De geneeskracht van papayazaad

Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.
Inhoud:
- De smaak van papayazaad
- Papayazaad werkt antibacterieel
- Voedingswaarde papayazaad
- Papayazaad tegen parasieten
- Papayazaad tegen leverproblemen
- Papayazaad tegen kanker
- Papayazaden tegen aambeien
- Papayazaad zelf drogen en malen
- Papayazaad en honing
- Vers papayazaad eten
De smaak van papayazaad
In India kauwt men op papayazaad om de mond een frisse smaak te geven. Papayazaden worden door sommigen als substituut voor kappertjes gebruikt. Papayazaden smaken een beetje scherp, mosterachtig of peperachtig,. Het doet ook denken aan de scherpheid van radijs of mierikswortel. Papayazaden doen het goed in een dressing. Je kunt papayazaden drogen om ze in een dressing te doen maar je kunt ook azijn, olie en vers papayazaad blenderen zodat je een lekkere pittige dressing krijgt.
Papayazaad werkt antibacterieel
De zaden van papaya´s hebben antibacteriële eigenschappen. Ze werken tegen de e.coli-bacterie en tegen salmonella. Papayazaad werkt ook goed tegen de buikinfectie tyfeuze koorts of buiktyfus. Papayazaden kunnen net als pompoenzaden inwendige wormen doden. Daarnaast werkt papayazaad goed tegen het uitvallen van de nieren.Voedingswaarde papayazaad
Ook wanneer je geen last hebt van inwendige bacteriën kan papayazaad uitkomst bieden. Papayazaad werkt verlichtend als je veel gegeten hebt of tijdelijk aan indigestie lijdt. De enzymen in papayazaad doen het eten beter verteren. Behalve enzymen bevat papayazaad vet, proteïnen, calcium, magnesium en fosfor.
Papayazaad tegen parasieten
In de ingewanden kunnen parasieten voorkomen. Uit onderzoek in Nigeria bleek dat kinderen met parasieten deze kwijt waren als ze 7 dagen achtereen gedroogd papayazaad met honing hadden gegeten. 76% Van de behandelde kinderen was na een week papayazaad eten parasietvrij terwijl slechts 16% van de kinderen die een placebo hadden gekregen parasietvrij was.Papayazaad tegen leverproblemen
Papayazaad wordt in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt om de lever mee te ontgiften. Wanneer iemand last heeft van cirrhose is het goed om papayazaad te eten. Fytotherapeuten zouden een leverpatiënt kunnen aanraden om papayazaad te eten. Elke dag een theelepel is genoeg.Papayazaad tegen kanker
Papayazaadjes bevat isothiocyanaten. In wetenschappelijke onderzoeken op dieren bleken deze stoffen goed te werken tegen diverse vormen van kanker. Borstkanker, longkanker, prostaatkanker, alvleesklierkanker, darmkanker en leukemie worden door isothiocyanaten tegen gegaan.
Papayazaden tegen aambeien
Er zijn mensen die van hun aambeien zijn genezen door papayazaad te eten. Dat kan op de volgende manier. Je schilt een papaya en blendert het papayavruchtvlees met ongeveer 6 tot 8 zaden en een kopje water. Je krijgt vervolgens een frisse papayasmoothie die je zo kunt opdrinken.
Papayazaad zelf drogen en malen
In een papaya zitten erg veel papayazaden. Zelfs een kleine papaya is een rijke bron van zaad. Je kunt dit zaad wekenlang goed houden in de koelkast maar het is ook mogelijk om het te drogen. Als je papayazaad snel wilt drogen gebruik dan een oven op een lage temperatuur of stop de zaadjes in de oven terwijl je deze net hebt gebruikt om iets in te bakken. In de uren dat de oven afkoelt zal het zaad gedroogd worden. Wanneer het goed droog is dan lijkt papayazaad op peperkorrels. Het is zelfs mogelijk om een pepermolen te vullen met gedroogd papayazaad. De gedroogde korrels kunnen vermalen worden en over het eten worden gedaan. Je kunt het gedroogde zaad mengen met boter voor een boterhamspread, of mengen met olijfolie en geraspte kokos als boterhambeleg.Papayazaad en honing
Gedroogd papayazaad kun je malen en in een potje wat voor een derde met honing is gevuld doen. De honing geeft het een zoete smaak zodat ook kinderen het willen eten. Doe net zoveel gedroogd papayazaad in het potje honing als dat er honing in zit. Vervolgens meng je het goed. Je neemt elke dag een theelepeltje hiervan om de medicinale effecten te bereiken. Gedroogd papayazaad in honing kan een jaar goed blijven.Vers papayazaad eten
Vers papayazaad kun je zo opeten. Je moet even wat aan de licht scherpe smaak wennen. Je kunt beginnen met 5 zaadjes. Als je gewend bent eet je een theelepeltje zaadjes per dag op. Een theelepeltje papayapitten per dag heeft een prima medicinaal effect; meer nemen is niet nodig. Verder kun je vers papayazaad in een smoothie mengen met vruchtensap van papaya of andere vruchten zoals ananas en banaan.Lees verder
- Komijn, een kruid met geneeskracht
- De geneeskracht van rozemarijn
- De frisse geneeskracht van kruidnagel
- Kleefkruid, een geneeskrachtige groente
Warning: Undefined array key 79898 in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/article.php on line 202