Pijnlijke steken in de borst?

Pijnlijke steken in de borst? Heeft u dat ook wel eens? Last van een stekende pijn in de borst en weet u niet goed wat u er mee aanmoet, in dit artikel wordt er dieper ingegaan op de oorzaken en behandelmethoden van deze pijn. De genoemde oorzaken worden kort toegelicht.

Wees niet te snel ongerust, maar onderschat deze pijn zeker niet!

Er wordt bij een zere borst snel gedacht aan hartproblemen, bijvoorbeeld een hartaanval of hartinfarct. Waar mensen vaak geen erg in hebben is dat dit een veel voorkomend verschijnsel is, dat veel oorzaken kan hebben. In de meeste gevallen wordt de pijn veroorzaakt door stress. De pijn is in de meeste situaties onschuldig, maar kan ook zeer ernstig zijn. Het is daarom te allen tijden aan te raden om een afspraak te maken met uw huisarts.


Oorzaken die kunnen leiden tot de pijn

  • Een probleem met de slokdarm/ maag. Heeft u het vermoeden dat dit de oorzaak is zult u mogelijk last hebben van brandend maagzuur en slikproblemen.
  • Een gekneusde borstspier. Deze spier bevindt zich dan tussen de ribben.
  • Het kan simpelweg spierpijn zijn, heeft u extra inspanning verricht op de sportschool?
  • Een ernstigere oorzaak is een hartinfarct.
  • De pijn kan eveneens komen door stress, bent u zeer gespannen geweest? Dan kunt u daar een zeer beklemmend gevoel op de borst van krijgen.
  • Borstvlieskanker, dit komt overigens zeer zelden voor.
  • Syndroom van Tietze.

Belangrijk

Zorg er voor dat de gevoelde pijn niet ingebeeld is of erger wordt door de angst een hartaanval te krijgen. Een probleem met de slokdarm/maag. Bij deze kwestie komt vaak een opgeblazen gevoel kijken, u ondervindt een zeurende pijn achter het borstbeen, dit kan eveneens bij de maag zijn. Andere aspecten zijn: Veel moeten boeren, erg misselijk zijn, of mogelijk over moeten geven.

Gekneusde borstspier

Dit kan komen door een te grote inspanning van een spier tussen de ribben. Eerder werd het voorbeeld gebruikt van iemand die op de sportschool te zwaar getraind had. Dit zou een voor de hand liggende oorzaak zijn. Een reden voor aanhoudende klachten is dat u spierpijn heeft in de borstspier.

Een hartinfarct

Als u een hartinfarct heeft stroomt er als gevolg van een bloedstolsel te weinig, of geen bloed meer door naar een gedeelte van de hartspier. Dit gedeelte zal door een tekort aan stromend bloed afsterven. Overige verschijnselen:
  • Hevige pijn op de borst, deze straalt uit naar de arm en mogelijk uw nek.
  • Misselijkheid, dit gaat vaak gepaard met overgeef verschijnselen.

Heeft u last van deze verschijnselen twijfel dan niet om contact op te nemen met uw huisarts.

Stress

Bij stress kan er gedacht worden aan verschillende situaties. Zo heb je bijvoorbeeld gezonde stress voor een optreden, of vaardigheidstest. Er wordt echter gesproken van een stressprobleem als de gezondheid hier onder lijdt. Mensen met een stressprobleem hebben vaak moeite om rust te vinden, het stressprobleem kan niet alleen over slaan in een concentratieprobleem, maar bijvoorbeeld ook in een angstaanval.

Borstvlieskanker

Deze aandoening bestaat uit twee vormen. Bij de eerste vorm zit de tumor op een plaats in het borstvlies, deze vorm is een goedaardige variant. De andere vorm daarentegen is wel kwaadaardig en zal na een kwestie van tijd uitzaaien naar andere delen van het lichaam. Tegen borstvlieskanker is niet veel te doen. De normale gang van zake is chemotherapeutische behandeling.

Syndroom van Tietze

Bij het syndroom van Tietze is het kraakbeen waarmee de ribben vastzitten aan het borstbeen ontstoken. Een persoon met deze ziekte heeft rond zijn borstbeen last van een stekende pijn die kan overslaan op de armen en schouders. Deze ongevaarlijke ziekte wordt vaak als erg pijnlijk ervaren. Bij het hoesten en zuchten is de pijn het hevigst. De ontsteking verdwijnt vanzelf, ondanks dat is wenselijk vast te laten stellen dat u lijdt aan deze aandoening, om hart- en longziektes uit te sluiten.

