Mr X., 02-09-2017 21:38 #26
Dus dit heb ik al een tijdje dat ik soms wat wit of gelig slijm heb bij de ontlasting maar nu had ik vannacht intensieve buikspier oefeningen gedaan nadat ik wat druiven na het eten had gehad. Ik kreeg diarree wat op zich al niet fijn was maar nu kreeg nadat de diarree gedaan was ook nog gelig slijm erna en ook vrij veel. Ik ben 17 bijna 18 en heb nog nooit gedronken op een keer na toen ik een jagermeister tegen wat maagpijn nam. Dus ik vraag me af wat dat slijm is, ik dacht bij mezelf dat sinds ik wat overgewicht heb en het er af probeer te trainen het misschien vet is dat op die manier het lichaam verlaat maar het zou fijn zijn te weten wat dit nou is.
Diana, 29-05-2016 10:39 #25
Mijn dochter van 19 is donderdag op school flauwgevallen, dit kwam in het verleden wel vaker voor maar onderzoek heeft geen oorzaak uitgewezen, ze is langere tijd bewusteloos geweest en heeft urine laten lopen.
Nu heeft ze vanaf dat ze thuis is gekomen diaree, donderdag stonk het gehele huis, nu zit ze zo ongeveer om het uur op de wc en de ontlasting is donker, zakt als een grote druppel naar de bodem van de wcpot en er liggen her en der wat groenige vettige spetters. Ze wil niet naar de dokter.
Weet iemand een oplossing
Reactie infoteur, 29-05-2016
Bij dergelijke klachten is het raadzaam de huisarts te raadplegen. Overleg desnoods eerst even telefonisch met de assistent. Groene ontlasting kan veel redenen hebben zoals een maag-darminfectie, aandoeningen aan de lever of galwegen, een voedselintolerantie zoals coeliakie (een intolerantie voor gluten), een darmziekte zoals de ziekte van Crohn. Het is belangrijk dat de onderliggende oorzaak wordt achterhaald en behandeld.
Nina, 14-04-2015 14:29 #24
Hallo, mijn dochter van 13 heeft heel veel buikklachten. Het viel in het begin nog mee ze kon naar school, ze kon wat beter eten en drinken maar ze is altijd al een slechte eter geweest, ze kon normaal lopen, ze had kracht om te praten. Maar nu is het alleen maar erger geworden. Ze gaat niet maar school, ze drinkt heel erg slecht maar 200 ml per dag, ze eet nu ook slecht per dag eet ze alleen maar eem crackertje en een wafel. En ze is zo erg suf ze heeft helemaal geen kracht zelfs niet om te praten en elke keer als ze naar de wc gaat heeft ze heel dunne diaree en heel waterig, haar diarree is zwart. Ze is een keer naar de wc gegaan en toen ging ze bijna flauwvallen dat was erg schokkend. Ze geeft ook veel over. Ze is vaak naar het ziekenhuis geweest voor allerlei vaccinaties en ze krijgt een onderzoek waar bij een camera in haar lichaam wordt gedaan terwijl ze slaapt maar dat is nog lang niet en in die tijd voor de onderzoek weten we echt niet wat we moeten doen, ze gaat bijna uitdrogen en ze heeft de neiging om te flauwvallen
Kirsti, 22-07-2014 18:36 #23
Hoi ik ben 27 weken zwanger en heb groene ontlasting, wat kan dat zijn en kan het kwaad voor mijn kindje?
Groetjes kirst
Green, 23-03-2014 23:44 #22
Hoi,
Heb nogal wat vragen over mijn ontlasting, ik heb type 5 (iets langer), en is meestal pindakaas kleurig en soms wat lichter, laat remsporen achter en het zinkt niet meteen(na een paar seconden pas). Ook is mijn ontlasting nogal aan de platte kant. Heb het naar mijn weten al mijn hele leven. Ik heb vroeger altijd mijn ontlasting opgehouden vanwege angst, misschien heeft dat er iets mee te maken. Ik maak mij veel zorgen, wat kan dit zijn? (btw, eet nogal veel pindakaas en chips. Ik ben 19 jaar)
Mvg
Emma, 08-10-2013 11:03 #21
Heb al een tijdje geen gewone poep meer (normaal was donkerbruin en vaak in een streep) nu is het al twee maanden lang licht bruin en smeuïg. Heb verder nergens last van. Heb weinig toiletpapier nodig en bij het doortrekken blijft er ook niets achter.
