Yoghurt dieet: het schema en de voordelen

Yoghurt dieet: het schema en de voordelen Het Yoghurt dieet is vooral bekend in de Verenigde Staten en wordt gebruikt om in een korte tijd meerdere kilo's kwijt te raken. Het dieet bestaat met name uit het nuttigen van yoghurt. Let op! Het is verboden om te overdrijven met dit dieet. Dit dieet dient niet langer te worden gevolgd voor meer dan twee weken.

Het yoghurt dieet

Wilt u snel gewicht verliezen voor de zomer? De nieuwste trend in de Verenigde Staten is het yoghurt dieet. het yoghurt dieet is ontstaan door de wellness-expert en actrice Jeannie Mai. Zij bedacht dit dieet samen met een groep van voedingsdeskundigen.
Het dieet is al getest door een aantal beroemdheden, waaronder Courtney Cox en David Arquette en een groep van Victoria's Secret modellen die snel gewicht hiermee hebben verloren.

Vet produceert in het algemeen het hormoon cortisol, dat op een negatieve manier uw honger beïnvloedt. Wanneer u yoghurt nuttigt, zal de calcium in de yoghurt een bericht sturen naar de cellen om de cortisol te elimineren. Verder helpen de aminozuren in yoghurt om vet te verbranden. Op deze manier verliest u dus gemakkelijk gewicht.

Het yoghurt dieet heeft een hoofddoel: Eet dagelijks natuurlijke yoghurt of yoghurt met een fruitsmaak, die gemakkelijk te verteren is. Daarnaast zijn voedingsmiddelen zoals Sacharine, kruidenthee en koffie toegestaan.

Het schema van het yoghurt dieet

Hieronder wordt het eetschema van het yoghurtdieet beschreven, dat u dagelijks kunt aanhouden:

Ontbijt: een kopje koffie of thee met sacharine, een theelepel tarwezemelen en een natuurlijke gearomatiseerde yoghurt met een laag vetgehalte.

Tijdens de ochtend: een yoghurt met fruitsmaak

Lunch: U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • 1. Een schotel met rijst met twee tomaten gevuld met champignons en magere kaas;
  • 2. Een gegrilde of gebakken zalmfilet met gebakken groenten of gebakken aardappelen;
  • 3. Een salade met tomaten, maïs en erwten;

Als dessert: een kom met vetarme natuurlijke gearomatiseerde yoghurt met aardbeien en druiven.

Snack: een magere yoghurt.

Diner: een natuurlijke gearomatiseerde yoghurt met fruit in stukjes (bv. appel, aardbei of sinaasappel)

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van yoghurt?

Yoghurt is rijk aan goede voedingsstoffen

Een portie yoghurt is een belangrijke bron van kalium, fosfor, riboflavine, jodium, zink en vitamine B5 (pantotheenzuur). Yoghurt bevat ook vitamine B12, die de rode bloedcellen in stand houdt en helpt goed om uw zenuwstelsel te laten functioneren. Vitamine B12 komt vooral voor in dierlijke producten, zoals kip en vis. Wanneer u dus vegetariër bent kunt u yoghurt gebruiken om toch uw B12 gehalte aan te vullen.

Yoghurt is goed voor de bloeddruk

Een andere goede reden om yoghurt te nuttigen is voor het hart: Het consumeren van vet-vrije en magere yoghurt kan u helpen het risico op het ontwikkelen van een te hoge bloeddruk te verlagen. De speciale eiwitten in de zuivel reguleren calcium, magnesium en kalium. Deze stoffen dragen bij aan het bloeddrukverlagende effect. Yoghurt reguleert de bloeddruk en verlaagt het LDL (het slechte cholesterol), terwijl het zorgt voor een verhoging van het HDL (het goede cholesterol).

Yoghurt voor een goede spijsvertering

Yoghurt zorgt daarnaast voor een gezonde spijsvertering doordat het melkzuurbacteriën bevat. Deze bacteriën zorgen voor een goede gezondheid van de darmen. Dit leidt weer tot een betere opname van de voedingsstoffen en het stimuleren van het immuunsysteem.

Lees verder

© 2014 - 2024 Bankdrukker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kun je afvallen met yoghurt?Hoe kun je afvallen met yoghurt?Kun je afvallen met yoghurt? Dit blijkt inderdaad zo te zijn! Yoghurt heeft een hele positieve werking voor mensen die g…
Afvallen met yoghurtAfvallen met yoghurtKun je afvallen door yoghurt te eten? Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat dit inderdaad heel goed mogelijk is.…
Afslanken met het Yoghurt Dieet: Goedkoop en makkelijk!Afslanken met het Yoghurt Dieet: Goedkoop en makkelijk!Een effectief dieet dat erg populair is bij Franse vrouwen, is het yoghurt dieet. Gezond, goedkoop en eenvoudig te volge…
Vetvrije slender you dieetVetvrije slender you dieetVetvrije slender you dieet, een dieet waarbij u snel uw overtollige pondjes zult verliezen, wel is het belangrijk het di…

Bruine vlekjes tussen je tanden: hoe krijg je je tanden wit?Bruine vlekjes tussen je tanden: hoe krijg je je tanden wit?Iedereen wil graag mooie witte tanden. Toch is lang niet iedereen gezegend met een stralend gebit. Gele of bruine vlekke…
Middagdutje: herstel van energiebalans om helder te zijn!Middagdutje: herstel van energiebalans om helder te zijn!Door werk en privéredenen zijn we de hele dag in de weer. Het vraagt veel energie van ons lichaam en dus dienen we voldo…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: NeuPaddy, Pixabay
  • http://www.fitnessmagazine.com/recipes/healthy-eating/nutrition/health-benefits-of-yogurt/
  • http://www.vogue.it/en/beauty/wellness-and-fitness/2011/05/the-yogurt-diet
Bankdrukker (80 artikelen)
Gepubliceerd: 05-08-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.