Combinatie met pijn tussen de schouderbladen

Pijnlijke steken op de borst in combinatie met pijn tussen de schouderbladen duidt mogelijk op hartproblemen. De pijn die oorspronkelijk gevoeld wordt in de borst kan zich uitstralen naar de armen of schouders.

Geen idee waar uw pijn vandaan komt?

Sommige vormen van pijn lijken onverklaarbaar. Is het een raadsel waar uw pijn vandaag komt? Dan heeft u vast al vaak de verklaring gekregen ‘de pijn zit gewoon tussen uw oren.’ Op onderstaande link kunt u verder lezen over onverklaarbare pijn.

Lees verder

© 2010 - 2020 Jasperr, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Steken op de borst: zeurende of scherpe steken pijn op borstSteken op de borst: zeurende of scherpe steken pijn op borstHeb je last van steken op de borst, kortdurend of aanhoudend? Wanneer je af en toe kortdurende steken in de borst voelt…
Syndroom van Tietze: Hevige pijn op de borst en misdiagnoseDe ziekte van Tietze, ook wel het syndroom van Tietze of costochondritis genaamd, is een chronische ontsteking van het k…
Syndroom van Tietze: pijn op de borstSyndroom van Tietze: pijn op de borstPijn op de borst: de meeste mensen denken gelijk aan een hartaanval of een ernstige hartkwaal. Zoek maar eens op het int…
Gezondheid: Pijn op de borstGezondheid: Pijn op de borstAls je pijn op de borst heb, dan denk je relatief snel dat het mogelijk met het hart te maken heeft. Natuurlijk kan dat,…

Slaperig op kantoor? Dit helpt!Alle kantoorwerkers onder ons kennen het: de kantoordip. Bij de meeste mensen slaat deze dip toe na de middaglunch. We s…
De totstandkoming van "smaak"De totstandkoming van "smaak"De totstandkoming van smaak is een interessant onderwerp, waarbij naast de smaakreceptoren van de tong ook nog een aanta…

Reageer op het artikel "Pijnlijke steken in de borst?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Elly Hitz, 21-07-2019 00:14 #30
Ik heb al een hele tijd een zeurende pijn achter mijn linkerborst, vooral als ik in de kussens op bed tv kijk, ik ben een vrouw van 67, kan iemand mij aub antwoord geven wat dit zou kunnen zijn?

Margo Verheijen, 06-02-2019 11:48 #29
Heb een week lang pijnlijke steken in mijn linkerborst gehad, in de hartstreek.
De huisarts heeft geconstateerd dat het de ribben zijn, die tegen de borstspier aandrukken.
Waarschijnlijk door verkeerde beweging, inderdaad heb ik die dag de gordijnen gewassen.

Marijke, 29-09-2017 05:19 #28
Hallo
Bij deze vraag ik u hoe het kan dat ik in ene keer zo'n steek in mijn rechterborst krijg, duurt wel 10 minuten. En dan kan ik ook niet diep ademen, heel eng. Daarom vraag ik kan dat kwaad.
Bij voorbaat dank.

Marijke

Pieter, 31-07-2017 08:12 #27
Hallo, ik heb soms als ik diep inadem een klein steekje in de buurt van mijn hart. Ik ben 13 jaar oud en het doet ook niet echt zeer. Wat kan dit zijn?
Gr

Daiman, 17-02-2017 01:39 #26
Hoi ik ben Daiman, ik ben 18 jaar en heb soms last van hartkloppingen en een soort doffige pijn aan de rechter kant van mijn linkertepel. Het voelt alsof het achter mijn ribben zit. Ik heb al een event recorder gehad voor 1 week, de dokter zei dat er niks aan de hand is/was. Maar nog steeds heb ik klachten bij mijn linkerborst en sinds de laatste 3 dagen ook rondom mijn kaak/oor. Soms voel ik ook een pijn aan de voorkant van mijn linker oksel. En af en toe heb ik ook ineens een erge steek rond mijn borst. Ik heb de aandoening: AMC (arthrogryposis multiplex congenita). Normaal gesproken heeft deze beperking niks te maken met hartklachten (mijn vorm van de AMC). Ik begin best ongerust te worden ookal heeft de dokter verteld dat er niks te zien was op de event recorder. Heeft iemand dezelfde klachten? Of weet iemand misschien hoe ik er mee om kan gaan of wat het is? Bij het intensief sporten heb ik niet meer last van de pijn, ik voel het meestal als ik op de bak zit of 's avonds op een stoel zit achter mijn computer. Ik heb geen overgewicht dus daar kan het niet aan liggen.
Dankjewel!