Reactie infoteur, 13-10-2013
Bij aanhoudende ontlastingsklachten (zoals bij u het geval is), is het verstandig om de huisarts te raadplegen. Hij kan onderzoeken waar de klachten vandaan komen.
Ingrid, 21-08-2013 20:41 #20
Goedeavond,
Sinds vrijdag ben ik terug gekomen van mijn vakantie in spanje. Zondag voelde ik me misselijk (diarree, overgeven en koorts 38+). Maandag zat ik om de 3 minuten op het toilet waarbij de ontlasting steeds wateriger werd. Toen ik savonds 2 pillen (diarree remmers) had genomen stopte dit gelukkig maar moest ik weer overgeven. Dinsdag was van beide geen spraken echter de koorts hield net als zondag en maandag ook dinsdag aan. Woensdag (vandaag) is mijn koorts gelukkig weg, nog niet overgegeven echter heb ik nu slijmerige licht gekleurde ontlasting. Ik heb de afgelopen dagen ook vrijwel niets gegeten ivm geen eetlust of niet binnen kunnen houden. Wat is het advies dat jullie me kunnen geven? Alvast bedankt.
-., 27-05-2013 02:05 #19
Hallo,
Ik ben 16 jaar en heb sinds gisteren (26 mei 2013) bloed en slijm bij me ontlasting. Weet u hier misschien meer over? Ben namelijk heel erg bang voor het ergste.
De vriendelijke groeten
Pmourits, 11-04-2013 15:25 #18
Ik heb van alles gelezen over ontlasting ik heb sinds een paar dagen zwarte ontlasting. Ik gebruik al een tijd valeriaan capsules. Kan het daar door komen? Ik heb nergens anders last van.
N., 07-03-2013 22:32 #17
Ik heb bijna 3 jaar bloed in mijn ontlasting ben ik naar ziekenhuis geweest ik heb clisma gekregen maar heb ik nog steeds bloed. Vooral als ik melk producten gehad heb dan heb ik meer bloed. Ik ben bang van darm kanker wat kan ik doen. Antibiotica vragen of niet?
Reactie infoteur, 24-03-2013
Als u last hebt van bloed bij het poepen, raadpleeg dan altijd uw huisarts. In de meeste gevallen is de oorzaak (vrij) onschuldig, maar soms kan bloedverlies ook een signaal zijn van een meer ernstige aandoening. De huisarts kan een diagnose stellen en u zo nodig doorverwijzen voor verdere behandeling.
Simons, 18-12-2012 13:11 #16
Ik ben 59, man en heb sedert een paar weken dat ik bijna niet stoelgang kan krijgen. Als ik dan wat kan, plakt het aan de wcpot en stinkt het vreselijk. Mijn arts zegt dat ik movicol moet nemen. Ik neem wel veel suikers voor mijn medicijnen op te doen in druppelvorm, kan dit een oorzaak zijn? Ik ben bang. Wie kan me helpen?
