De zonnesteen is een steen van overvloed en levensenergie

De zonnesteen is een steen van overvloed en levensenergie De zonnesteen is een warm aandoende steen, met een goudachtige kleur waarin glimmertjes te zien zijn. Het is een positieve steen, die een gevoel van zelfvertrouwen en vreugde geeft. De zonnesteen past bij het derde chakra (de zonnevlecht) en het tweede chakra, dat zich iets onder de navel bevindt. De steen is geschikt om in te zetten bij depressie. Er komt weer ruimte voor optimisme en positiviteit. Angst en zelftwijfel wijken bij de warme vrolijkheid van de zonnesteen. Het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd. De zonnesteen is een steen van overvloed, die past bij mensen die de wereld iets te bieden hebben, mensen die zich willen inzetten voor het grotere geheel. Als je daarbij meer kracht nodig hebt, zoek dan een zonnesteen op, neem hem in je hand, kijk ernaar en voel je vervuld worden met deze positieve energie.

De zonnesteen is een veldspaat

De zonnesteen is een veldspaat, net zoals de maansteen, labradoriet en amazoniet. Veldspaat wordt ook wel glimmer genoemd. Een andere naam voor zonnesteen is oligoklaas, maar die naam wordt niet veel gebruikt. Nóg een andere naam is: aventurien-veldspaat, maar deze naam wijst op de groene aventurijn, welke niets met de zonnesteen te maken heeft. De kleur is goudachtig oranje tot roodbruin, de steen heeft kenmerkende glimmertjes die bestaan uit ijzerplaatjes, of koperkorreltjes. Deze steen wordt synthetisch nagemaakt. Je hoeft maar één keer een echte zonnesteen te zien om de echte steen van de namaak te onderscheiden. De hardheid is 6 tot 6.5. De steen is ondoorzichtig.

De positieve zonnesteen

Zoals de naam al doet vermoeden, geeft de zonnesteen een positieve kracht af. Onze zonnige kanten, zoals openheid, zelfvertrouwen, een warme uitstraling naar buiten toe, mentale helderheid en het vermogen onze zegeningen naar anderen toe uit te doen stralen, worden versterkt. Woede wordt getransformeerd tot levensenergie.

De eigenschappen van een leider

De voorgaand genoemde eigenschappen zijn die van een leider. Mocht je al een aanleg in die richting hebben, of de noodzaak tegenkomen om die rol op je te nemen, dan kan de zonnesteen je helpen deze functie met alle warmte en innerlijke overtuiging te vervullen.

De zonnesteen brengt je bij je kern en bij jouw levensenergie

Menigeen twijfelt aan zichzelf en voelt de angst niet goed genoeg te zijn. De zonnesteen helpt om deze innerlijke zwakheden te overwinnen. Een positieve kracht vloeit naar je toe. Je optimisme wordt opgeroepen. Het leven laat zijn zonnige kant zien en je ontdekt de zonnige kant van jezelf. Je bent in staat om meer in je eigen kern te gaan staan en van daaruit te gaan leven.

Zonnesteen tegen depressie

De stemming verbetert. Je hoeft de steen maar in je hand te nemen, hem in het licht te houden en naar zijn goudglans en de glimmertjes erin te kijken, en je krijgt een gevoel van blijheid. Het is een positieve steen die een gevoel van overvloed geeft. Het is een stukje natuur, dat stil in je hand ligt en zijn eigen waarde heeft, net zoals jij je eigen waarde hebt, zoals het leven zijn waarde heeft. De wereld en het leven zijn niet langer bedreigend. Zelfs een aartspessimist leert weer de positieve kanten en mogelijkheden van het bestaan zien. Een overkritische houding verandert in blijmoedige vreugde en waardering.

Je wilskracht een nieuwe impuls geven met de zonnesteen

Je geloof in geluk wordt aangeraakt, je zelfvertrouwen groeit. Je wilskracht krijgt vleugels. Je hebt de moed nieuwe avonturen en uitdagingen aan te gaan, je voelt hoe het leven een spel kan zijn en jij gaat dat experiment aan. Je vreugde groeit.

De zonnesteen en de maansteen

Samen zijn deze twee stenen een harmonieus koppel. Ze zijn de yin en de yang. Ook de combinatie met labradoriet is gunstig. De kracht tot manifestatie van datgene dat nog verborgen is en wacht op realisering groeit en versterkt zich. In samengaan met moldaviet kan men het hoogste doel in het bestaan nastreven.

De zonnesteen in een ring gezet

Aan de rechterhand gedragen, bij de meesten de gevende hand, helpt deze steen om de goede genezende en helende krachten door te geven. Aan de ontvangende hand gedragen, bij de meesten de linkerhand, trekt dit datgene wat je verlangt en wenst naar je toe.

De zonnesteen stimuleert het zelfgenezend vermogen

De zonnesteen is een verwarmende steen, de vitaliteit, de spijsvertering en de stofwisseling worden versterkt. Het evenwicht in het endocriene stelsel wordt hersteld. Het vegetatieve zenuwstelsel wordt gestimuleerd, alsmede de harmonische samenwerking tussen alle organen.

De zon kan ook in jouw leven weer in overvloed gaan schijnen

Natuurlijk is er heel wat nodig om een positieve omkering in het eigen leven te bewerkstelligen. De zonnesteen kan behulpzaam zijn, hij helpt om een nieuwe weg in te slaan, als men is vastgelopen en het leven vreugdeloos geworden is. Geef de moed niet op als de beloofde zegeningen op zich laten wachten. Laat je niet ontmoedigen als er zich vele wolken voor jouw zon bevinden. Draag niet alleen een zonnesteen, maar zoek ook in werkelijkheid het zonlicht op. Neem je steen mee naar buiten en laat het (zon)licht spelen met de glimmertjes in je steen. Weet dat jij waarde hebt.

Lees verder

© 2015 - 2024 Sofiaroc, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Chakra's en de TarotChakra's en de TarotEr zijn in ons lichaam zeven grote chakra's te vinden. Deze zeven verschillende chakra’s zijn verbonden met de grote en…
Chakra: van tsjakka met je chakra! Geluk door chakraEen chakra is een ronddraaiend veld van activiteit dat levenskrachtenergie ontvangt, afstemt en weggeeft. Je hebt zeven…
De zeven hoofdchakra'sDe zeven hoofdchakra'sIn ons lichaam zijn zeven hoofdchakra’s en 40 secundaire chakra’s te vinden. Sommige mensen kunnen deze chakra's zien do…

Voedselintolerantie genezenVoedselintolerantie genezenSteeds meer mensen krijgen last van voedselintoleranties. Sommige mensen hebben er al last van sinds hun jeugd. Veel kin…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: James St. John, Flickr (CC BY-2.0)
  • De wijsheid van stenen. Robert Simmons & Naisha Ahsian
  • Handboek geneeskrachtige stenen. Michael Gienger
  • De kristallengids. Simon & Sue Lilly
Sofiaroc (77 artikelen)
Laatste update: 15-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.