Mvg,
Daiman.

Carmen, 12-10-2016 14:20 #25
Hoi ik ben carmen, ik ben depressief en vaak last van steken in de borst. Ik ben bang door jullie bericht dat ik misschien wel dood ga aan een of andere enge kanker of andere longziekte of een hartinfarct. Ik zou het fijn vinden als jullie aangeven of dit echt zou kunnen want ik weet t nu allemaal niet meer.

groetjes Carmen en alvast bedankt

Sebastiaans, 15-12-2015 19:36 #24
Hoi, ik heb zonder inspanning (dus als ik wil slapen of lig en of zit) soms een steek op de linker borst deze duurt erg kort maar komt meestal meerdere keren per dag voor. Ook voel ik een kwartier ofzo hierna soms een steekje in mijn arm. De pijn zit ook wel op de rechter borst of andere ribben… De dokter zei meteen spierpijn van de groei maar hij heeft geen eens naar mijn hart geluisterd, alleen gevoeld of ik pijn had bij drukken op de borst. Soms verergert de pijn bij diep ademhalen. Weet iemand wat dit is? Ik ben 13 jaar en heb dit nooit bij sporten of bepaalde inspanningen.

Melanie, 02-08-2015 19:56 #23
Goedendag😊☺️

Ik heb bij inspanning, maar ook bij ontspannen last van elektrice steken ik mijn linker borst.
Straalt zo door mijn linker tiet heen.
Verder heb ik daarna een vermoeid linker arm.
Bij ontspannen last van een strakke band in mijn nek.
Ik heb hier al een tijdje last van en ben best ongerust.

Wie heeft advies

Tolga, 15-07-2015 19:54 #22
İk heb steek midden in mijn borst en het is echt irirtant want ik heb het al jaren en niet elke dag ofzo maar gewoon soms krijg ik het gewoon.k heb geen probleem met ademen ofzo. Wanneer ik een boertje laat. Dan begint het echt pijnlijker te worden. Licht het aan mijn maag? Of ik kom er gewoon niet uit. Moet ik eens langs de huisarts gaan?

Sonja, 13-06-2015 10:59 #21
Hallo wie weet raad.
ik heb al een hele poos steken linker borst ecg gehad long foto s fiets test bloedonderzoeken maar niks.
voral als ik 20 min loop ongeveer dan is het het ergst doet behoorlijk pijn.
ik slik omeprasol voor de maag invm maag zuur.
lijkt wel of dit niet meer goed werkt vet eten gaat niet krijg dan behoorlijk pijn boven in de maag.
dokter weet het ook niet meer ook last nu 3 dagen tussen me schouders.
wie kan mij helpen ik weet het niet meer heb 2 kindjes en kan bijna niks zonder die pijn gewoon eng.

Saskia, 31-05-2015 22:07 #20
Sinds vier dagen heb ik steken in m'n borstkas, vlakbij het hart. De pijn begon op een middag en hield anderhalf uur lang aan. Het voelde als steken die je wel eens voelt als je diep inademt, alleen gingen deze steken niet over als ik weer uitademde. Ik bleef het constant voelen. Sindsdien heb ik een aantal keer per dag nog steken rond mijn hart, niet zo ernstig als vier dagen terug maar wel pijnlijk genoeg om me zorgen te maken. Hier heb ik eerder nooit last van gehad. Wat zou dit kunnen zijn? Ik heb het op verschillende momenten, als ik druk aan het werk ben maar ook als ik 's avonds rustig op de bank tv kijk.