M., 03-07-2012 07:11 #15
Ik heb sinds bijna 3 weken vrijwel onafgebroken vrij dunne en vlokkerige ontlasting, soms diarree. Na de eerste week is het even over geweest (normale gezonde ontlasting). Kleur is volgens mij vrij normaal, misschien wat lichter getint dan anders. Het laatste deel van de ontlasting is soms vrij slijmerig, vooral later op de dag. Dit zo'n 4 to 6 maal per dag. In het begin wel last gehad van koortsig gevoel (maar geen verhoging) en de laatste dagen af en toe wat hoofdpijn. Ik heb, kort voor de klachten begonnen, Ceftriaxone (shot), Azithromycin(tabletten) en acyclovir (tabletten, preventie) voorgeschreven gekregen. Ik ben er steeds maar vanuit gegaan dat die twee antibiotica wel een slachting zouden hebben aangericht onder mijn darmbacterien en dat het zich even moest herstellen maar ik begin het ondertussen een beetje beu te worden. Kan ik dit nog wat aankijken en met banaan, papaya en vezels (en een kleintje yakult) proberen mijn darmen hun draai weer te laten vinden, of wordt het nu toch tijd voor een arts?
Mijn dieet bestaat voornamelijk uit groenten, vrij veel fruit, (wit) brood, eieren, kip. Af en toe taco's met rund of varken. Vrij geregeld (twijfelachtige) kip en regelmatig jalapeno en habanero (ik verblijf langdurig in Mexico).
Ik zou wel op consult willen maar ik moet met vrij weinig geld toe en aangezien ik hier de arts uit eigen zak moet betalen vermijd ik liever die kosten als het eigenlijk niet hoeft.
Ten slotte: Ook drie weken geleden ben ik weer gaan roken en er lijkt een sterk verband tussen hoeveel ik rook en mijn stoelgang.
Reactie infoteur, 13-07-2012
Bij de klachten die u beschrijft -aanhoudende vrij dunne en vlokkerige ontlasting, soms diarree- is het verstandig om een huisarts te raadplegen. Er is -algemeen gesteld- een verband tussen veel roken en diarree, niet gezegd dat dit bij u dus ook het geval is.
Marielle, 29-06-2012 10:43 #14
Ik heb sinds een week of 10 last van bloed en een prop slijm bij mijn ontlasting, ben naar de huisarts 6 weken terug geweest en nu blijkt dat er een kloof in het begin van mijn anus zit. Heb zalf gekregen (isosorbide) en een laxeerdrankje, het was al een stukje minder geworden (maar wel veel migraine gehad) zei hij. Moet nu nog 6 weken smeren en laxeerdrankje innemen. Mijn vraag is dat bloed komt bij het kloofje vandaan maar waar komt zo een prop slijm vandaan is dat normaal bij deze aandoening want mijn dokter geeft daar niet echt antwoord op.
Reactie infoteur, 13-07-2012
Witte slijm bij de ontlasting is op zich volkomen normaal, aangezien de ontlasting langs het slijmvlies van de darm vervoerd wordt. Ontlasting is normaal gesproken bedekt met een glanzend laagje slijm. Bij onvoldoende slijm kan verstopping optreden en een overmaat aan slijm, al dan niet in combinatie met bloed, is een teken van ontsteking.
Bob, 29-05-2012 19:34 #13
Ik heb sinds een paar dagen ontlasting dat bijna zwart. Ik heb er ook een branderig gevoel bij de ontlasting zelf. Ik heb voor de rest helemaal nergens last van. Waar kan dat de oorzaak van zijn?
Reactie infoteur, 29-05-2012
Zwarte ontlasting kan wijzen op een bloeding in de maag of dunne darm. Bij zwarte ontlasting kunt u het beste zo snel mogelijk naar de huisarts gaan.
