Wat is een Levend Bloed Analyse?

Wat is een Levend Bloed Analyse? Iedereen kent het standaard bloedonderzoek, maar naast dat standaard bloedonderzoek bestaat ook Levend Bloed Analyse. Een hele andere kijk op het bloed en met veelal verrassende uitkomsten. Wat een standaard bloedonderzoek niet laat zien, kan wel aan het licht komen bij een Levend Bloed Analyse. Door middel van één klein prikje en een druppel bloed kan het bloed worden geanalyseerd.

Standaard bloedonderzoek

Bij een standaard bloedonderzoek worden een aantal buisjes bloed afgenomen ter controle. Deze inzameling van buisjes bloed is meestal massaal en wordt vervolgens opgestuurd naar een laboratorium. Vervolgens wordt door middel van computers het bloed geanalyseerd en gekeken naar diverse afwijkingen in het bloed. Door het gebruik van technologie worden er gemiddelde waarden berekend en wordt er algemeen gekeken naar het bloed. Helaas ziet men dan niet de specifieke kenmerken in het bloed. Zo kan het zijn dat je zes keer bloed prikt, je helemaal gezond bent, maar al weken niet meer uit bed kunt komen. Voor deze mensen kan de Levend Bloed Analyse een aanvullend onderzoek zijn.

Hoe gaat een Levend Bloed Analyse te werk?

Het enige wat nodig is voor een bloedanalyse zijn een paar druppels bloed. Vandaar krijg je ook alleen een klein prikje in één van je vingers en als dat een paar druppels bloed geeft, is het voldoende. Het is dus een simpeler vorm van bloed geven en deze vorm volstaat om informatie uit het bloed te kunnen halen. Het is, in tegenstelling tot het standaard bloedonderzoek, een kwalitatieve analyse van het bloed.

Waar kijkt men naar bij een Levend Bloed Analyse?

Met een microscoop worden een aantal aspecten van het bloed onderzocht zoals de witte bloedcellen, de rode bloedcellen en de bloedplaatjes die in het bloed zitten. Op deze manier kan je kijken naar het kwalitatieve aspect en naar de activiteit daarvan in het bloed. Het bloed kan daardoor op kwalitatieve aspecten beoordeeld worden, zoals de doorstroming, de afvalstoffen en eventueel aanwezige virussen, schimmels of allergieën.

Wanneer een Levend Bloed Analyse?

Het is vooral aan te raden als je in de reguliere geneeskunde niet verder kunt komen. Met name bij vermoeidheidsklachten komt het vaak voor dat een huisarts zich geen raad weet. De huisarts zal vervolgens het bloed laten onderzoeken, maar in enkele gevallen zal hieruit naar voren komen wat er niet goed is. Hoewel de reguliere geneeskunde heel sceptisch is naar deze vorm van bloedonderzoek, wijzen een aantal gevallen uit dat er goede resultaten mee worden geboekt. Problemen waarbij een bloedonderzoek oorzaken zou kunnen aanwijzen zijn:
  • Vermoeidheidsklachten (PVS, chonische vermoeidheid, CVS, ME)
  • Gewrichtsklachten en spierklachten
  • Klachten die lijken op lyme
  • Klachten aan de maag en darm (buikpijn)
  • Schimmelinfecties in de darmen (candida)
  • Regelmatige ziekten door verminderde weerstand
  • Hypoglycaemie
  • Allergieën en daarmee huidklachten
  • Tekorten aan vitaminen of mineralen
Ook op een tal van andere gebieden kan een Levend Bloed Analyse een uitkomst geven. Met name als er in het reguliere circuit geen verdere oplossingen mogelijk zijn.

Bij wie een analyse laten uitvoeren?

Blijf altijd met je beide benen op de grond staan als je in contact komt met personen die dit uitvoeren of laten uitvoeren. Echte regels en restricties zijn er nog niet in dit beroep. Dus zorg ervoor dat je kennis krijgt van de persoon die het uitvoert door bijvoorbeeld internet of nog liever persoonlijke ervaringen in je omgeving. Ook is het mogelijk om bij je behandelaar te vragen of je informatie kunt inwinnen bij voormalige klanten. Op de website van Stichting Orthomoleculaire Educatie (www.soe.nl) zijn personen door heel Nederland te vinden die bloedanalyses uitvoeren.

Hoe verder?

Het hangt natuurlijk erg af van je klachten en uitkomsten van de bloedanalyse wat het verdere behandeltraject is. Voor buikklachten kan een dieet zonder gist en suiker binnen een week al de oplossing bieden. Voor virusinfecties en schimmelinfecties kan er een EMR behandeling aangeboden worden. Erg divers dus, de behandelaar zal meestal wel komen met een behandelplan.

Prijzen

In principe kun je voor rond de € 50 een bloedanalyse laten uitvoeren. Het hangt van je zorgverzekering af of het vergoed gaat worden. Let er wel op dat je niet scheel betaald aan allerlei pillen en poeders. Blijf met je beide benen op de grond staan!

Lees verder

© 2011 - 2024 Annfinance, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Levend bloed analyse; onzin of oplichterij?Levend bloed analyse; onzin of oplichterij?Levend bloed analyse is een methode voor bloedanalyse die gebruik maakt van een donkerveld fase-contrast microscoop. De…
Een preventieve bloedtest doenEen preventieve bloedtest doenHet laten uitvoeren van een preventieve bloedtest is een fenomeen dat de laatste jaren in Nederland in opkomst is. Of he…
Alternatieve geneesmiddelenAlternatieve geneesmiddelenEr zijn verschillende alternatieve geneesmiddelen die u kunt gebruiken. Er is een verschil tussen alternatieve geneeswij…
Orthomoleculaire geneeskundeOrthomoleculaire geneeskunde‘Orthos’, een Griekse term, staat voor ‘juist’ of ‘gezond’. ‘Moleculair’ staat logischerwijs voor moleculen. Orthomolecu…

Wat is 'Hypnotherapie'?Wat is 'Hypnotherapie'?Hypnotherapie is het inzetten van hypnose als middel tegen psychische en lichamelijke klachten. Ook kan hypnotherapie wo…
Brandwonden: verschillende gradaties en behandelingBrandwonden: verschillende gradaties en behandelingBrandwonden ... het overkomt ons allemaal wel een keer. Hoe vaak verbrand je jezelf niet bij het koken? Een pot thee of…
Bronnen en referenties
  • www.soe.nl
Annfinance (119 artikelen)
Laatste update: 02-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.