Kian, 21-05-2015 22:43 #19
Hallo, (14jaar) al een tijdje heb ik pijn steken rond de borstkas. Maar elke week wordt de pijn erger maar er zijn geen symptomen van een hartinfarct. Ook heb ik geen symptomen van de rest van de oorzaken.
De enige oorzaak die ik kan bedenken is dat ik TE veel stress heb, over het minste maak ik me zorgen en zeker nu de examens eraan komen. Wat ik wel nog nooit heb gehad was als ik op vakantie ga, dan voel ik deze pijnscheuten niet. Komt dit omdat ik er dan niet aan denk of omdat ik ontspannen ben? Reactie infoteur, 25-05-2015
Hoi Kian,
Voordat ik zeg dat je je geen zorgen hoeft te maken, wil ik je aanraden altijd met de huisarts contact op te nemen mocht je ongerust zijn. Het is heel goed mogelijk dat de pijn die je omschrijft voort komt uit teveel stress. Stress zorgt voor spanning in het lichaam, waardoor de spieren niet ontspannen. Als je op vakantie bent kun je inderdaad minder last hebben, omdat je meer ontspannen bent. Wat je verder kunt doen als je, je heel snel ergens druk over maakt, is elke dag bijvoorbeeld vijftien minuten tijd vrijmaken om te piekeren. Zet een wekker en schrijf zoveel mogelijk op wat je dwars zit. Stop na 15 minuten. Dit zorgt voor rust in je lichaam.
Met vriendelijke groet,
Jasperr

Wandana, 16-10-2014 14:38 #18
Ik ben een vrouw van 32 jaar hebt twee kinderen. Ik heb al ruim twee jaar last van mijn linkerarm. Ik heb best veel meegemaakt. Moeder verloren op jonge leeftijd. Trauma door misbruik. Nare relatie gehad. Best veel. Nu ook geen werk geen contact met familie geen sociale leven geen vriendinnen. Wel een gezin. Maar heb ook last van angstaanvallen sinds de lente met komen en gaan. Ben er wel mee bekend. Had het tien jaar geleden ook. En opeens is het terug gekomen. Wat de rede er van is weet ik niet. Maar heb ook sinds dien ook meer last van mijn linkerarm en hand. Ook mijn kaak en hoofd doen pijn. Alles links dus. Ook sinds een week pijn in mijn linkerborst met steken en erom heen. Maak me zorgen dat ik het lootje legt. Dokter zegt stress bloed onderzoek gedaan op suiker schildklier en cholesterol niks aan de hand. Maar verder niks gedaan. Is niks je bent jong ga ontspannen zoek een sport. Ik ben de hele dag bang. Het beheert me leven. Continu alert me borst vast houden elke steek die ik voel denk ik me hart. Ook heb ik als ik op me linkerarm ligt pijn en tintelingen. Of als ik gewoon zit. Of als ik iets te lang vast houd. Wat moet ik nu doen kan Iemand me aub advies geven?

Rodney, 15-10-2014 11:50 #17
Hallo

Ik ben een jongeman van 22 (02-12-91) en ik heb al zo'n 3 en half jaar elke dag last van steken en druk op de linkerborst helft dat soms uitstraalt naar mijn linker arm of heel soms naar mijn nek. De steken zijn altijdverschillend soms scherp en pijnlijk en soms van die doffe steekjes, maar het is wel altijd aan de linkerkant. Natuurlijk dacht ik meteen dat ik iets aan mijn hart zou hebben omdat mijn vader ook hart problemen heeft maar ik heb al 4 hartfilmpjes laten maken in het ziekenhuis en bij de cardioloog waar niks uitkwam, ook heb ik fotos van mijn ribben, borstkas, longen en alles wat daar zit gemaakt, hier kwam ook niks uit. Omdat ik tevens ook dagelijks hevige last heb van mijn schouderblad (links) dacht ik dat het misschien vanuit mijn schouderblad kon komen, hiervoor ben ik naar de fysio geweest en ook hij kon me verzekeren dat ik niks aan mijn hart zou hebben maar dat het waarschijnlijk een spiergroep zou zijn, alleen kan niemand mij nou precies vertellen wat er nou aan de hand is met mijn steken op de borst en pijn aan mijn schouderblad… Verder probeer ik zo gezond mogelijk te leven en heb ik ook geen overwicht etc (1,70 cm op 70 kilo). Soms lijkt her overigens ook alsof iemand een even een vinger op mijn keek doet en dan lijkt het alsof mijn hart overslaat maar dit is maar soms maar het is toch vervelend.

