Hypoglykemie Test

Hypoglykemie Test Denk jij hypoglykemie-verschijnselen te hebben en wil je weten of en in hoeverre er bij jou sprake is van hypoglykemie-symptomen of een hypoglykemisch beeld, dan kan je dit hier te weten komen. Hypoglykemie, een schommelende of te lage bloedsuikerspiegel, is te zien als het tegenovergestelde van diabetes mellitus (suikerziekte, te hoge bloedsuikerspiegel). Hypoglykemie wordt door sommigen gezien als mogelijk voorstadium van diabetes mellitus; anderen erkennen hypoglykemie niet als aandoening. Hypoglycemie wordt soms ook met een c geschreven; hier is gekozen voor hypoglykemie.

Hypoglykemie test

Hieronder vind je de hypoglycemie test. Vooraf dient echter wel opgemerkt te worden dat dit geen 'officiële' (wetenschappelijk gefundeerde) test is. De uitslag van deze 'test' moet dan ook niet als absolute maatstaf of diagnose gezien worden. Wel kan het een indicatie geven over de hoeveelheid (mogelijke) hypoglykemie-symptomen. Tevens dient opgemerkt te worden dat de genoemde symptomen in onderstaande lijst ook voor kunnen komen bij andere aandoeningen en/of ziektes.

Voordat je met het beantwoorden van de vragen begint is het belangrijk dat je weet wat hypoglykemie is.

Hieronder staat een lijst met verschijnselen (symptomen) die in de richting van hypoglykemie zouden kunnen wijzen. De bedoeling is dat je achter de betreffende vraag een score invult op een schaal van 0 tot 3. De scores hebben de volgende betekenis:
  • 0 = Niet, doet zich nooit voor
  • 1 = Zwak of komt zelden voor
  • 2 = Gematigd, komt ten minste 1 x per week voor
  • 3 = Ernstig of komt vaak voor

Heb je last van ?

nr VragenScore
01 Voortdurende vermoeidheid
02 Hongergevoel tussen de maaltijden door of 's nachts
03 Depressieve gevoelens
04 Slapeloosheid
05 Wakker worden na een paar uur slaap
06 Angstgevoelens (voor mensen, plaatsen of dingen)
07 Moeilijk besluiten kunnen nemen
08 Gebrek aan concentratie
09 Slecht geheugen
10 Onzekerheid of minderwaardigheidsgevoelens
11 Hevige geëmotioneerdheid
12 Geprikkeld zijn
13 Veelvuldige huilbuien of een gevoel van ' inwendig huilen'
14 Woede-uitbarstingen (vaak plots)
15 Opblazen van onbelangrijke zaken
16 Consumptie van snoep, taart, koekjes of frisdranken
17 Consumptie van brood, deegwaren, aardappelen of rijst
18 Consumptie van alcohol
19 Dagelijks meer dan drie kopjes koffie of glazen cola
20 Hunkering naar snoep of koffie tussen de maaltijden door
21 Slechte arbeidsprestaties onder druk
22 Hoofdpijn
23 Slaperig zijn overdag
24 Slaperig of duf zijn na de maaltijd
25 Gebrek aan energie
26 Weinig initiatief
27 Moeilijk op gang komen 's morgens
28 Eten als je je nerveus voelt
29 Maagkrampen of zenuwen op de maag
30 Allergieën: astma, hooikoorts, huiduitslag, voorhoofdholteonsteking, e.d.
31 Verdwijnen van vermoeidheid na eten
32 Zelfmoordgedachten of neiging
33 Verveling
34 Hartkloppingen
35 Nachtmerries
36 Geïrriteerd zijn vóór de maaltijd
37 Beverig gevoel bij honger
38 Maagzweer, maagcatarre, verstopping, opgeblazen gevoel
39 Koude handen en voeten
40 Trillen van de handen
41 Vertroebeld gezichtsvermogen
42 Bloedend tandvlees
43 Duizelig, licht in het hoofd zijn
44 Zware moeilijke ademhaling
45 Snel blauwe plekken krijgen
46 Dingen laten vallen of er tegenop lopen
47 Buitensporige transpiratie
48 Verminderde zin in seks
49 Spiertrekkingen of krampen
50 Uitzonderlijke dorst
51 Herhaaldelijk urineren
52 Gewichtverandering
53 Zenuwuitputting

