Ubiquinol tegen snelle veroudering: werking & voordelen

Ubiquinol tegen snelle veroudering: werking & voordelen Ouder worden is voor niemand leuk: je lichaam verliest aan kracht en weerstand, en mogelijk gaat ook je geest er aan het einde van je leven op achteruit. Dit verouderingsproces is voor sommigen onder ons een ware nachtmerrie die kost wat kost tegengegaan moet worden. Helaas is dit hele proces van ouder worden onomkeerbaar, maar toch kan je het min of meer vertragen dankzij een gezonde voeding en evenwichtige levensstijl. Bovendien kunnen ook voedingssupplementen met ubiquinol je helpen om snelle veroudering af te remmen. Ubiquinol is een product afgeleid van het co-enzym Q10 dat beschermt tegen vrije radicalen. De kans op huidrimpels, problemen aan het tandvlees, oogproblemen en tal van andere kwalen kunnen dankzij ubiquinol kleiner worden. De positieve werking van dit supplement voor de gezondheid is dus niet te onderschatten. Wat zijn zoal de voordelen van het voedingssupplement ubiquinol?

Veroudering

Eeuwig jong blijven is voor de meeste mensen een droom. We beseffen allemaal wel dat we ooit eens met de tekenen van de ouderdom geconfronteerd zullen worden, maar eens het zover is doet dit besef steeds een beetje pijn aan het hart. Want de ouderdom brengt kwaaltjes en ziektes met zich mee, en tegelijkertijd zien we er niet meer zo goed uit als vroeger. De huid zakt in, gewrichten doen pijn, spieren gaan er slap bij hangen of in volume afnemen, en nog veel meer. Om heel dit proces van veroudering af te remmen is gezonde voeding en een gezonde levensstijl onontbeerlijk, maar ook voedingssupplementen kunnen daarin een belangrijke rol vervullen. Een voorbeeld daarvan is ubiquinol.

Wat is ubiquinol?

Antioxidant

Ubiquinol is een vorm van het co-enzym Q10: dat is een stof die een belangrijke functie heeft als antioxidant. Dit betekent dat het een bescherming biedt tegen vrije radicalen die een nefaste invloed uitoefenen op het menselijk lichaam. Zowel via het eigen lichaam als via voeding nemen we dit co-enzym op om ons tegen die schadelijke vrije radicalen te wapenen.

Veroudering

Het probleem is echter dat naarmate we ouder worden we minder goed die co-enzymen zullen opnemen. Hierdoor wordt het proces van veroudering in gang gezet. En om dit proces te vertragen kan je voedingssupplementen met ubiquinol nemen zodat je minder snel huidproblemen zal vertonen, minder snel problemen zal hebben met je tandvlees, enz.

Voordelen en werking ubiquinol

Snelle activering Q10

Door ubiquinol als voedingssupplement te slikken kan je via orale inname de hoeveelheid co-enzym Q10 in je lichaam verhogen. Bijzonder aan ubiquinol is dat het voor een snellere activering zorgt van het oorspronkelijke antioxidant Q10. Er wordt dus geen tijd verloren; je lichaam kan meteen genieten van de positieve werking van ubiquinol. In de klassieke voedingssupplementen met Q10 moest het lichaam zorgen voor de omzetting van Q10 naar het actieve ubiquinol zelf, waardoor de effectieve werking van het supplement trager verliep.

Weerstand

Ubiquinol genereert positieve effecten op alle vlakken van lichaamsveroudering. Weefsels, spieren, organen: ze zullen allemaal geleidelijk aan in kracht verliezen, in volume afnemen of moeizamer gaan werken. Door deze algemene invloed van veroudering zal ook je weerstand minder worden waardoor je sneller ziek wordt. Het ene kwaaltje zet dus makkelijk het andere in werking wanneer je ouder wordt. Ubiquinol vermindert deze afname van de algemene fitheid en weerstand en beschermt je op die manier tegen een hele resem aandoeningen.

Bescherming

Supplementen met ubiquinol kunnen je een goede bescherming bieden tegen de volgende aandoeningen, ziekten en problemen:
 • huidrimpels
 • huidveroudering
 • psoriasis
 • migraine
 • spierzwakte
 • fibromyalgie
 • oogproblemen
 • gebrek aan energie
 • ziekte van Parkinson
 • algemene vermoeidheid
 • ontwikkeling van kanker
 • problemen aan het tandvlees
 • globale proces van veroudering van lichaam en geest

Voedingssupplementen met ubiquinol

Ubiquinol wordt aangeraden om op regelmatige wijze in te nemen om het verouderingsproces tegen te gaan. Hoeveel de dosering is van de voedingssupplementen met ubiquinol hangt af van jouw persoonlijke situatie. Wat is je persoonlijke ziektegeschiedenis? Wat is je leeftijd en wat zijn de klachten? Afhankelijk daarvan kan je arts of apotheker eventueel een geschikte dosis adviseren. In het algemeen raadt men een dosis van 50 à 100 mg ubiquinol per dag aan wanneer je het op preventieve wijze neemt, dus wanneer je je tegen de kwaaltjes van de ouderdom wilt beschermen zonder dat je specifiek ergens last van hebt.

Lees verder

© 2015 - 2024 Verdanov, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gebruik ubiquinol bij ziekte van Parkinson blijkt effectiefGebruik ubiquinol bij ziekte van Parkinson blijkt effectiefEen van de problemen waar patiënten met de ziekte van Parkinson mee te maken kunnen krijgen is dat medicatie (L-dopa) st…
Welke antioxidanten zijn het best? Sterkste antioxidantWelke antioxidanten zijn het best? Sterkste antioxidantAntioxidanten zijn de natuurlijke beschermers van het lichaam. Antioxidanten houden je lichaam jong en vitaal en bescher…
Probiotica als voedingssupplementDe term probiotica, meervoud van probioticum, is vrij recent, hoewel zijn werking reeds lang gekend is. Een kennismaking…

Melk drinken als je alternatieven zoekt voor koemelkMelk drinken als je alternatieven zoekt voor koemelkDe uitdrukking “melk is goed voor elk” geldt niet voor iedereen. De meningen over het drinken van melk van koeien is nog…
De geneeskracht van mesquiteDe geneeskracht van mesquiteAnno 2015 is de culinaire wereld in hoog tempo kleiner aan het worden. Allerlei producten die voorheen slechts op lokale…
Bronnen en referenties
 • http://www.efiow.be/artikel/ubiquinol-coenzym-q10-anti-aging-op-zijn-best
 • http://www.orthokennis.nl/nutrienten/ubiquinol (bronnen geraadpleegd op 20/11/2015).
Verdanov (329 artikelen)
Laatste update: 28-05-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.