M., 12-03-2012 18:29 #12
Ik heb vanaf eind januari darm/-maag problemen, en de klachten die ik had waren: opgeblazen gevoel, boeren, winderig, steken in mijn linker zij, dat doorstraalde naar mijn schaamstreek/lies/ en boven been, buikkrampen en pijn. Ontlasting was hard en soms weer zacht. Ik heb van de dokter oplosbare voedingsvezels gekregen, en mijn problemen zijn wat minder. Geen opgeblazen gevoel, buikkrampen. Ik moet wel af en toe nog best vaak boeren en ben nog wel eens winderig. Laatste tijd heb ik wel meer last van branderig gevoel in mijn maag. En steken bij me borstbeen en onder mijn rib? En steken in mijn lies dat nog steeds doorstraalt naar mijn schaamstreek, dat ik het soms in mijn linkerschaamlip voel en na de steek ffe moet krabben. Volgens mijn arts komt het door mijn darm, die dan de pijn door trekt naar benenden? Ontlasting is wel 'n beetje normaal geworden, (lichtbruin en slap) maar had ik vandaag opeens bloed en slijm er tussen zitten?! Ik heb geen last van koorts of overgegeven. Ik stress best wel vaak afgelopen weken, omdat ik denk dat ik iets ergers heb dan PDS! :( Heb enorme last van zenuwkriebels in mijn bovenbuik (maag)? En rugpijn (boven/midden gedeelte) Kan mij iemand alsjeblieft vertellen wat die steken zijn? Ik ben heel erg onrustig!
Reactie infoteur, 14-03-2012
Uit uw reactie maak ik op dat u het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) hebt. PDS heeft een sterk wisselend beloop en is op zich geen ernstige aandoening, maar kan wel heel lastig zijn. Sommige patiënten hebben langere klachtenvrije periodes, terwijl anderen voortdurend hinder ondervinden. Ook varieert de intensiteit van persoon tot persoon. Sommige patiënten zijn (tijdelijk) niet in staat hun dagelijks werkzaamheden uit te voeren, terwijl anderen daar vrijwel geen last van hebben. PDS kan de kwaliteit van leven behoorlijk verminderen.
De belangrijkste symptomen van PDS zijn:
- Buikpijn, vaak links onder in de buik en soms rond de navel, die zeurend, stekend of krampend van aard is en vaak verlicht wordt na de ontlasting of na het laten van winden.
- Lees hier verder: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/79983-pds-buikpijn-links-onder-in-de-buik-krampen-winderigheid.html
Bij PDS kan slijm zonder bloed bij de ontlasting aanwezig zijn. Bloed in de ontlasting is reden om de huisarts te bezoeken. Dit kan wijzen op een onderliggende organische oorzaak.
Er bestaat ook een patiëntenvereniging: http://www.pdsb.nl/index1.php?page=30
Rs, 29-02-2012 18:11 #11
Heb sinds 6 dagen veel diarree, vlokkerig, (geel) slijmerig met soms wat donkergroen/zwarte kleur en krampen in de onderbuik. Heb ook sinds 5 dgn antibiotica voor een blaasontsteking. Kuur is nu klaar, maar beide klachten worden niet minder. Nu al richting huisarts of nog even afwachten?
Reactie infoteur, 01-03-2012
Ik adviseer u terug te gaan naar de huisarts en deze klachten met hem/haar te bespreken.
Els, 01-01-2012 19:44 #10
Ik heb al langere tijd last van een soort stoelgang die ik niet ken. Ik heb soms buikkramp en dan moet ik ineens naar de toilet. Dan is de ontlasting soms waterdun en soms plakkerig. Van plakkerige ontlasting heb ik het meest last… moet dan ook veel toiletpapier gebruiken! Ik eet bijna dagelijks cornflakes met yogurt/vla, altijd verse groenten, weinig vlees en ik heb voldoende beweging (loop 2 keer per week hard). Het enige wat ik minder doe is voldoende drinken. Toch heb ik al heel lang niet meer een normale 'drol' gehad. Moet ik hiermee naar de huisarts? Heb ik een voedselintolerantie? Ik weet het niet meer zo goed, maar maak me wél zorgen! Heeft iemand een oplossingverklaring voor mij?
Reactie infoteur, 02-01-2012
Ik adviseer u om naar de huisarts te gaan, zodat hij/zij een diagnose kan stellen. Dit betekent dat hij/zij uitzoekt wat er precies aan de hand is. Uw arts stelt u vragen over uw klachten en doet zo nodig lichamelijk onderzoek. Wellicht zal de huisarts ook bloed- en/of fecesonderzoek laten verrichten.
