Oorzaken van kanker - 10 krachtige kankerbestrijders

De 5 Gouden regels
Zonder deze vijf regels kan men de kans op kanker nooit significant verlagen, wat je ook aan je voeding verandert.[OLIST]Een voedingsmiddel is pas 'gevaarlijk' als je het lange tijd en in grote hoeveelheden nuttigt. Zorg daarom voor een variatie in je voeding: ontzeg jezelf niets, zondig af en toe.
Niet roken: denk eraan dat tabak kankerverwekkend is vanaf de eerste sigaret.
Kook met diverse bereidingswijze: gestoomde en gestoofde bereidingen zijn beter voor de gezondheid.
Gebruik bij voorkeur ambachtelijke, streekgebonden en duurzaam geteelde producten: kies altijd voor producten met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen.
Zorg voor een goede energiebalans: beweeg meer en consumeer minder hoogcalorisch voedsel. Eet geen snacks tussen de maaltijden door. Doe aan sport.[/OLIST]
Top 10 krachtige kankerbestrijders
[OLIST]Granaatappelsap: vast onderdeel van je boodschappenlijstje.Kurkuma: hou je vooral niet in, gebruik het in alles.
Groene thee: echt alle soorten groene thee zijn uitstekend.
Wijn: zit boordevol resveratol. Te gebruiken in kleine hoeveelheden.
Selenium: De werkzaamheid hiervan is bewezen. Vraag je arts om advies.
Tomaten: rijk aan lycopeen, het beste zijn gekookte tomaten en tomatensap.
Voedingsvezels: zeer belangrijk als versnellers van de maag-darmpassage.
Knoflook en ui: zeer doeltreffend tegen kanker. Gebruik het veel.
Quercetine: zit in kappertjes, lavas, cacao en Spaanse peper.
Lichaamsbeweging: kies een sport die bij jou past en ga regelmatig aan de slag.
[/OLIST]
Oorzaken van kanker
- 30‰ door tabak
- 30‰ door hormonen (lichaamseigen hormonen en andere)
- 20‰ door voedingsgewoonten
- 5‰ door ziektekiemen (bacteriële of virale infecties van een orgaan)
- 5‰ door straling (uv-straling en de natuurlijke radioactiviteit van de aarde)
- 5‰ door erfelijkheidsfactoren
- 5‰ door milieuvervuiling