Luuf verkoudheidsbalsem: voor verkouden baby's en kinderen

Luuf verkoudheidsbalsem: voor verkouden baby's en kinderen Luuf is een verkoudheidsbalsem die verkrijgbaar is als babybalsem en kinderbalsem. De verkoudheidsbalsem van Luuf is op basis van natuurlijke ingrediënten. Babybalsem van Luuf bevat géén menthol. De kinderbalsem bevat een aangepaste hoeveelheid menthol. Luuf verkoudheidsbalsem voor baby's is een zalf voor inhalatiedamp en bevat kamfer, marjoramolie, eucalyptusolie en terpentijnolie.

Luuf verkoudheidsbalsem


Verkoudheid bij baby's en kinderen

Verkoudheid duidt op een ontsteking van het slijmvlies in de neus, de bijholten én de keel en wordt veroorzaakt door besmetting met een verkoudheidsvirus. Volwassenen worden twee tot vijf keer per jaar verkouden, kinderen wel zes tot tien keer per jaar. De klachten als niezen, hoesten en snotteren kunnen wel een paar weken aanhouden. Bij een jong kind kan een verkoudheid gepaard gaan met koorts. Bij volwassenen niet. Een verkoudheid geneest vanzelf. De klachten kunnen bij baby's en kinderen verlicht worden met onder meer Luuf verkoudheidsbalsem. Deze balsem is op basis van natuurlijke ingrediënten en speciaal voor baby's en kinderen. Je brengt het aan op de borst en op de rug van het verkouden kindje. De verzorgende ingrediënten in deze verkoudheidsbalsem zorgen snel voor verlichting van de luchtwegen, zodat de baby of het kindje weer lekker kan slapen en eten.

Luuf aanbrengen op de rug van de baby / Bron: Istock.com/JulenochekLuuf aanbrengen op de rug van de baby / Bron: Istock.com/Julenochek

Waarvoor wordt Luuf verkoudheidsbalsem gebruikt?

Snelle verlichting van de luchtwegen bij een verstopt neusje of verkoudheid

Luuf Baby Verkoudheidsbalsem zorgt met haar verzorgende ingrediënten voor snelle verlichting van de luchtwegen bij een verstopt neusje of verkoudheid van je baby. Luuf verkoudheidsbalsem voor baby´s is een zalf voor inhalatiedamp van vluchtige oliën en aromatische stoffen voor zuigelingen vanaf 6 maanden en kleuters tot onder 3 jaar. Het moet op de borst, rug en hals van de baby worden aangebracht (zie onder). Het werkt na inhaleren van dampen door de neus. Deze dampen komen vrij door lichaamswarmte. Een deel van de vluchtige oliën wordt door de huid opgenomen. Het inhaleren van dampen wordt als verlichtend ervaren door het kindje, waardoor het zich wat lekkerder voelt.

Ingrediënten

Het middel bevat onder meer kamfer, marjoramolie, eucalyptusolie en terpentijnolie. Kamfer heeft een krachtige antiseptische, versterkende en stimulerende werking. Marjoleinolie heeft een kalmerende, versterkende en verwarmende werking. Eucalyptusolie is sterk antiseptisch. Terpentijnolie heeft een verwarmende en stimulerende uitwerking.

Wanneer mag je de verkoudheidsbalsem niet gebruiken?

Overgevoeligheid

Luuf verkoudheidsbalsem moet je niet gebruiken bij overgevoeligheid voor kamfer, marjoramolie, eucalyptusolie, terpentijnolie of voor één van de andere bestanddelen van de zalf. Vanwege de gehalten aan kamfer mag het niet gebruikt worden door mensen met astma of andere aandoeningen van de ademhalingswegen die met overgevoeligheid van de ademhalingswegen gepaard gaan.

Wees extra voorzichtig!

Luuf verkoudheidsbalsem voor baby´s of voor kinderen mag niet in het oog, op slijmvliezen of beschadigde huid aangebracht worden. De zalf mag ook niet worden ingeslikt. Inhalatie van deze verkoudheidsbalsem kan bij zuigelingen en kleuters tot 2 jaar vernauwing van de luchtwegen veroorzaken.

Hoe gebruik je Luuf verkoudheidsbalsem?

Wrijf 2,5 à 5 ml (circa ½ à 1 theelepeltje) van de zalf 's morgens en 's avonds in op borst, rug en hals van het kindje. De ingewreven plaatsen kunnen daarna met kleding of met flanellen doeken bedekt worden.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Alle geneesmiddelen kunnen bijwerkingen hebben. Zo ook Luuf verkoudheidsbalsem. Niet iedereen krijgt deze bijwerkingen. Bij overgevoeligheid zijn astma-achtige reacties en huidirritaties mogelijk. Raadpleeg je huisarts of apotheker als één van de bijwerkingen ernstig wordt. Neem ook contact op met je huisarts bij het optreden van een bijwerking die niet in de bijsluiter staat vermeld.

Lees verder

© 2016 - 2024 Tartuffel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Middeltjes tegen verkoudheid bij baby'sMiddeltjes tegen verkoudheid bij baby'sVerkoudheid is één van de meest voorkomende babykwaaltjes. Baby’s zijn gemiddeld 6-10 keer per jaar verkouden. Doordat p…
De Babycook van BeabaDe Babycook. Met de Babycook kan men dagelijks babymaaltijden (ontbijt, middageten en avondeten) bereiden in een handomd…
Hits jaren 70: 1979Hits jaren 70: 1979Welke nummers waren in 1979 een grote hit? In dit artikel kun je een duidelijke lijst vinden van bekende nummers uit 197…
Het zuivere water van...Spa of Chaudfontaine?Het zuivere water van...Spa of Chaudfontaine?Water, het is er al zo lang en tegenwoordig wordt het meer gedronken dan ooit te voren, althans uit verpakkingen in wink…

Tea tree olie: bijwerkingen, toepassingen en samenstellingTea tree olie: bijwerkingen, toepassingen en samenstellingWat zijn de mogelijke toepassingen van tea tree olie (theeboomolie) en hoe gebruik je tea tree olie? Tea tree olie (of t…
Anoscopie: Inwendig kijkonderzoek van de anus met anoscoopAnoscopie: Inwendig kijkonderzoek van de anus met anoscoopEen anoscopie is een eenvoudig, snel en niet-invasief inwendig kijkonderzoek waarmee de arts de anus, het anale kanaal e…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: istock.com/Wavebreakmedia
  • http://www.kno.nl/index.php/patienten-informatie/neus/verkoudheid
  • https://www.thuisarts.nl/verkouden/mijn-kind-is-verkouden
  • http://www.luuf.nl/bijsluiter/Luuf-baby-kind-juni-2012.pdf
  • http://www.luuf.nl
  • Afbeelding bron 1: Istock.com/Julenochek
Tartuffel (2.972 artikelen)
Laatste update: 01-09-2023
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.