C., 28-11-2011 13:06 #9
Al een tijdje is mijn stoelgang ontregeld, wat ws door stress in begonnen. Nu heb ik geen stress meer maar de klachten blijven helaas. Dunne, raar ruikende ontlasting, soms een aantal keren per dag en soms een dag niets. De arts denkt aan een spastische darm, maar behalve eerder genoemde klachten heb ik verder nergens last van! Geen buikpijn geen kramp, kan alles eten; het blijft hetzelfde. Wat zou het kunnen zijn?¿ Of toch een spastische darm?
Reactie infoteur, 28-11-2011
Het meest voorkomende symptoom van PDS (Prikkelbare Darm Syndroom - voorheen ook wel 'spastische darm' genoemd) is pijn of ongemak in de buik. Dit kan gepaard gaan met buikkrampen. De pijn varieert van mild tot ernstig. Door het laten van winden kan de pijn verminderen. De pijn verergert vaak na het eten. De pijn treedt vaak ’s avonds op. In 2006 zijn de zogenaamde Rome III criteria opgesteld, aan de hand waarvan de diagnose PDS gesteld kan worden: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/69359-prikkelbare-darm-syndroom-symptomen-klachten-behandeling.html.
Bij personen met chronische darmklachten, kan de ontlasting onderzocht worden. Vraag uw huisarts naar deze mogelijkheid.
S., 24-11-2011 17:23 #8
Al een tijdje (2weken) loop ik met een onwennig gevoel in mijn maag en darmen, op een gegeven moment voelde ik mij misselijk en moest ik overgeven.een dag later was het verdwenen? dag daarop voelde ik mij trg weer onwennig? kreeg buikkrampen, spierpijn, trg overgeven, toen ik elke keer een drang had om naar wc te gaan. dacht ik dat ik diaree had, (buikgriep) hetzelfde gevoel heb ik.?wat bleek dat ik roze witte slijmen heb elke keer? moet ik mij zorgen maken?
Reactie infoteur, 24-11-2011
Een bezoek aan de huisarts kan uw onrust wegnemen. Uw huisarts zal doorgaans eerst vragen stellen en daarna (eventueel) lichamelijk onderzoek verrichten.
Frits de Rooij, 03-10-2011 22:52 #7
Tijdens marathon in 27gr. flinke krampen in de buik; toch uitgelopen, de krampen verdwenen na een aantal kilometer. Nu helder rood bloed in ontlasting; geen aambeien, scheurtjes, kloven etc. 30 jaar, verder gezond en geen medisch verleden. Direct huisarts inschakelen of even afwachten?
Reactie infoteur, 04-10-2011
Als het bloedverlies blijft bestaan, als het bloed is vermengd door de ontlasting of als er ook slijm bij zit, en u heeft daarbij klachten als afvallen, minder eetlust, ziek voelen, koorts, buikpijn of afwisselend diarree en verstopping, ga dan naar de huisartspraktijk. Zie verder de NHG-Patiëntenbrief op: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBD11a-1.htm.
Frits de Rooij, 03-10-2011 22:15 #6
Tijdens marathon in 27gr. flinke krampen in de buik; toch uitgelopen, de krampen verdwenen na een aantal kilometer. Nu helder rood bloed in ontlasting; geen aambeien, scheurtjes, kloven etc. 30 jaar, verder gezond en geen medisch verleden. Direct huisarts inschakelen of even afwachten?
Sanneke, 03-10-2011 10:54 #5
Ik zit al 4 maanden in Kenya en heb al 10 dagen waterige diarree en pijn in mn buik op de hoogte van mijn navel. Ik ben hier na 6 dagen naar het ziekenhuis geweest en daar vonden ze bloed en pus in mijn ontlasting. De uitslag echter na 3 dagen was dat ik geen bacterie in mijn onlasting zat, maar ik moet wel antibiotica slikken (Ciprofloxacin).
Ik ben een jaar geleden wel gediagnoosd met een spatische darm, maar wat ik nu heb vind ik echter lijken op iets anders. iemand een idee?
