Kunziet, steen voor de intelligentie van het hart

Kunziet, steen voor de intelligentie van het hart Kunziet is een (half) doorzichtige roze steen, soms met een zweem van paars als je vanuit een andere richting naar de steen kijkt. Deze edelsteen is ontdekt in Californië in 1902 door de edelsteenkundige G.F. Kunz. Het is een variëteit van de spodumeen-groep, waar hiddeniet ook toe behoort. De steen kan groene deeltjes bevatten. Kunziet is een lithium-aluminium silicaat met de hardheid van 6 tot 7. Vanwege de roze kleur behoort deze edelsteen bij het hartchakra. Deze prachtige edelsteen past bij jong en oud, dus ook bij (jonge) kinderen en pubers. De vrije stroom van het hart vindt zijn loop, intuïtief worden betere beslissingen genomen. Moeheid en depressie verminderen. Men heeft minder kritiek en minder weerstand tegen wat ongewenst is en men kan zelf ook beter tegen kritiek.

Lastige pubers hebben baat bij kunziet

De emotionele schommelingen, waarmee de groei van de jonge mens gepaard gaat: het geen-zin-hebben, verzet tegen de dagelijkse routine, de moed niet hebben om de studie aan te gaan, slecht tegen kritiek kunnen, vinden een weg door het dragen van kunziet. Het hart gaat open, enthousiasme krijgt ruimte, een bezwaard gemoed kan zijn ballast verwerken en afwerpen (ook al kost dat een huilbui).

Slecht tegen kritiek kunnen?

Kritiek raakt ons vaak in onze kwetsbaarheid en we schieten in de verdediging. Het is een enorme stap voorwaarts, als je herkennen kunt dat kritiek ook opbouwend kan zijn. Het leven wordt makkelijker. Dit is een vermogen dat voor de rest van je leven meekan.

Kunziet helpt weerstand te overwinnen

Weerstand belet je vaak van het leven te genieten. Je focust op dat wat je niet wil of niet leuk vindt en ziet de wereld door een gekleurde bril. Misschien heb je gelijk, maar vaak kun je er niks aan veranderen. Kunziet helpt om je over te geven aan wat is. Je krijgt ook oog voor de behoeften en de optiek van de ander. Je voelt je vrolijker en depressies worden langzaamaan minder diep.

Kunziet geeft ruimte aan de intuïtieve intelligentie

Kunziet versterkt de intelligentie van het hart en de intuïtie. De samenwerking tussen hart en hoofd verbetert, je intuïtieve inzicht verdiept zich. Kunziet maakt hart en verstand soepel en innovatief. De stem van het hart wordt gehoord, en je weet je koers te bepalen. Je laat je niet van je stuk brengen. Je herkent wat je diep van binnen al weet. Koppigheid wordt overwonnen, want daar word je niet altijd blij van. Je weet los te laten wat niet in het belang is van het grotere geheel. De relatie met de wereld om je heen wordt aangenamer.

Kunziet versterkt het incasseringsvermogen

Wie zich heen-en-weer geslingerd voelt in de stormen van het bestaan en de stormen tussen mensen, heeft baat bij deze prachtige en krachtige steen. Niet alles is te veranderen, veel moet je maar zien te verdragen. Kunziet maakt je innerlijk krachtiger, zodat de buitenwereld en haar effecten op jou minder hevig binnenkomen. Of je beseft bewust de heftige betekenis van het gebeuren en je weet dat je het je niet tezeer moet aantrekken. Het lukt je om het te laten gaan. Je hoeft niet alles persoonlijk te nemen. Dit is het soms chaotische menselijke bestaan. Je kwetsbare ik kan overleven in de luwte, je hebt een innerlijke beschutting tegen de storm. Je voelt nu je grotere diepere menselijke ik. Je kunt zelfs glimlachen vanwege de absurditeit van het menselijk bestaan. Zoals de Boeddha al zei: "Leven is lijden, elk mens lijdt." Maar ook: "Elk mens verlangt naar geluk." Hierin zijn we allemaal gelijk, we zitten in hetzelfde schuitje.

Kunziet opent het hart voor liefde en schoonheid

Kunziet ondersteunt het hart, doordat je je op natuurlijke wijze opent voor de schoonheid en de liefde die overal in het bestaan haar plek kan hebben, ook in jouw hart. Je bent niet meer afhankelijk van de liefde die van buitenaf naar je toe moet komen, maar je treft de liefde aan in je eigen binnenste, als een kostbare schat, die je overal met je meedraagt. Je vraagt niet langer om liefde, maar geeft je liefde en begrip en stelt je dienend op zonder over je heen te laten lopen.