Komt iemand dit misschien bekend voor, of misschien van iemand uit de familie of een bekende? En weet iemand er toevallig ook een oplossing voor ofzo want ik word er na bijna 4 jaar echt een beetje moe van, ik durf zelfs niet meer te gaan fitnessen enzo door dit

Dus als iemand hier bekend mee is dan luister ik graag naar je tips

Jamie, 07-09-2014 22:58 #16
Hallo, (hoogstwaarschijnlijk) door stress van mijn examen, iets meer dan twee jaar geleden, heb ik oorsuizen gekregen die er nog steeds zijn. Alleen als ik heel erg ontspannen ben zijn ze weg. Ook heb ik sinds een paar maanden steken in mijn linkerborst. Een paar keer per dag. Ik weet allen echt niet wat nou precies de oorzaak is, omdat ik op school en zelf de laatste tijd ook meer bezig ben met lichamelijke training (gekneusde borstspier?) en ik las bij hartinfarct dat je last van je arm kon hebben en dat heb ik in het begin van de steken gehad; dat de steken door de linkerarm te voelen waren of is het door stress?

Als iemand advies heeft wat de oorzaak zou kunnen zijn en/of kan vertellen wat ik het beste kan doen?

Marieke, 26-08-2014 12:07 #15
Ik heb sinds een maand tot 6 weken ook erg last links langs mijn borst. Het is gewoon echt een hele vervelende zeurende pijn. Toen het begon had ik links bij de ribben echt hele erge steken, die duurden de hele avond. Daarna werd het minder, soms steken, soms de zeurende pijn. Mijn huisarts zegt een tussenribspier, aangezien ik afgelopen januari bij de cardioloog was voor een hartonderzoek ( ecg, echo, 24 uur kastje) en daar waren geen afwijkingen. Heb nu cesartherapie voor mijn houding en ademhaling. Maar word echt gek van de pijn, soms lijkt het wel verdoofd. Pillen tegen de pijn helpen ook nauwelijks. Iemand hier ervaring mee? Groetjes Marieke

D., 16-06-2014 15:11 #14
Heb een 2 jaar geleden hartkloppingen gehad gepaard met steken. Omdat je er continu mee bezig bent ga je je zorgen maken. Op het moment dat de huisarts zegt dat het niets is moet je het los leren laten. Als je hartslag en bloeddruk gecontroleerd is en de huisarts zegt dat het goed is zal het nog wel eens terugkomen (heb ik namelijk ook!). Ook dan moet je het kunnen relativeren. Power of suggestion is erg groot. Dat wil zeggen; als je denkt dat het iets ernstig is, dan zullen de hersenen dit ook vaak doorgeven, waardoor je het ook gaat voelen. Op het moment dat je het loslaat en relativeert dan zal het mee steeds minder gaan worden.

Als je het nog niet vertrouwt, ga dan nogmaals naar de dokter en leg jouw bevindingen en mening open op tafel. Een dokter zal hier eerlijk antwoord op geven. En mocht je je dan nog zorgen maken vraag om een verwijsbrief naar het ziekenhuis voor onderzoeken. Dat moet definitief uitsluitsel geven.

Ben, 02-06-2014 21:11 #13
Hallo,

Sinds ongeveer 2 weken heb ik opeens uit het niets pijn in me rechter borst. Dit duurt vaak maar 10 seconden. Soms 2 keer per dag. Soms een hele dag niets. Sinds vandaag voelde ik ook heel even pijn in me ruggenwervel en een kleine tinteling in me linker voet.
Ik heb geen stress en heb geen spierpijn. Iemand een idee?

S., 29-05-2014 13:51 #12
Ik ben best een gestrest persoon, sinds kort links op mijn borst een soort rare druk of kramp (kan het niet echt omschrijven). Ben er voor naar de huisarts geweest deze kon niks vinden. Heb geen advies gekregen niks ze zei alleen er is niks. Ze zei niet of dit van de stress komt of… gewoon ik vind niks er is niks. Maar het druk blijft aanhouden net bijv ik kom terug uit de douch en voel beetje moe en zwaar in mijn hoofd en de druk kwam weer opzetten. Mijn bloeddruk was trouwens prima. Ook krijg ik soms bloedneuzen. Maar goed de dokter zei dat er niks was.zal wel tussen mijn oren zitten

Petra, 25-04-2014 23:38 #11
Goedenavond,
Ik heb nu net opeens steken bij mijn linker borst. En voel het vooral als ik een bepaalde beweging maak of mijn borst spieren aanspan.
Ik wil niet gelijk denken dat die steken van mijn hart vandaan komen, maar ik raak er beetje van in de stress want mijn man is een jaar geleden plotseling overleden door een hartstilstand op 28 jarige leeftijd. Zelf ben ik 21 jaar en ga er niet van uit dat ik iets ernstig heb. Maar toch gaan er dan van die gekke dingen door je hoofd heen.
Moet ik me eigen zorgen maken of een dokter bellen?

