Limoen, frisse geneeskracht
Limoen is een leuk klein citrusvruchtje wat zeer veel vitamine C bevat. De limoen is een heerlijke vrucht om een marinade mee te maken maar het kan gebruikt worden in een multivruchtensap. Limoenen zijn tropische vruchten. Ze hebben een mooie groene kleur. De frisse smaak is vergelijkbaar met citroen maar limoen heeft een wat subtielere smaaktint.
Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.Inhoud:
De geneeskracht van limoen
De limoen is het kleine zusje van de
citroen. Limoenen hebben een groene schil en geel vruchtvlees met en klein beetje groen erdoor. De limoen is miet de kleinste van alle
citrusvruchten; dat is de kumquat. De smaak van de limoen is zuur maar net een tikkeltje minder zuur dan de citroen. Het is een plant die uitsluitend in de tropen groeit. Limoenen zijn meer dan een mooi versiersel op je glas. De limoen is een geneeskrachtig stuk fruit waarvan je heerlijke dranken kunt maken.
Limonine tegen kanker
In limoen zit de stof limonine. Dit is een actieve
antioxidant die kankercellen in een vroeg stadium stopt in hun ontwikkeling. Limonine helpt je lichaam in optimale conditie te houden en het geeft je energie.
2 limoentjes geven je genoeg vitamine C
Vitamine C is een gezonde stof, dat weet vrijwel iedereen. In de limoen zit erg veel vitamine C. Slechts 100 gram is genoeg om de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vitamine C te bereiken. Dat zijn ongeveer 2 limoenen. Vrijwel alle vitaminen zijn vertegenwoordigd in de limoen, zij het in kleine hoeveelheden.
Verse limoenlimonade op ijs
Twee limoenen per dag eten lijkt misschien veel maar deze hoeveelheid, en soms zelfs meer, wordt in veel tropische landen vers uitgeperst om als basis te dienen voor verse limoenlimonade op ijsblokjes. Dat wordt gemaakt door warm suikerwater, limoen en ijsblokjes in een glas te doen. In zo´n geval drink je twee limoenen per glas. Suiker is overigens uiteraard niet gezond.
Lees verder