Trioxidil tegen haaruitval en dunner wordend haar

Trioxidil tegen haaruitval en dunner wordend haar Trioxidil is de werkzame stof in de haarverzorgingsproducten van Foligain. De producten van Foligain op basis van Trioxidil zijn erop gericht haaruitval en het dunner worden van het haar actief tegen te gaan. Haaruitval is voor veel mensen een probleem. Vaak begint het pas op latere leeftijd maar er zijn veel mensen die er als twintiger of dertiger al last van krijgen. Trioxidil is in staat om het hormoon dihydrotestosteron (DHT) te blokkeren zodat het de haarfollikels niet negatief kan beïnvloeden. Ook vitaliseert het het haar, voedt het de hoofdhuid en zorgt het voor een goede vochtbalans.

Trioxidil


Het probleem van haaruitval

Haaruitval: het is voor veel mensen een probleem. Zowel mannen als vrouwen kunnen er last van krijgen. Alhoewel haaruitval en het dunner worden van het haar vooral geassocieerd worden met de oude dag kun je er als je pech hebt als twintiger of dertiger al mee te maken krijgen. Dit is helaas vooral genetisch bepaald. Naast erfelijke factoren kunnen daarnaast echter ook nog een heleboel andere zaken van invloed zijn op de conditie van het haar. Zo spelen ook de hormoonhuishouding, stress, leefstijl en voeding een rol. Bij vrouwen kan een zwangerschap veel effect hebben op de conditie van het haar en de hoofdhuid.

Juist omdat het een probleem is dat door zoveel mensen gedeeld wordt heeft de wetenschap veel aandacht voor haaruitval en dunner wordend haar. Van een aantal ingrediënten is bekend dat als je je haar er regelmatig mee behandelt, het haaruitval en het dunner worden van het haar sterk kan verminderen. Op die manier heb je langer plezier van je volle bos haar. Deze ingrediënten worden doorgaans verwerkt in shampoos, conditioners en haarmaskers. Daarvoor worden zowel natuurlijke als chemische middelen gebruikt.

Troxidil: een middel tegen haaruitval en voor een betere conditie van het haar

Troxidil is een van de middelen die gebruikt kan worden in de strijd tegen haaruitval en een afnemende conditie van het hoofdhaar. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van DHT-blokkers, plantaardige stoffen en beproefde ingrediënten voor een vollere en dikkere haardos. De naam Trioxidil is gekozen vanwege de drievoudige werking, die als volgt kan worden samengevat:
  • Het versterkt de haarfollikels
  • Het vitaliseert het haar
  • Het zorgt voor een juiste vochtbalans voor de hoofdhuid

Versterken van de haarfollikels

Het hormoon dihydrotestosteron (DHT) speelt een belangrijke rol bij haaruitval. Het is namelijk een hormoon dat ervoor zorgt dat haarfollikels verschrompelen waardoor de haarcyclus significant ingekort wordt. Op den duur kan het er zelfs toe leiden dat de haarfollikels niet langer in staat zijn om levensvatbare haren te produceren. Bij wie last heeft van haaruitval is DHT vaak de belangrijkste boosdoener. Trioxidil zorgt ervoor dat er een blokkade gelegd wordt tussen het dihydrotestosteron en de haarfollikels en de haarzakjes verstrekt worden, zodat het de haargroei niet meer negatief kan beïnvloeden. Tegelijkertijd voorziet het de hoofdhuid van essentiële eiwitten voor een gezonde haargroei.

Vitaliseren van het haar

Voordat men te maken krijgt met haaruitval ziet men het haar doorgaans eerst dunner worden. Trioxidil draagt eraan bij dat het hoofdhaar gevitaliseerd wordt en dikker en voller wordt. De bioactieve stoffen in Trioxidil kunnen op die manier het haar van binnenuit versterken. Daarbij zorgt het voor een betere circulatie van de hoofdhuid zodat voedingsstoffen de haarfollikels beter kunnen bereiken.

Verzorgen van de vochtbalans voor de hoofdhuid

Voor een gezonde, goede haardos is een gezonde hoofdhuid van essentieel belang. Veel mensen staan er niet bij stil dat de vochtbalans van de hoofdhuid hierbij een belangrijke rol speelt. De huid mag niet te droog maar ook niet te vochtig zijn. Trioxidil draagt bij aan het bewaken van de juiste vochtbalans voor de hoofdhuid. Het bevat rustgevende ingrediënten die irritaties tegengaan en vervelende problemen zoals roos en schilfering geen kans geven.

Verkrijgbaarheid

Haarverzorgingsproducten op basis van Trioxidil zijn anno 2020 alleen verkrijgbaar van het merk Foligain. Dit merk biedt verschillende shampoos, conditioners en lotions, zowel specifiek voor mannen als specifiek voor vrouwen. De producten zijn afzonderlijk verkrijgbaar, maar ook in proefsets die een kleine verpakking shampoo, conditioner en lotion bevatten. De producten van Foligain zijn in Nederland verkrijgbaar bij diverse drogisterijen en webwinkels.

Lees verder

© 2019 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat doen bij erfelijke haaruitval?Wat doen bij erfelijke haaruitval?Erfelijke of genetische haaruitval is een bijzondere vorm van haaruitval die helaas niet tijdelijk maar blijvend is. Het…
Vette hoofdhuidVette hoofdhuidEen vette hoofdhuid komt vaker voor dan een droge hoofdhuid. Vaak is het vet duidelijk voelbaar wanneer je met de vinger…
Wat eten tegen kaalheid en haaruitval? Voeding & andere tipsWat eten tegen kaalheid en haaruitval? Voeding & andere tipsTegen haaruitval zijn sinds mensenheugenis tal van zogenaamde wondermiddeltjes op de markt gebracht. Speciale shampoo's,…
Fabels over haaruitvalFabels over haaruitvalEr wordt zoveel onzin verteld over haaruitval, en zoveel haarverzorgingsmidddelen beloven je weer een bos met haar, zoal…

Hoe koop ik een parfum voor iemand anders?Hoe koop ik een parfum voor iemand anders?Niets lijkt moeilijker te zijn dan om een geschikte parfum te kopen voor iemand anders. Met een verkeerde geurtjes aanlo…
Zo krijg je een gezonde bos krullen, zonder klittenZo krijg je een gezonde bos krullen, zonder klittenJarenlang hebben vrouwen met kroeshaar of krullend haar om verschillende redenen hun haar glad geföhnd of met chemische…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Pexels, Pixabay (bewerkt)
  • https://www.verbeterhaar.nl/blogs/blog-overzicht/trioxidil-tegen-haaruitval
  • https://www.foligain.nl/
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 13-01-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.