Aquamarijn, steen voor communicatie, vriendschap en vrede

Aquamarijn, steen voor communicatie, vriendschap en vrede De lichtblauwe tot zeegroene aquamarijn is bij velen geliefd. De naam betekent zeewater en hij zou geluk brengen aan zeelui. Aquamarijn is een zachte, verkoelende, rustgevende steen, haar werking past bij het keelchakra en het is een goede steen voor communicatie en vriendschap. De steen geeft een zachte kracht aan man en vrouw, een ontspannen dynamiek. Een heldere en ordelijke geest van inzicht wordt gestimuleerd. De aquamarijn heeft een kalmerende werking op de emoties, doordat er meer inzicht ontstaat, kan er vrede ervaren worden met dat wat is. Ook depressie en wisselende stemmingen kunnen veranderen door de werking van deze steen. Fysiek werkt aquamarijn op de keel, de luchtwegen, het immuunsysteem en bij allergieën. De steen heeft een reinigende werking. Aquamarijn heeft een gunstige werking op de ogen. Ook de innerlijke ogen zoals paranormale vermogens en helderziendheid kunnen ontwikkeld worden onder invloed van de aquamarijn, de steen van inzicht en open, ruime vrede.

De zeegroene aquamarijn

De aquamarijn behoort tot de berylfamilie. Zijn zeegroene kleur heeft hij te danken aan de aanwezige ijzersporen. De glans is glazig, de hardheid is 7.5 - 8. De steen vertoont dichroïsme, d.w.z. dat vanuit verschillende hoeken bekeken, de steen wel of niet zijn kleur laat zien. Hieraan kan men hem herkennen. De duurdere stenen die men in kostbare sieraden aantreft zijn van een diepblauwe kleur, maar ook de minder dure stenen hebben hun schoonheid, waarde en werking.

Aquamarijn opent de geest

De prachtige aquamarijn opent de geest en maakt ons ontvankelijk en ruimdenkend. We zijn niet bang om onbetreden paden op te gaan en ons te onderscheiden van anderen. Een gezonde eigenwijsheid wordt bevorderd. Wie lijdt onder de sleur van zijn bestaan zou aquamarijn eens kunnen proberen. Je blikveld en je grenzen verruimen zich, je ziet mogelijkheden waar je eerst onmogelijkheden zag.

De inzichtbevorderende werking van aquamarijn

Aquamarijn helpt bij het begrijpen en doorzien van de verschijnselen in deze wereld. Het stimuleert een helder en doordringend intellect, maar toch een zachtheid in het denken. Men is in staat om neutraal en onbevooroordeeld te kijken naar wat is, zonder dat er een koelte ontstaat. Betrokkenheid bij wat ons omringt, is kenmerkend voor de werking van aquamarijn. Het is liefde voor het leven en al wat zich daar afspeelt. De kracht van aquamarijn ligt in een heel eigen dynamiek die zich in vrede voltrekt.

Aquamarijn voor de unieke mens

De eigenheid van de mens komt eruit. Unieke gaven krijgen de kans. Men heeft niet langer de bevestiging van buitenaf nodig. Er groeit een innerlijk weten, men volgt de innerlijke leidraad. De intuïtie groeit en versterkt zich. Men krijgt een visie van wat mogelijk is. Laat je niet van je pad afbrengen, leer de aquamarijn kennen.

Aquamarijn en het spel van het leven

Zoals de golven van de oceaan spelen in een eindeloze afwisseling en de dolfijnen hun spel spelen, zo kunnen wij mensen ook spelen. Aquamarijn geeft zowel inzicht als luchthartigheid, aandacht en een ontspannen houding, evenwicht en helderheid in de chaos die ons overspoelen kan. We komen weer op onze pootjes terecht en vinden de vaste grond onder de voeten steeds weer terug. We zijn niet bang om kopje onder te gaan. Het spel leren we te spelen. Aquamarijn helpt flexibel te zijn, dynamisch, doelgericht en vasthoudend.

Aquamarijn en zijn werking op de emoties

Aquamarijn helpt om minder overspoeld en meegesleept te worden door de eigen emoties of die van anderen. Verhitte gedachten of hevige emoties komen tot kalmte. De chaos die een overmaat aan emoties teweeg kan brengen en de verwarring waar dit mee gepaard gaat, maakt baan voor een rustig accepteren en durven onder ogen te zien van dit alles, waardoor de storm geleidelijk gaat liggen en overzicht en inzicht ontstaan. Men krijgt een gevoel van vrede. De houding is die van iets meer nuchtere afstand en een heldere kijk op wat zich afspeelt.

