Hangende borsten, borsten liften voor- en nadelen

Hangende borsten, borsten liften voor- en nadelen Bij een borstlift of Mastopexi wordt overbodige huid van de slappe borsten verwijderd en de tepels en het borstweefsel worden verplaatst, met als doel om hangende borsten weer een stevig uiterlijk te geven. Omdat de borsten kleiner worden van het verwijderen van huid, wordt er vaak een klein implantaat in de borst geplaatst om dit verschil op te vangen. Borsten liften geeft meestal een mooi resultaat.

Borsten laten liften, voor wie is dat geschikt?

Door zwangerschap, gewicht verliezen en weer aankomen, en door het geven van borstvoeding, worden borsten slapper en er is dan sprake van hangborsten. Ook veroudering zorgt ervoor dat de huid van het menselijk lichaam minder strak wordt, uitrekt en slap wordt. Uiteraard worden borsten ook wel slapper waardoor ze gaan hangen als er geen sprake is van bovenstaande voorbeelden. Ieder mens verouderd immers snel en de huid verliest nu eenmaal snel aan stevigheid gedurende een mensenleven. Na het 25e levensjaar is het normaal dat de borsten beginnen te hangen en ook dat de eerste verouderingsverschijnselen ontstaan, zoals rimpeltjes, een enkele grijze haar kan voorkomen, of kaal worden bij (jonge)mannen. Als de borsten slap zijn en de patiënt ondervindt hier hinder of schaamte van, dan kan liften de borsten weer stevig maken. Het resultaat is vaak mooi. Soms worden slappe borsten gecorrigeerd door de borst alleen te vergroten.

Borsten verstevigen door de borsten te liften, hoe gaat dat in zijn werk?

De plastisch chirurg zal van u van te voren verwachten om extra gezond te leven en om te stopen met roken. U moet een goede sportbeha aanschaffen voor na de operatie. De opnametijd duurt maximaal een dag en nacht, tenzij u meerdere operatie tegelijkertijd laat uitvoeren. De operatie zelf duurt ongeveer anderhalf uur. Er zijn twee, manieren om te opereren, de ankermethode en de sleutelgat methode. Dit is afhankelijk van de wijze waarop gesneden wordt en de vorm van het litteken dat achteraf over zal blijven. Als de borsten ernstig hangen wordt de ankermethode toegepast. Het litteken zal dan ankervorming zijn. Er wordt om de tepel heen gesneden, naar beneden toe tot in een huidplooi. Soms wordt ook de tepel verplaatst. Als borsten klein zijn en hangen, wordt meestal gekozen voor de sleutelgat methode. Bij deze ingreep is de snede kleiner en zullen ook de littekens achteraf kleiner zijn. Het is soms noodzakelijk om de borst op te vullen met een kleine implantaat, maar daarover zal vooraf met u overlegd worden. Een implantaat wordt voor of achter de borstspier geplaatst, dit is afhankelijk van de omstandigheden en ook dit kunt u in principe vooraf met de chirurg bespreken.

Na de operatie

De hechtingen die in de borsten gezet worden lossen na de operatie vanzelf op en hoeven dus niet verwijderd worden. De drains die na de operatie in uw borsten geplaatst werden om wondvocht af te voeren, moeten wel enkele dagen na de operatie verwijderd worden. Na de operatie mag u hoogstwaarschijnlijk al snel weer douchen, omdat de pleisters waarmee uw borsten afgeplakt zijn waterbestendig zijn maar ook omdat dit waarschijnlijk wordt aangeraden. De eerste dagen kunnen de borsten pijn doen, dit kan in overleg met een arts met pijnstilling bestreden worden. Soms zijn de borsten en het gebied om de borsten heen, blauw en beurs. Na een week gaat het meestal alweer een stuk beter. De littekens zijn eerst rood en kunnen hard aanvoelen, maar op den duur zullen ze minder opvallen en zachter worden. De eerste week na de operatie moet u rustig aan doen, maar het is wel goed om niet de hele dag stil te gaan liggen in verband met de bloedsomloop. Gewoon in beweging blijven is dus wel goed, maar intensief bewegen zoals sporten en andere zwaardere lichamelijke inspanning, wordt 4 tot 6 weken afgeraden.

Wat zijn de risico’s van borsten liften?

Soms kan het resultaat tegenvallen; ook kan er altijd infectie optreden, nabloedingen, wondgenezing die niet voorspoedig verloopt of de littekens kunnen op lange termijn te duidelijk aanwezig zijn naar uw smaak. U kunt de risico’s het beste vooraf met uw plastisch chirurg bespreken.

Vergoeding door verzekeraars

Deze ingreep wordt niet door verzekeraars vergoed. Borsten liften wordt namelijk gezien als een cosmetische ingreep.

Borsten (laten) verstevigen

Zware borsten gaan over het algemeen eerder hangen dan kleine, lichte borsten. Borsten worden bij elke vrouw echter slapper in de loop der tijd. Dit is een normaal, natuurlijk proces wat bij ouder worden hoort. Het is vooral de huid die slapper wordt en uitrekt, waardoor borsten gaan hangen. De borsten laten liften is de meest efficiënte methode om borsten te verstevigen, maar ook een vrij rigoureuze ingreep. Veel vrouw dragen push-up bh's om de borsten groter en steviger te laten lijken. Ook worden er veel borst verstevigende crèmes verkocht.

Lees verder

© 2008 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nooit meer hangende borstenNooit meer hangende borstenHangende borsten. Veel vrouwen kunnen niet meer naar hun eigen borsten kijken omdat ze veel te veel hangen. Ze willen da…
Borstvergroting, niet alleen uit ontevredenheidMet de medische kennis van tegenwoordig is het de gewoonste zaak van de wereld geworden om plastische ingrepen uit te la…
Help, mijn borsten worden kleiner!Help, mijn borsten worden kleiner!Je borsten beginnen te groeien in de puberteit, na een aantal jaar zijn ze uitgegroeid en moet je het doen met het forma…
Natuurlijke borstvergroting met borstmaskersBorstmaskers activeren de celvernieuwing, verbeteren de bloeddoorstroming, verstevigen de borsten en zorgen voor een nat…
Blauwalg bestrijden met Flock en Lock en waterstofperoxideBlauwalg bestrijden met Flock en Lock en waterstofperoxideBlauwalgen kunnen na een leuk dagje zwemmen in een meer of plas voor gezondheidsklachten als hoofdpijn, koorts, diarree,…
Bronnen en referenties
  • http://www.blecourt.nl/
  • http://www.tips-over.nl/liften-borsten.php
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 26-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.