Afvallen met een virtuele maagband

Afvallen met een virtuele maagband Heb jij al gehoord van een virtuele maagband? Wist je dat je kunt afvallen met een virtuele maagband? Het is een manier om door middel van hypnose af te kunnen vallen. Je krijgt geen echte maagband, maar je leeft wel op een manier alsof je een maagband hebt. Deze vorm van hypnotherapie heeft al bij veel mensen geholpen. Je bereikt en behoudt hiermee je ideale gewicht. Hoe werkt dit nou eigenlijk precies en waar moet je op letten wanneer je overweegt een virtuele maagband te krijgen?

Wat is een maagband?

Bij een maagbandoperatie wordt er een band om het bovenste gedeelte van je maag geplaatst. Je maag is dan in tweeën gedeeld en de voeding komt dan als eerste in het kleine bovenste gedeelte waardoor je erg snel vol bent. Hierdoor is het afvallen erg gemakkelijk. Waar je echter wel rekening mee moet houden, is dat een maagband ook verschillende nadelen kent. Zo zijn er lange wachttijden en krijgt niet iedereen de kans een maagband te krijgen. Je moet namelijk voldoen aan diverse voorwaarden. Zo moet je bijvoorbeeld een BMI van 40 of hoger hebben. Daarnaast kunnen er bij een operatie allerlei complicaties ontstaan. Ook kun je littekens krijgen en moet je rekening houden met een behoorlijk lange herstelperiode.

Wat is een virtuele maagband?

Een virtuele maagband is geen echte maagband. Er komt dus geen operatie aan te pas. In plaats daarvan wordt met hypnotherapie in je onderbewustzijn het idee geprent dat je een maagband hebt. En je onderbewustzijn reageert vervolgens precies zoals het zou reageren bij een echte maagband. Je zit sneller vol en hierdoor eet je dus een stuk minder. Bij een virtuele maagband wordt er ook gekeken naar de onderliggende problemen en oorzaken waarom je te dik bent en ook dit wordt aangepakt middels hypnotherapie. Het betekent dat je meerdere sessies nodig hebt om je virtuele maagband te krijgen en hierbij zal de hypnotherapeut altijd kijken naar jouw persoonlijke wensen en ideeën. In totaal duurt het doorgaans zo’n zes tot acht weken tot je virtuele maagband wordt geplaatst. Er zijn meerdere sessies nodig voor het beste resultaat.

Ontstaan van de virtuele maagband

De virtuele maagband werd bedacht door de Britse Sheila Granger. Bij haar kunnen hypnotherapeuten een cursus volgen, zodat zij ook de technieken bezitten om mensen te helpen van hun overgewicht af te komen. In Engeland is Sheila Granger al een samenwerking aangegaan met het Ministerie van Gezondheid, omdat haar technieken zo veel positieve reacties hebben opgeleverd. Ook hebben al veel gerenommeerde kranten en tijdschriften over haar virtuele maagband geschreven.

Is het gevaarlijk?

Bij een maagband beseffen we al snel dat het allemaal best gevaarlijk kan zijn. We zijn ons bewust van alle complicaties en gevaren. Niet vreemd dat we ook bang zijn dat een virtuele maagband eveneens voor problemen kan zorgen. Dit is echter niet het geval. Hypnotherapie wordt gezien als een ongevaarlijke manier van therapie. Juist bij een virtuele maagband hoef je niet bang te zijn voor lichamelijke klachten of een herstelperiode. Sowieso kun je ook altijd een intakegesprek krijgen en dan kun je kijken of je je op je gemak voelt bij deze hypnotherapeut. Indien je toch het idee hebt dat dit niets voor jou is, dan kun je altijd besluiten om toch maar geen gebruik te maken van de virtuele maagband.

Kun je er echt mee afvallen?