Tel het totaal aantal punten/scores bij elkaar op. Hieronder staat het aantal punten met de bijbehorende indicaties aangegeven. Nogmaals: bekijk het geheel wel met de nodige armslag en voorzichtigheid!

  • Boven de 20 punten: er is een kans op hypoglykemie
  • Boven de 80 punten: vrijwel zeker hypoglykemie
  • Boven de 120 punten: een sterk hypoglykemisch beeld.

Indien er sprake is van hypoglykemie-symptomen kunnen tips en een dieet je hierbij helpen.

Nader onderzoek hypoglykemie

Verder of nader onderzoek naar hypoglykemie is meestal bij reguliere artsen niet mogelijk (uitzonderingen daargelaten). Bovengenoemde verschijnselen kunnen soms wel nader bekeken door o.a.: HLB bloedanalyse (microscopisch onderzoek van druppel bloed uit vinger), kinesiologie, NEI, biosensor, bioresonantie apparatuur en elektro-acupunctuur e.a.

Lees verder

© 2007 - 2024 Jvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hypoglykemie: oorzaak, symptomen en behandelingHypoglykemie: oorzaak, symptomen en behandelingBij hypoglykemie, ook wel hypo genoemd, krijgen de cellen van het lichaam geen glucose. Dat geeft problemen omdat glucos…
Glucose en glucose-testersGlucose en glucose-testersGlucose meten we om te zien of onze bloedsuikerspiegel binnen de referentiewaarden ligt, onder meer als diabetes mellitu…
Te laag suikergehalte, hypoglykemieTe laag suikergehalte, hypoglykemieWie diabetes of suikerziekte heeft, weet dat het suikergehalte te hoog of te laag kan zijn. Een te laag suikergehalte no…
Shuttle run testIedereen heeft wel eens gehoord van de shuttle run test of de piepjestest. Deze test wordt wereldwijd gebruikt en aanger…

Oogproblemen en oogaandoeningen - Middelen & tipsOogproblemen en oogaandoeningen - Middelen & tipsOogproblemen en oogaandoeningen hebben een grote impact. Het gezichtsvermogen is van wezenlijk belang. Bepaalde oogprobl…
Fibromyalgie (reumatische aandoening)Fibromyalgie (reumatische aandoening)Fibromyalgie wordt gekenmerkt door pijn in het hele lichaam (weke delen van en rondom gewrichten). Fibromyalgiepatiënten…
Bronnen en referenties
  • Orthos Media
  • Kimura K., Role of essential trace elements in the disturbance of carbohydrate metabolism: Nippo Rinsho
  • Hypoglykemie, Edith van Blijdesteijn: Ankh-Hermes
Reacties

Angelique, 10-06-2008
Oef, 84 punten. Maar het bevestigd wel mijn vermoedens. Had veel 2tjes en zelfs 3tjes op de punten van wakker worden na een paar uur slaap, slaperig zijn overdag, gebrek aan concentratie, weinig initatief en opgeblazen gevoel.

Toch maar even langs de dokter… Reactie infoteur, 23-08-2008
@ Angelique, zou ik zeker even doen. Mocht de arts er niet in geloven of niet welwillend zijn, kan je altijd zelf het hypoglykemie dieet volgen. Een link hier naartoe vind je in dit artikel, onder de testitems.