Steen van verandering en inzicht

Als men de aquamarijn langer inzet, zal zich een proces van diepgaande verandering voltrekken. Men krijgt inzicht en leert zichzelf beter kennen. Schuldgevoelens worden vervangen door begrip aangaande ons menselijk bestaan en onze menselijke onvolmaaktheden en tekortkomingen en een gezonde vorm van eigenliefde krijgt voet aan de grond. We winnen aan zelfvertrouwen en zijn minder vatbaar voor depressie. Wat nodig is om naar buiten te brengen aan emoties en gevoelens, vindt baan. Oud zeer dat als ballast meegedragen wordt kan worden afgeworpen. Aquamarijn past bij de (over)gevoelige mens. Angsten komen tot bedaren. Men wordt zich bewust van wat onder de oppervlakte speelt, waarop men ermee kan leren omgaan. Men kan relativeren, de zaken in perspectief zien.

Aquamarijn en zelfvertrouwen

Aquamarijn geeft moed en zelfbewustzijn. Doordat het inzicht bevorderd wordt, is er minder ruimte voor onzekerheden. Er ontstaat een ontspannen, lichte houding waarmee we met enthousiasme het leven tegemoet treden. We gaan eerlijk, open en doelgericht te werk en zijn ook bij tegenslag vasthoudend, we gaan door totdat we succes hebben en de afronding een feit is. Doordat de aquamarijn ordelijkheid bevordert, kan er meer basis opgebouwd worden om op terug te vallen. Men voelt zich vrij en toch ook beschermd op een of andere manier. Verantwoordelijkheden kan men aan en minder leuke taken worden volbracht.

De aquamarijn brengt vrede

De aquamarijn dringt zich niet op in zijn werking, maar hij is er wel. Het is als een vriend die niet laat afweten. Hij brengt vrede en rust, schoonheid en troost. De werking is constant. Je voelt een dynamiek die je draagt, vriendelijk aanmoedigt. Het wordt zo aangenaam en gemakkelijk. Het leven als dans.

De werking van aquamarijn op het keelchakra van communicatie

De aquamarijn past bij het keelchakra van communicatie en expressie. De steen geeft ruimte aan zelfexpressie en zorgt ervoor dat de communicatie in alle helderheid verloopt, zowel in het zichzelf uiten als in het aandachtig luisteren. Creativiteit en inspiratie worden bevorderd. Opgekropte emoties komen tot ontlading.

Aquamarijn, vriendschap en relaties

Onder invloed van deze steen beseffen we meer en meer dat we in al onze diversiteit, toch allemaal gelijkwaardig zijn. De aquamarijn leert ons de eigen hoogmoed en arrogantie onder ogen te zien. Met een onbevangen open blik leren we te kijken naar onszelf en anderen. Deze steen past als geschenk in een liefdes- of vriendschapsrelatie. Het hart is trouw, de gevoelens warm. Er is alle ruimte voor beide partijen om te zijn wie men is. Er is begrip en compassie. Er is ruimte voor humor en lichtheid. Het blijft altijd interessant, als er sleur dreigt te ontstaan ziet men nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Men is niet bang voor verandering. Het groeiproces vernieuwt zich steeds weer.

Aquamarijn bevordert helderziendheid

Niet alleen verheldert aquamarijn het zicht in het dagelijks leven, ook wordt een dieper inzicht ontwikkeld. Dit is de steen van intuïtie, helder weten, helder zien, helder horen. Het is de steen van zieners en mystici. De aquamarijn past bij het derde oog en het kruinchakra. Spirituele groei en zuiverheid worden bevorderd. Het hart wordt weer onschuldig zodat men onbelast open staat voor helder inzicht.

Aquamarijn en bescherming bij (zee)reizen

Traditioneel beschermt de aquamarijn zeelieden. Wie een reis gaat maken op het water, wie gaat zeilen, surfen, zwemmen, of duiken heeft wellicht aan de aquamarijn een goede reiskameraad.