Groetjes Reactie infoteur, 08-05-2014
Beste Petra,

Ten eerste is het altijd raadzaam om een (huis)arts te bellen als je je zorgen maakt. Ik kan geen uitsluitsel geven over de oorzaak van je klachten. Ik kan wel zeggen dat in de praktijk, het vaak voorkomt dat mensen fysieke klachten, zoals steken in de borst, krijgen als gevolg van een schokkende gebeurtenis die zij nog niet helemaal verwerkt hebben. Nog niet helemaal een plek hebben kunnen geven.

Met vriendelijke groet,
Jasperr

Aaron, 06-02-2014 18:13 #10
Vraag men eigen af of je er ook steken van krijgen in de regio net onder je oksels. daar heb ik soms steken alsof er een naald ingestoken word, geen pijn bij inademen maar wel benauwd en soms het gevoel alsof men borstbeen geprikkeld geraakt door het in ademen. die onder men oksels trekken door tot in men arm zo ongeveer tot aan men elleboog. iemand hier ervaring mee?

Gea Willemsen, 06-08-2013 10:14 #9
Hallo,
als ik in bed lig op mijn linkerzij dan krijg ik een soort kramp op de borst en veel pijn wat uitstraalt van de ene zij naar de andere zij ben al zo vaak naar de huisarts geweest met deze klacht maar tot nu aan toe is er een maagonderzoek geweest hartfilmpje maar dat was goed en omdat de dokter het verder ook niet weet wat verder te doen is er 3,5 geleden een echo gemaakt van mijn hart wat erg pijnlijk was omdat dat ook moest gebeuren terwijl je op de zij ligt en toen moest ik vanaf de zijligging op de rug liggen nu met veel pijn is dat gelukt heb hier nog geen uitslag van gekregen en dat is inv. met de vakantie van doktoren. die pijn waar ik het over heb dat heb ik al een hele tijd ik ging als ik naar bed ging tegen een stapel kussens zitten maar dan kan ik ook niet slapen nu slaap ik al weken in een sta-op-stoel nu dat was mijn verhaal weet u een oplossing voor mijn kwaal waar kan ik nog meer onderzoek naar laten doen?
groetjes gea

Thinka, 21-07-2013 17:35 #8
Hallo.
Ik heb al jaren met op en af gaan last van ontzettende erge steken in mijn onderbuik als ik net heb gegeten. Ik ben vaak misselijk, eten hou ik amper binnen of komt er met een race gang weer uit. Ik val kilo's per week af. Ook komt daarbij duizeligheid kijken en is mijn buik ondanks dat ik afval heel erg opgezwollen, Nou heb ik ook al heel lang last van die steken op mijn borst. Maar die heb ik nooit geassocieerd met de steken die ik in mijn onderbuik had. De dokter is het nu aan het onderzoeken dus ik hoop dat er iets uit komt. Maar ik ga het de volgende keer wel erbij melden; dat ik ook steken heb bij mijn borstkas.

Erwin, 25-01-2013 22:24 #7
Hallo ik ben erwin ik heb al heel lang pijn op de borst heb heel lang gedacht dat het om mijn hart ging ik ben inmidels al vijf keer op genomen geweest waar van drie keer met de ambu de doktoren hebben alle keren niets kunnen vinden ik ben er zelf nu achter dat het voor het grootste deel spanning en stress is. Ik heb hier nu zelf een oplossing voor gevonden, vroeger raakte ik altijd in paniek, daardoor ging ik ook hyperen en werden de klachten wel drie keer zo erg. Tegenwoordig heb ik een aantal dingen voor mezelf veranderd door bijvoorbeeld 's avonds te gaan wandelen waardoor ik daarna met een leeg hoofd op bed ga en dus ontspannender. Verder heb ik het geaccepteerd dat ik hyperventilatie heb en daardoor laat ik me niet meer meeslepen in een aanval. Op een gegeven moment heb ik dus tegen mezelf gezegd dat de klachten mij niet de baas mogen worden. Afleiding zoeken en lichamelijke inspanning helpen mij daarbij. Als je het echt niet vertrouwd, wel een dokter inschakelen of naar de dokterswacht gaan!
Tot slot wil ik nog zeggen dat bij dit type klachten je dus niet altijd iets aan je hart hoeft te hebben en je zelf heel veel kunt doen om je klachten te verminderen. Ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, muziek, yoga, sporten, naar de sauna (dingen waar jij actief kunt zijn of juist ontspannen van wordt).
Mvg Erwin

