Rozenkwarts, een steen tegen bedplassen en nachtmerries

Rozenkwarts, een steen tegen bedplassen en nachtmerries Rozenkwarts wordt ook wel de steen van de liefde genoemd. Dit komt omdat Amor en Eros de steen naar de aarde gebracht zouden hebben. Rozenkwarts is niet alleen de steen van de liefde maar kan ook bij vele kwalen ingezet worden. De steen helpt bijvoorbeeld het bedplassen tegen te gaan en om schadelijke stralen te ontsporen. Rozenkwarts wordt ook gebruikt voor het maken van sieraden. Zoals armbanden, oorbellen, kettingen, hangers voor aan een ketting en als steen voor in een ring. Ook worden er beeldjes van rozenkwarts gemaakt om voor de sier neer te zetten.

Geschiedenis van rozenkwarts

Amor (Cupido)en Eros (god van de liefde)zouden de rozenkwarts naar aarde hebben gebracht. Zodat de steen met zijn vrolijke roze kleur de liefde zou prikkelen en de begeerte zou wekken. De naam rozenkwarts wordt sinds circa 1800 gebruikt. Eerder werd de steen melkkwarts of algemene kwarts genoemd. Rozenkwarts wordt al door de eeuwen heen de steen van de vruchtbaarheid genoemd. De steen zou een positieve werking hebben op de vruchtbaarheid. Wanneer er bij het slijpen van de rozenkwarts een ster ontstaat zou de steen charme opwekken.

Geneeskrachtige werking van de rozenkwarts

Schadelijke stralen ontstoren

Wanneer u een ongeslepen rozenkwarts ter grote van een vuist bij het beeldscherm van een computer plaatst, helpt dit tegen hoofdpijn en vermoeide ogen.

Slapen

Als u een rozenkwarts onder uw hoofdkussen of nachtkastje legt bevordert de steen een goede slaap. Helpt nachtmerries tegen te gaan en helpt bij slaapstoornissen.

Doorbloeding

Een goede doorbloeding is heel belangrijk voor het lichaam. Dankzij de bloedcirculatie worden organen en ledematen voorzien van voedingsstoffen en zuurstof. Een goede doorbloeding zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur op peil blijft. Draag een hanger van rozenkwarts of een ketting op de blote huid

Gordelroos

Gordelroos wordt ook wel herpes zoster genoemd. Het is een huidinfectie die gepaard gaat met rode plekken en met blaasjes die met vocht gevuld zijn. De gordelroos begint vaak rond de taille of buik. Een rozenkwarts gedragen op de blote huid verzacht de pijn.

Abces

Een abces is een zwelling die met pus gevuld is. Een abces kan overal in uw lichaam voorkomen. De druk van de zwelling en de ontsteking zijn de veroorzakers van de pijn. Leg een rozenkwarts naast het bed op de grond. Reinig de steen 1 keer in de week onder koud stromend water.

Galblaasproblemen

De galblaas is een orgaan dat hol is en aan de rechterkant van het lichaam zit. Het orgaan staat in verbinding met de lever via de galbuis. Gal wordt opgeslagen in de galblaas. Bij galblaasproblemen kunt de rozenkwarts enkele malen per dag opleggen op de pijnlijke plek

Lever

De lever zit aan de rechterkant van de buik vlak onder het middenrif en wordt beschermd door de onderste ribben. De lever heeft verschillende functies in het lichaam. Regelt de stofwisseling, slaat vetten, eiwitten en koolhydraten op, produceert gal, reguleert het bloedvolume en maakt stollingsfactoren aan.
Bij een leveraandoening kunt u het herstel versnellen door een geslepen rozenkwarts een paar keer per dag in de hand te houden.

Hartinfarct

Rozenkwarts stimuleert de genezing na een hart infarct. Leg een stuk rozenkwarts naast het bed op de grond. Reinig de steen 1 keer per week onder koud stromend water.

Bedplassen

Rozenkwarts helpt het bedplassen tegen te gaan. Leg een rozenkwarts ter grote van een vuist 80 centimeter van het bed af op de grond. Reinig de steen 1 keer per week onder koud stromend water.

Liefdesverdriet

Wanneer u een ketting of een hanger van rozenkwarts draagt op uw blote huid verzacht het uw liefdesverdriet.

De geneeskrachtige werking van stenen is bekend. Maar schakel bij klachten altijd medische hulp in.

Toepassingen

Rozenkwarts kan gebruikt worden bij verschillende kwalen. Het is ook een geliefde steen om sierraden van te maken. Zoals oorbellen, kettingen, hangers voor aan een ketting, armbanden en als steen voor in een ring. Ook worden beeldjes van gemaakt van rozenkwarts zoals dieren en andere vormen.

Kleur

De rozenkwarts is roze van kleur. De steen is doorschijnend en heeft een glasachtige glans.

Vindplaatsen

Rozenkwarts wordt gevonden in Madagaskar, Brazilië, de Verenigde Staten en in Oostenrijk.

Verzorging van de rozenkwarts

De rozenkwarts kunt u ontladen door de steen onder koud stromend water te houden. Door de steen een nacht in het maanlicht te leggen kunt u deze opladen. Dit mag ook achter het glas op een vensterbank. Of door de steen 24 uur op een cluster bergkristal te leggen.

Lees verder

© 2015 - 2020 Judyb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Edelstenen - pyriet, rozenkwarts en tijgeroogEdelstenen - pyriet, rozenkwarts en tijgeroogDe schoonheid van edelstenen bestaat uit verschillende kenmerken zoals kleur, glans en vorm. Pyriet met zijn gouden glan…
Rozenkwarts, steen voor het hart en de creativiteitRozenkwarts, steen voor het hart en de creativiteitDe rozenkwarts is een zeer geliefde steen. Voor jong en oud is dit een veilige, rustgevende steen. De werking van de roz…
De gouden driehoekDe gouden driehoekDe gouden driehoek, de drie-eenheid amethist, bergkristal en rozenkwarts je ziet ze best vaak gecombineerd en hoewel d…
Stenen, sterrenbeelden en kleurentherapieEdelstenen kunnen worden gebruikt om mee te helen, maar kunnen ook persoonlijk zijn toebedeeld door het karakter van die…

Spanningshoofdpijn bij stress; types hoofdpijnSpanningshoofdpijn bij stress; types hoofdpijnHoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is stress, gevolgd door migrainehoofdpijn, clu…
Granaat, een steen die zelfvertrouwen geeftIn de oudheid geloofden de mensen dat er heilige granaten bestonden. Deze edelstenen zouden zichzelf verlichten. In de m…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Didier Descouens, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Amor
  • http://www.ayur.nl/product_info.php?prodid=752
  • http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/abces/item32082
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Galblaas
  • http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/leveraandoening/item36627
  • De bijzondere kracht van de helende stenen, Gisele Schrëiber

Reageer op het artikel "Rozenkwarts, een steen tegen bedplassen en nachtmerries"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Judyb
Gepubliceerd: 13-01-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Special: Edelstenen
Bronnen en referenties: 7
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!