Kunziet als meditatiesteen

Doordat kunziet ruimte geeft aan hoofd en hart, is het een zeer waardevolle meditatiesteen. Het denken wordt rustiger, het bewust waarnemen verdiept zich. De innerlijke getuige is aanwezig. Men ziet wat is, zonder te hoeven oordelen of mee te gaan in de gedachtenstroom.

Kunziet geneest het hart

Pijn in het hart, of het nu emotionele pijn is, liefdesverdriet, een gebroken of teleurgesteld hart, of fysieke hartklachten, deze vinden alle baat bij het dragen van kunziet, de genezingsprocessen worden ondersteund.

Moeheid

Moeheid kan allerlei oorzaken hebben. Kunziet kan verrassend gunstig uitwerken. Herstel na ziekte wordt bevorderd. Bezwarende gedachten en emoties, die moemakend zijn, innerlijke remmingen die de natuurlijke levensstroom en het enthousiasme voor het leven belemmeren, kunnen loskomen, met alle emoties van dien. Een grote schoonmaak heeft ten gevolg dat men weer vrijuit durft te leven.

Creativiteit

Innerlijke creativiteit wil zich uitdrukken. Kunziet maakt baan hiervoor.

Fysiek

Emotionele blokkades kunnen op den duur fysiek uitwerken. Kunziet heft blokkades op, zowel op het emotionele niveau als op het fysieke niveau. Stress kalmeert. Kunziet ondersteunt het parasympathisch zenuwstelsel. Zenuwpijnen worden verlicht. Spanningen in de hartstreek lossen op. Ook bij epilepsie is kunziet harmoniserend. Gewrichtsklachten verminderen

Een edelsteen werkt in de tijd, maar kan ook directe reacties oproepen

Hoewel het heel goed mogelijk is dat je een acute reactie ervaar bij een steen, zoals: gapen, huilen, een diepe ademhaling enz., toch is het nodig om een tijdlang te leven met je steen. Diepgaande processen waar de steen je naartoe brengt en doorheen leidt, hebben hun tijd nodig. Als de steen breekt, of er stukjes van afbreken of barstjes in komen, betekent dit dat de steen zijn werk doet. Hij werkt als een soort bliksemafleider. Het is een goed teken. Het is het beste om een nieuwe steen te kopen, die blijft waarschijnlijk wel goed. Het beste is om de steen direct op de huid te dragen.

Kunziet is zeer geschikt om geschenk te geven

Deze steen hoort bij het hart, ons vermogen van harmonie, evenwicht, bemiddeling, vergeven, contact maken vanuit liefde. Daarom is kunziet, als geschenk vanuit het hart, een weldadigheid. Het wederzijds vertrouwen wordt versterkt en/of hersteld, het hart gaat (weer) open. De steen is in allerlei vormen verkrijgbaar, ook de ruwe vorm is zeer geschikt.

Lees verder

© 2015 - 2024 Sofiaroc, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Intuïtie en liefdeIntuïtie en liefdeTijdens het vinden van de grote liefde in het leven, kan intuïtie een grote hulp zijn. Intuïtie kan een onmisbaar hulpmi…
Wat is intuïtie?Je hoort vaak dat mensen afgaan op hun ‘intuïtie’ om keuzes te maken of om op een bepaalde situatie te reageren. Wat is…
Gezondheid van jongeren, pubers en tienersGezondheid van jongeren, pubers en tienersHoe ga je als ouder om met de gezondheid van je opgroeiende kind tijdens de puberteit? Waarom hebben tieners en pubers g…
Kristallen en uw Chakra'sAls de fijne energietrillingen in kristallen overeenstemmen met uw eigen vibraties, kunnen uw lichaam en geest ontspanne…

De geneeskracht van verse knoflookDe geneeskracht van verse knoflookKnoflook is populair in de natuurgeneeskunde en werd al gebruikt door de oude Egyptenaren, Grieken en de Romeinen. En da…
De hematiet geeft kracht en moed aan de krijgerDe hematiet geeft kracht en moed aan de krijgerDe hematiet wordt ook wel bloedsteen genoemd, die naam deelt hij met de heliotroop die ook bloedsteen wordt genoemd. De…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jaja 1985, Flickr (CC BY-2.0)
  • Verlichting door kristallen. Katrina Rafael
  • De kristallengids. Simon & Sue Lilly
  • De helende kracht van edelstenen. Zora Storm-Kull
  • Handboek geneeskrachtige stenen. Michael gienger
  • De wijsheid van stenen. Robert Simmons & Naisha Ahsian
Sofiaroc (77 artikelen)
Laatste update: 04-01-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.