liesbreuk een zeurderige maar milde pijn. Als er echter een beknelling is van de breukzaak voelt men hevige pijn.

Overbelasting van adductoren

Adductoren zijn de spieren aan de binnenkant van de bovenbenen. Ze zorgen ervoor dat het bovenbeen naar binnen kan draaien. De adductoren kunnen heel gemakkelijk overbelast worden bij het sporten. Dit kan dan veel liespijn veroorzaken.

Slechte heupen

Gebrekkige heupgewrichten kunnen ook voor veel pijn zorgen aan de heupen. Deze pijn is vaak ook te voelen in de liesstreek. De meest voorkomende heupklachten waardoor iemand ook pijn in de lies kan voelen zijn heupartrose en scheefstand van de heupen.

Ziekte van Bechterew

Bij personen die de ziekte van Bechterew hebben kan de pijn ook uitstralen naar de liesstreek. Het gaat bij deze ziekte om een gewrichtsontsteking van de wervelkolom.

Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit komt vaak voor bij vrouwen die zwanger zijn. Het kan ook voorkomen bij mensen die een ongeluk hebben gekregen of bij vrouwen in de overgang. Als de bekken instabiel zijn kan dat hevige pijn in de lies veroorzaken.
© 2011 - 2024 Hyperinfoteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pijn in de liesPijn in de liesPijn in de lies kan veroorzaakt worden door een liesblessure of een liesbreuk. Ook komt dit vaker voor tijdens de zwange…
Pijn in de lies: oorzaken, behandeling & tips bij liespijnPijn in de lies: oorzaken, behandeling & tips bij liespijnPijn in de lies komt bij vrij veel mensen voor, en niet alleen bij sporters. Bij sporters is vooral overbelasting de oor…
Zwanger: pijn in de liesZwanger: pijn in de liesZwanger en pijn in de lies. Liespijn komt vaak voor tijdens de zwangerschap, vooral tegen het einde. Toch kan het al vee…
Liespijn of pijnlijke lies: oorzaken van pijn in liesstreekLiespijn of pijnlijke lies: oorzaken van pijn in liesstreekLiespijn duidt op pijn die je voelt in je lies of in je liesstreek, links en/of rechts. De liezen zijn de twee huidplooi…

Hepatitis B: symptomen, overdracht, diagnose en behandelingHepatitis B: symptomen, overdracht, diagnose en behandelingHepatitis B behoort tot de ernstige infectieziektes. In de volksmond staat hepatitis B ook wel bekend als geelzucht. Het…
COPD is een ernstige chronische longziekteCOPD is een ernstige chronische longziekteIn 2018, zijn er in Nederland zo ongeveer 593.000 mensen met COPD, waarvan 302.600 mannen en 290.400 vrouwen. De verwach…
Hyperinfoteur (64 artikelen)
Gepubliceerd: 13-12-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Ziekten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.