Afvallen met een virtuele maagband is wel degelijk mogelijk. Online zijn talloze reacties te vinden van mensen die zelf een virtuele maagband door middel van hypnotherapie hebben laten plaatsen. Zij zijn allemaal positief. In het algemeen kun je er vanuit gaan dat je de eerste week zo’n twee kilo afvalt en daarna raak je gemiddeld een kilo per week kwijt. Bij sommige mensen kan de techniek wat minder goed werken, omdat deze mensen het niet toelaten dat er iets op hun onderbewustzijn wordt geplaatst. Hierdoor kan het zijn dat pas in een latere sessie de techniek aanslaat. Ook kunnen de resultaten natuurlijk per persoon verschillend zijn. Zo kan het best zijn dat jij geen kilo, maar een halve kilo kwijtraakt. Afvallen zal je overigens sowieso wel doen.

Wat zijn de kosten van een virtuele maagband?

Een virtuele maagband laten plaatsen is goedkoper dan een echte maagband. Bij een echte maagband kan het wel duizenden euro’s kosten. Een virtuele maagband kost in 2016 gemiddeld tussen de 600 en 900 euro. Dit zijn meerdere sessies. Sommige verzekeringen vergoeden hypnotherapie. Het valt dan vaak onder alternatieve zorg. Je hebt hier wel een aanvullende verzekering voor nodig. Ook is het goed mogelijk dat de zorgverzekeraar alleen de kosten vergoeden van hypnotherapeuten die zijn aangesloten bij het NBVH. Daarnaast wordt vrijwel nooit het volledige bedrag vergoed, maar altijd slechts een gedeelte ervan. Bedenk dus wel dat je een groot deel van de behandeling zelf moet betalen, zelfs met een uitgebreide verzekering.

Vrijblijvend gesprek

Wil jij afvallen met een virtuele maagband? Kijk dan eens of er een hypnotherapeut bij jou in de buurt zit. Kijk ook of zij ervaring hebben met de virtuele maagband. Je kunt altijd vrijblijvend een intakegesprek aanvragen en kijken of de behandeling je wat lijkt. Juist omdat het vrijblijvend is, kun je alle opties open laten en hoef je niet meteen een hoog bedrag te betalen.

Lees verder

© 2016 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met een maagbandAfvallen met een maagbandHet plaatsen van een maagband kan voor ongezond dikke mensen een laatste redmiddel zijn, wanneer andere methodes niet he…
Maagballon en afslankenMaagballon en afslankenWanneer geen enkele poging tot afslanken helpt kan je een alternatief overwegen. Een van de voorbeelden hiervan is de ma…
Kan je vermageren zonder dieet?Kan je vermageren zonder dieet?Wie zonder dieet wil vermageren kan kiezen uit meerdere methoden, variërend van dieetpillen tot eetlustremmers, liposuct…
Wat is 'Hypnotherapie'?Wat is 'Hypnotherapie'?Hypnotherapie is het inzetten van hypnose als middel tegen psychische en lichamelijke klachten. Ook kan hypnotherapie wo…

Kruinchakra: wat is het en hoe functioneert het goed?Kruinchakra: wat is het en hoe functioneert het goed?Steeds meer mensen raken bekend met het fenomeen chakra’s, maar dit geldt niet voor iedereen. Echter, als je je verdiept…
Chiropractie en beroepsondersteuning door NCA en SCNChiropractie en beroepsondersteuning door NCA en SCNPijn in spieren en gewrichten? Wie heeft er nooit last van of last van gehad? Die mag zich zeer gelukkig prijzen. Voor v…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Clker Free Vector Images, Pixabay
  • https://www.gezondheidsnet.nl/overgewicht-en-afvallen/maagband-tegen-overgewicht
  • http://www.hypnosewerk.nl/?Hypno_maagband:Sheila_Granger
  • http://virtuelemaagbandoperatie.nl/
  • http://www.hypnose-praktijk.nl/diensten/hypnose/virtuele-maagband-met-hypnose-en-hypnotherapie/
  • https://www.mchaaglanden.nl/stimulansz/onderzoeken-en-behandelingen/maagverkleining
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 25-10-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.