Hilde, 13-01-2013 23:01 #6
Hoi hoi,

Sinds deze morgen ben ik opgestaan met duizeligheden. Ik dacht dat het appelflauwtes waren, dus dronk ik wat cola. Tegen de middag kreeg ik pijn in of op de linkerborst, nog steeds duizelige momenten, ademhalen doet pijn en nu tegen de avond doet het ook pijn als ik me buk, dan snijdt ook volledig mijn adem af.

Iemand enig idee? Oke ja morgen dokters bezoek, maar is niet evident als zelfstandige effe sluiten om naar de dokter te gaan :-(

Adje, 30-12-2012 05:11 #5
@Danny.

Je kan jouw huisarts vragen om een doorverwijzing. Als zij/hij niet bereid is jouw probleem serieus te nemen dan kan je alsnog vragen om een second opinion. Ik zou niet vrezen om dit te doen. Je moet het tenslotte wel kunnen navertellen en dat kan de huisarts echt niet voor jouw doen.

Heb het zelf ook meegemaakt. Liep met hele rare hoofdpijn rond en andere klachten. Huisarts zei: koop een bril, ga maar naar huis. Doorgezeurd, daarna doorverwezen naar de neuroloog. MRI laten doen en tadaa! Oorzaak gevonden.

Zelfs al blijk je kerngezond te zijn, laat je gewoon onderzoeken want liever niets dan iets. En als je wacht wordt het alleen maar erger.

D. van Eijk, 15-11-2012 08:44 #4
Ik ben een man van 27 heb al enige tijd last van me linkerschouder en stekende pijn in me borst. Al twee keer huisarts geweest maar die stuurt me naar huis met het is je spier. Zelf geloof ik daar niet zo in. Heb ik nog mogelijkheden om door iemand anders ernaar te laten kijken?

Gr. Danny

Bea, 25-04-2012 21:22 #3
Ik ben een vrouw met 3 kinderen. Ik weeg 130 kilo. Ik heb een slokdarmontsteking en een maagontsteking. Vandaag heb ik de hele dag last gehad in mijn rug ter hoogte van mijn borsten, als ik buk of me rechttrek doet het zeer en ik heb ook op bepaalde momenten rare gevoel in mijn armen en ook tintelingen in mijn vingers. Ik heb ook zo n druk en pijn rond de borstreek en soms ook steken in mijn borsten. Die pijn straalt soms uit naar mijn schouders.komt dit door mijn maag en slokdarm? MVG.

Laurens, 19-03-2012 19:20 #2
Hmm, ik heb niet echt verstand van deze zaken. Het lijkt mij dat de oorzaak stress is zoals aangegeven. Ik raad je aan toch langs de dokter te gaan als het blijft. Vaak helpt ook soms diep te zuchten. Maar blijf dat niet achter elkaar doen het kan namelijk je adem ritme verstoren als u het te snel achter elkaar doet.

MVG, Laurens

Jelle Kemperman, 05-03-2012 07:59 #1
Ik wil graag een reactie plaatsen als het gaat om pijn in de borst, ik ben een man van 20 jaar, heb redelijk wat stress… net ontslagen, mn vader opgenomen in de psychiatrie, en natuurlijk ook een relatie.

Nou is de pijn in mn borst niet gek hevig, echt van die steken die erdoorheen schieten en dat je zoiets hebt van OMG… die voel ik. ik heb een paar keer gehad dat het echt ff een paar minuten goed pijn deed dat je dan ook ff een traantje laat vallen.

Ik weet niet echt wat ik er mee moet, het is onregelmatig, maar de hevigheid om het zo maar te noemen ook. Kan iemand mij zeggen wat ik het beste zou kunnen doen?

Infoteur: Jasperr
Laatste update: 27-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Reacties: 30
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!