De werking van aquamarijn op het immuunsysteem

Om de weerstand te verhogen is het gebied van de thymus, tussen keel en hart, de aangewezen plek om de aquamarijn te dragen. De steen stimuleert de thymusklier om haar centrale functie binnen ons afweersysteem maximaal te vervullen en ontstekingen tegen te gaan. De aquamarijn heeft een harmoniserende invloed op de hypofyse en de schildklier. De samenwerking tussen de verschillende endocriene klieren wordt gestimuleerd en geharmoniseerd. De groei en de hormoonbalans worden beter gereguleerd. Overmatige reacties zoals bij auto-immuunziekten, allergieën en m.n. hooikoorts, worden gekalmeerd. Bij voorhoofdsholte ontsteking en opgezette klieren is aquamarijn geschikt. Aquamarijn is wellicht de beste steen in het geval van allergie. Een kleine aquamarijn in het potje huidcrème kan overmatige huidreactie voorkomen.

Algemene fysieke werking

Behalve dat het immuunsysteem wordt versterkt, heeft de aquamarijn een reinigende werking. Doordat hij gunstig werkt op het kliersysteem worden storingen in de stofwisseling voorkomen. Aandoeningen van longen en luchtwegen, keelpijn, keelontsteking, bronchitis en astma vinden baat bij deze steen. Aquamarijn is werkzaam bij vermoeidheidsverschijnselen. Ook is de steen inzetbaar bij depressies en stemmingswisselingen. De steen houdt jeugdig. Hij helpt tegen zenuwpijn, is inzetbaar bij maag- en leverkwalen.

Aquamarijn en zijn werking op de ogen

Aquamarijn heeft een gunstige werking op de ogen en is inzetbaar bij allerlei oogklachten. In vroeger tijden droeg men brillen met glazen van aquamarijn. Bij oogaandoeningen kan je het beste 's avonds de steen op de ogen leggen. Bij tranende ogen helpt aquamarijn. Bij zowel bijziendheid als verziendheid kan het zicht verbeteren.

Aquamarijn is geschikt voor ouderen

Aquamarijn is geschikt voor oudere mensen, hij beschermt tegen ouderdomsverschijnselen, gaat vergeetachtigheid tegen en houdt zowel de botten als de aderen soepel. Aquamarijn houdt de jeugd erin, zowel geestelijk als fysiek.

Aquamarijn aan een lang snoer of als oorbellen

Hoewel de blauwe of blauwgroene kleur wijst op het keelchakra, kan men deze steen behalve in het keel en borstgebied ook heel goed aan een lang snoer dragen, zodat de gebieden van zowel hart als zonnevlecht beïnvloed worden. Ook als oorbellen is het passend. Het hoofd blijft koel en helder.

Lees verder

© 2015 - 2023 Sofiaroc, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De zeven hoofdchakra'sDe zeven hoofdchakra'sIn ons lichaam zijn zeven hoofdchakra’s en 40 secundaire chakra’s te vinden. Sommige mensen kunnen deze chakra's zien do…
Seleniet de engelensteenSeleniet de engelensteenSeleniet is een witte (half)doorzichtige steen met een glas- tot parelmoerglans. De naam komt van Selena, de Griekse maa…
Tijm, dat is pas fijnTijm, dat is pas fijnHet wordt weer herfst, de tijd om verkouden te worden! We slaan weer hoestsiroop,neusdruppels en dampo in. En gelukkig h…

Ontlasting dikker maken door extra vezels te etenOntlasting dikker maken door extra vezels te etenEen te dunne ontlasting kan om meerdere redenen vervelend zijn. Naast dat het ongemakkelijk is dat je vaak een toilet op…
Rozenkwarts, steen voor het hart en de creativiteitRozenkwarts, steen voor het hart en de creativiteitDe rozenkwarts is een zeer geliefde steen. Voor jong en oud is dit een veilige, rustgevende steen. De werking van de roz…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: MAURO CATEB, Flickr (CC BY-2.0)
  • De helende kracht van edelstenen. Zora Storm-Kull
  • Kies uw eigen kristal. Teresa Moorey
  • Handboek geneeskrachtige stenen. Michael Gienger
  • Kristallen ontcijferd. Sue Lilly
  • De kristallengids. Simon & Sue Lilly
Sofiaroc (77 artikelen)
Laatste update: 18-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.