Reactie infoteur, 03-10-2011
Pijn midden boven in de buik komt vaak van de maag af, maar kan door de alvleesklier worden veroorzaakt; pijn rond de navel kan wijzen op de dunne darm. Een prikkelbare darmsyndroom (PDS) gaat vaak gepaard met buikpijn, vaak links onder in de buiks maar soms ook rond de navel. Deze pijn is zeurend, stekend of krampend van aard. Vaak wordt de pijn minder na de ontlasting of na het laten van winden. Andere klachten zijn chronische diarree, obstipatie, of een combinatie van beide. Zie: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/79983-pds-buikpijn-links-onder-in-de-buik-krampen-winderigheid.html. Het is belangrijk dat een arts u onderzoekt en een diagnose stelt. U kunt ook telefonisch overleggen met uw huisarts in Nederland.
Jennine, 13-08-2011 17:06 #4
Ik heb nu een week last van een naar gevoel onder in mijn ribbenkast, vlagen van misselijkheid. En mijn buik gaat te keer, nadat ik iets heb gegeten. Mijn ontlasting is grijzig van kleur. Begin van de week erg, dun, dit is nu al meer normaal. Maar de grijzige kleur blijft. Mijn urine heeft een normale kleur, na veel water drinken, geen kleur. Ik heb nu al een week last van en het wordt niet echt minder. Ook ben ik erg vermoeid. Dit kan ook met het vele werken te maken hebben. Afgelopen dagen heb ik erg op mijn voeding gelet, al hoewel ik sowieso geen ongezond leefpatroon heb. Heeft iemand enig idee of dit gewoon over gaat?
Reactie infoteur, 14-08-2011
In hoofdstuk 5 staat dat er door aandoeningen aan de gal, lever of alvleesklier, een vettige, plakkerige ontlasting, die grijs-wit van kleur is. Deze wordt ook wel 'stopverfontlasting' genoemd. Dit heeft niets te maken met het eten wat iemand inneemt. De merkwaardige kleur ontstaat doordat de galkleurstof bilirubine niet vanuit de lever in de darm kan komen. Het kan een aanwijzing zijn voor onder andere leverontsteking, galstenen of aandoeningen van de lever en galwegen. Ik raad u daarom aan direct naar de huisarts te gaan en hier niet mee te wachten 'tot het vanzelf over gaat'.
Ellie Vroomen, 17-07-2011 20:20 #3
Mijn man voel zich van daag niet lekker, koud lijkt wel of hij koorst heeft ( is niet) wel veel pijn in zijn zij, hij moest naar de wc en zijn poep is zwart en hard, wat kan dat zijn? weet iemand raad mvg ellie
Reactie infoteur, 18-07-2011
Zwarte ontlasting kan duiden op een bloeding in maag of dunne darm. Bij zwarte ontlasting kan men het beste zo snel mogelijk naar de huisarts gaan. Het is van belang hier niet mee te wachten vanuit de gedachte dat het vanzelf wel overgaat.
Sandra Dool, 26-05-2011 09:14 #2
Ik heb sinds 3 dagen minimaal 1 maal per uur scherpe buikkramp en heb vrijwel direct gele slijmerige ontlasting. In het begin was het zeer vezelrijk en viel de poep uitelkaar en had het een normale kleur. Dat is veranderd in geel slijm. Kan het aan de bètablokker liggen die ik sinds vorige week slik?
Reactie infoteur, 26-05-2011
Neem contact op met uw apotheker of (huis)arts als u last heeft van vermeende bijwerkingen.
Riny, 11-01-2011 15:44 #1
Mijn zoon van 27 jaar heeft ook bloed bij de ontlasting. Kloven, aambeien, adertjes, daar ligt het niet aan. ben bang voor darmkanker. had mijn vader ook
Reactie infoteur, 12-01-2011
Ik neem aan dat uw zoon zich heeft gemeld bij de huisarts voor nader onderzoek. Ik hoop dat de uitslag positief uitpakt.