Welke medicijnen kun je innemen tegen spierpijn?

Welke medicijnen kun je innemen tegen spierpijn? Er zijn verschillende hulpmiddelen die je kunt nemen tegen spierpijn. Dit kunnen natuurlijke of synthetische middelen zijn. Hoewel natuurlijke middelen beter zijn, werken synthetische geneesmiddelen meestal krachtiger. Je kunt ook gaan voor een geneesmiddel tegen spierpijn op natuurlijke basis.

Medische behandeling tegen spierpijn

Onder medische behandeling tegen spierpijn, verstaan we niet alleen het gebruik van synthetische middelen. Ook natuurlijke producten kunnen gebruik worden tegen het behandelen van spierpijn. Men moet ook rekening houden met welke spierpijn je hier te maken hebt. Is dit spierpijn, verstijving, kneuzing of misschien een verstuiking?

Het belangrijkste is in ieder geval dat de spier goed doorbloed wordt. Deze geneesmiddelen hebben ook meestal als functie om de spier te verwarmen. Dit kan op allerlei manieren. Door het gebruik van synthetische geneesmiddelen, of natuurlijke zalven of tijgerbalsem. Je kunt naast deze geneesmiddelen ook pijnverzachtende middelen nemen zoals dafalgan, een krachtige werking van paracetamol.

Wanneer de spierpijn erg pijnlijk is of wanneer je en chronische spieraandoening hebt, kun je eventueel je spierpijn op professioneel niveau laten behandelen. Dit wordt gedaan door middel van een infrarood behandeling. Het is hierbij wel belangrijk dat je geen andere middelen tegen spierpijn gebruik, dan diegene die de dokter voorschrijft. Aders kun je last krijgen van huidirritaties.

Natuurlijk geneesmiddeltje

Ge liggen. Dit zal een grote hulp voor je rug zijn. Het eerste wat je moet doen in geval van acute rugpijn, is even op je bed gaan liggen. Hierbij is het belangrijk de minste lichamelijke inspanning te leveren. Wanneer je acute rugpijn krijgt, is het belangrijk om een paar dagen rustig aan te doen.

Pas op met pijnstillers

Je kunt pijnstillers gebruiken tijdens je behandeling, maar het is wel aangeraden om er goed mee op te passen. Sommige geneesmiddelen tegen spierpijn gaan niet goed samen met pijnstillende middelen.

Alternatief voor pijnstillers

Rugpijn gaat vaak gepaard met een ontsteking in de streek rond de pijnlijke plek. Eenvoudige geneesmiddelen als aspirine en ibuprofen kunnen dit verhelpen en werken vaak zelfs bij erge ontstekingen. De pijn zal waarschijnlijk niet helemaal over gaan, maar het zal toch wel helpen. Pijnstillers zoals paracetamol zijn minder goed bijerge vormen van rugpijn. Het is daarom dat je moet oppassen voor pijnstillers. Paracetamol is geen ontstekingremmend middel. Hoewel het de pijn verzacht, geneest het niet de ontsteking in de rug. Hierdoor loop je risico dat het nog erger wordt.

Wanneer moet je de hulp van de dokter raadplegen

Het is belangrijk om te weten waar de spierpijn vandaan komt. Spierpijn is dan ook een signaal van het lichaam dat je verteld dat er iets mis is. Het is aangeraden om naar een dokter te gaan als de spierpijn langer dan een week aanhoudt. Als je langer wacht, heb je een kans dat er een ontsteking gaat optreden. Verschillende symptomen hiervan zijn: veel pijn op de plek zelf, kramp, stijfheid en later kun je ook koorts krijgen.

Lees verder

© 2011 - 2024 Koningaap, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spierpijn in de schouder behandelenSpierpijn in de schouder behandelenSpierpijn in de schouder kan verschillende oorzaken hebben, om er van af te komen zul je de oorzaak moeten vaststellen e…
Alles wat je moet weten over spierpijnHet is gezond om regelmatig te gaan sporten. Zo blijven we fit en op gewicht. Of kunnen we zelfs de nodige kilo’s afvall…
Wat doen tegen spierpijn? Oorzaken, symptomen, behandelingWat doen tegen spierpijn? Oorzaken, symptomen, behandelingPijn aan de spieren kan erg vervelend zijn, vooral omdat het je bewegingen erg kan bemoeilijken. Vaak ligt een verkeerde…

Bronchitis: hoe pak je dat aan?Bronchitis: hoe pak je dat aan?Bronchitis is dikwijls iets heel erg lastig. Het begint met een kriebel achter in de keel. Dan loopt dit door naar je bo…
Middeltjes tegen slapeloosheidMiddeltjes tegen slapeloosheidIedereen heeft wel is moeite om in slaap te vallen. Dit is een probleem dat de laatste jaren aan het groeien is. Mensen…
Bronnen en referenties
Koningaap (118 artikelen)
Gepubliceerd: 19-03-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.