Sterkte ermee!
Groetjes van Sila (auteur artikel)

Hermien, 22-05-2008
Wat een openbaring die test, ben benieuwd of ik nu wat fitter kan worden. Reactie infoteur, 23-08-2008
@ Hermien, ben ook benieuwd naar het vervolg.of je je fitter gaat voelen… laat je het weten t.z.t?
Groetjes van Sila

Lion Willy, 07-05-2008
Ik heb de test gedaan en kom op 67, vooral veel plassen en slaapeloosheid. Ik scoor bijna overal maar sommige punten meer. Reactie infoteur, 23-08-2008
@ Lion, misschien goed om het Hypoglykemie Dieet te volgen (zie link in bovenstaand artikel) en na enige tijd te kijken hoe je je dan voelt of even naar de dokter. In ieder geval is het niet slim om deze symptomen te negeren!
Groetjes van Sila (auteur artikel)

Margreet, 30-04-2008
Ik heb de test ook gedan en ik kwam op 122, schrok me rot, kan de kwalen nu verklaren, heeft iemand tips voor gezonde recepten vooral drinken. Ik moet dus echt afkikken, voel me net een junk. Reactie infoteur, 23-08-2008
@ Margreet, inderdaad kunnen suikers e.d. tot een soort junkgedrag leiden, een verslaving en ook een afkick gevoel als je het Hypoglykemie dieet gaat volgen!(zie artikel Hypoglykemie Dieet en Tips)
Treffend uitgedrukt dus!
Groetjes van Sila (auteur artikel)

J. Patricio, 04-03-2008
Ik heb de test gedaan en scoor zo tussen de 60 en 65 punten. Mijn voornaamste klachten zijn veel plassen, continu tintelingen/prikkelingen in mijn hele lichaam, absoluut niet tegen alcohol kunnen, soms opgezwollen gezicht, de hele dag een hongerig gevoel, snel geirriteerd, er zeer vermoeid uitzien en opvliegers/transpireren (daardoor ook vaak onzeker). Dat ik dan ` s nachts minimaal 2 keer wakker word om te plassen en moeite heb met doorslapen is dan ook niet verwonderlijk. Ik laat volgende week een vegatest doen om te kijken of er bijv. geen virus in mijn bijnier of zo zit. Hypoglykemie zou het ook kunnen zijn daarom zal ik dit artikel en deze test ook meenenemen wanneer ik volgende week de Vegatest onderga. Ik zal na de uitslag ervan nogmaals reageren. Reactie infoteur, 05-03-2008
@ J. Patricio, hoewel ik je natuurlijk geen hypoglykemie toewens, hoop ik wel dat je kunt elimineren wat er aan de hand is. En als het wel hypoglykemie is, is het goed om te weten, omdat je dan concreter stappen kunt ondernemen om dit aan te pakken. Een check van bijnier of b.v. je hormoonhuishouding is ook altijd goed voor de zekerheid!

Ik zou het idd erg op prijs stellen als je na de uitslag nogmaals reageert, omdat andere mensen altijd iets aan de ervaring van de ander kunnen hebben. Dus heel graag!

Bedankt voor je reactie en succes met de Vegatest!
Groetjes van Sila (auteur artikel)

Shirley, 07-02-2008
Ik heb afgelopen week te horen gekregen dat ik hypoglykemie heb. Als ik deze test doe kom ik zeer hoog uit. Van de huisarts nu op het candida dieet gezet, voel me iets beter. Maar nog niet om over naar huis te schrijven. Zijn er nog meer mensen met deze ervaringen? Reactie infoteur, 09-02-2008
@ Shirley, het candida dieet overlapt gedeeltelijk het hypoglykemie dieet. Heb je al gekeken in het artikel Hypoglykemie Dieet & Tips? Een link vind je in dit artikel. Misschien vind je daar nog iets waar je wat aan hebt. En mogelijk komen er meer lezers of ervaringsdeskundgen die nog tips voor je hebben.
Veel sterkte ermee!
Groetjes van Sila (auteur artikel)


@ Cindy, Renee (weet je de uitslag al?) en Hilde, sterkte ermee allemaal en bedankt voor jullie reactie!

Jvd (613 artikelen)
Laatste update: 09-12-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.