Reacties
Marijke Agbaria, 13-01-2016
Taboeli, arabische salade met peterselie:
1 kopje grove borghol (dit is gedroogde gekookte en grof gemalen tarwekorrels) (verkrijgbaar in goede supermarkt, Turkse winkel enz.) met ruim heet (gekookt) water apart zetten tot ze goed geweekt is (na ca. 20-30 minuten).
Tegelijkertijd:
1 bosje peterselie goed wassen en fijnsnijden.
1 tomaat en 1/4 komkommer fijnsnijden (kleine blokjes).
1 klein uitje fijnsnijden.
Als borghol 'zacht' genoeg is, vocht afgieten, alle ingrediënten samenvoegen. Naar smaak citroen, zout en olijfolie toevoegen. Het heeft behoorlijk veel citroen en olijfolie nodig.Reactie infoteur, 19-01-2016
WOW! Hartelijk dank, superrecept! Hoe lekker kan een medicijn zijn? ;)
Van de Perre Maurice, 18-12-2014
Is peterselie goed tegen hoge bloeddruk?Reactie infoteur, 03-05-2015
Omdat het een diuretisch middel is zou je zeggen van wel, er is echter nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar een bloeddrukverlagende werking van peterselie. Selderij en bleekselderij zijn in ieder geval bloeddrukverlagende middelen.
Marian, 02-11-2014
Ik eet gewoon regelmatig een beetje verse peterselie. Zonder enige bereiding. Komt de geneeskrachtige werking dan ook tot zijn recht. En hoeveel mag je er per dag van eten?Reactie infoteur, 04-11-2014
Beste Marian, verse peterselie eten is heel gezond! Je kunt er eigenlijk zoveel van eten als je wilt! Tenminste, meer dan 2 ons zou ik niet doen :-)
Sander, 06-06-2014
Er staat in je artikel dat peterselie borstkanker geneest, bedoel je niet dat het een preventieve werking zou kunnen hebben?Reactie infoteur, 06-06-2014
Nee, peterselie geneest borstkanker, volgens het wetenschappelijk onderzoek.
Jetty, 27-05-2014
Hallo.
Ik las de tekst over peterselie. En nu viel mij op dat jullie zeggen dat je peterselie niet extreem moet verhitten. maar hoe zit het dan met peterseliethee dat moet je ook verhitten?
Groetjes jettyReactie infoteur, 28-05-2014
Hoi Jetty,
Je kunt gerust peterseliethee maken. Het is aan te raden om het op de volgende manier te doen. Kook eerst het water. Laat het vervolgens een paar minuutjes afkoelen en schenk daarna pas het water op. Als het water circa 80 graden is, komt een peterseliethee het best tot zijn recht. Deze bereiding geldt voor allerlei soorten kruidenthee, niet alleen voor peterselie!
Hartelijke groet,
Thomas Dijkman
Xanna, 25-09-2013
Ik ben helemaal onder de indruk van hetgeen ik heb gelezen via InfoNu.nl over peterselie. Ik ga het proberen.Reactie infoteur, 26-09-2013
Goedzo! Ik heb peterselie laatst met koriander in een juicer gedaan, smaakt sterk maar heerlijk!