Hot Stone Massage: een ontspannend ritueel!

Hot Stone Massage: een ontspannend ritueel! De term zegt het eigenlijk al een beetje: met behulp van de ontspannende warmte van verwarmde stenen wordt een massage uitgevoerd.

Wat is Hot Stone Massage?

Hot Stone massage wordt al eeuwen toegepast. Tegenwoordig is deze massage weer helemaal "hot" om maar bij de terminologie te blijven. Mary Nelson heeft deze manier van masseren weer populair gemaakt. In sauna's en beauty salons wordt deze behandeling regelmatig aangeboden. Na of tijdens een meditatie wordt deze ontspannende behandeling met opgewarmde stenen ook nogal eens toegepast. De stenen worden dan op de zogenaamde "chakra's " gelegd.

Opmerking: voordat u een Hot Stone massage ondergaat dient u altijd u eerst te overleggen met uw behandeld (huisarts).

De Medisana WST: een handig hulpmiddel bij de Hot Stone Massage

Om de stenen op een behaaglijke en gecontroleerde temperatuur te brengen is de Medisana WST Hotstones een handig hulpmiddel. De temperatuur van het waterbassin kan tussen de 45 °C en 60 °C worden ingesteld. Bij de 20 bijgeleverde stenen wordt een houten tang voor het vastpakken van deze stenen geleverd.

Wat is de werking van een Hot Stone Massage

Een Hot Stone massage is ten eerste en bovenal ontspannend! De doorbloeding van het lichaam wordt gestimuleerd. Bloed en lymfe gaan (beter) stromen, waardoor er afvalstoffen verwijderd worden. Dit heeft een opwekkende werking op het lichaam. Als u spierpijn heeft zorgt een betere doorbloeding voor afvoer van gifstoffen en toevoer van zuurstof. Dit bevordert het herstel van de spieren. Als u onder stress staat, of nek- en rugklachten heeft kan een goed uitgevoerde massage verlichting geven en voor ontspanning zorgen. Om de massage nog plezieriger te maken wordt aangeraden het lichaam in te smeren met massageolie. De stenen glijden dan makkelijker over het lichaam. Verder wordt de huid dan ook nog eens verwend! Bij alternatieve geneeswijzen worden de stenen nogal eens op de chakra's gelegd. Door het lekker ontspannen stilliggen in een veilige omgeving kunt u dan lichaam en geest tot rust brengen. Zorg ervoor dat u gladde stenen gebruikt. De behandeling dient ten alle tijde aangenaam aan te voelen!

Verschillende formaten stenen en hun gebruik

De stenen (20) stenen die bijgeleverd worden bij de Medisana WST zijn speciaal geselecteerd voor Hot Stone Massage. Ze hebben een doorsnede tussen de 2 en 12 centimeter. Ze zijn mooi rond, waardoor de massage aangenaam aanvoelt. De stenen kunnen de in het water opgenomen warmte langzaam afgeven.
  • Acht vinger- of teenstenen. De bedoeling is dat u de stenen tussen de vingers of tenen inlegt. Ga hierbij lekker ontspannen uw rug liggen.
  • Een maatje groter zijn de lichaamsstenen. Die kunt u gebruiken op de nek, schouders en wervelkolom. De verwarmde stenen werken heerlijk ontspannend als er zich spanning heeft vastgezet.
  • De twee bijgeleverde handpalmstenen kunt u het best gebruiken in de zogenaamde "lotushouding".
  • Ten slotte is er ook nog een grote massagesteen. Als u deze in combinatie met een lekker geurende massageolie gebruikt is de ontspanning compleet! De massagesteen is ook bijzonder geschikt voor de behandeling van cellulitis. Dij en zitvlak kunnen licht gemasseerd worden. Het voordeel van deze steen is dat hij de warmte lang vasthoudt.
  • De twee kleinere stenen zijn met name geschikt voor behandeling van het gezicht. Behandeling van de plek boven de wenkbrauwen kan bijzonder ontspannend zijn en rimpelvorming tegengaan.

Lees verder

© 2011 - 2024 Tinamoreno, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een hotstone massage thuis, een weldaad voor je lichaam!Een hotstone massage thuis, een weldaad voor je lichaam!Hotstone massages.. Een echte weldaad voor je lichaam. De warmte van de stenen geeft een heerlijk ontspannende werking a…
Hotstone MassageEen nog tamelijk onbekende vorm van massage, die echter bij steeds meer cuuroorden en centra wordt gebruikt is de Hotsto…
Massages - ontspanning en verfrissingEen massage geeft de gelegenheid om even volledig te ontspannen. Zowel fysiek als psychisch gezien heeft een massage vaa…
Exotische massagesExotische massagesMassages zijn niet weg te denken uit de hedendaagse maatschappij, waarin stress steeds vaker voorkomt en een goede massa…

Behandeling - Goed voorbereid naar de FysiotherapeutBehandeling - Goed voorbereid naar de FysiotherapeutNa het vaststellen van een diagnose aan de hand van het fysiotherapeutisch onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld…
Omgaan met iemand die kanker heeft gekregenOmgaan met iemand die kanker heeft gekregenIneens hoor je dat iemand in je naaste omgeving het heeft: kanker. Vaak is dat verpletterend nieuws. Degene die het heef…
Bronnen en referenties
  • http://www.medisanashop.nl/informatie/over_Hot_stone_massage/
Tinamoreno (130 artikelen)
Laatste update: 17-01-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.