De geneeskracht van citroen

Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Inhoud
- Antivirus en anti-bacterie
- 10 geneeskrachtige werkingen van de citroen.
- Citroen tegen koorts
- Hoe eet je citroen?
- Citroen tegen acne
- Citroen tegen gespannenheid
Antivirus en anti-bacterie
Virussen en bacteriën zijn samen de grootste ziekteverwekkers. Citroen heeft een anti-bacteriële en antivirale werking. Het gaat allerlei ziektes tegen. Het eten van citroen helt verkoudheid en griep voorkomen door de hoge dosis vitamine C in combinatie met fytonutriënten die een antioxidantwerking hebben. De citroen helpt gifstoffen waaronder vrije radicalen sneller uit het lichaam te voeren. Daardoor werkt deze citrusvrucht preventief tegen tal van ziektes.
10 geneeskrachtige werkingen van de citroen.
[OLIST]Kanker, doordat het veel antioxidanten in zich heeft die de vrije radicalen elimineren,Malaria, doordat de parasiet de stoffen in het bloed die van citroen afkomen niet overleeft,
Hoge bloeddruk, doordat het cholesterolafzetting voorkomt (aderverkalking),
Hartinfarct, doordat citroen aderverkalking tegengaat. De kalium in citroen is goed voor het hart.
Reumatiek, doordat stoffen die voor reuma zorgen sneller afgebroken worden,
Nier- en blaasproblemen, het helpt nierstenen voorkomen net als alle citrusvruchten,
Helpt hepatitis sneller te genezen,
Inwendige wormen zoals lintworm,
Obesitas, doordat de vezels je lang een vol gevoel geven en omdat vet sneller wordt verbrand,
Helpt op grote hoogte de zuurstofopname in het bloed.[/OLIST]
Citroen tegen koorts
De felgele zure vrucht is een effectief medicijn als je koorts hebt. Door om de twee uur lauwe citroensap te maken door een citroen te persen en er honing en lauwe water bij te doen, gaat de koorts sneller over. Virussen en bacteriën worden door de citroen geëlimineerd. De fytonutriënten in citroen versterken en vullen de werking van vitamine C aan.
Hoe eet je citroen?
Er zijn meerdere manieren om de citroen op te eten. Je kunt hem schillen en de partjes opeten. Sommigen vinden dat te zuur. Je kunt het sap over een salade doen in plaats van azijn. Het zure van azijn of citroen maakt een salade net wat frisser. Deze kleine vrucht doet het om die reden ook uitstekend in groentemixen die je bij de rijst eet. In tropische landen voegen ze vaak ook citroen toe aan de groenten. Dat is extra lekker als er ook hete pepers en palmsuiker in zitten. De combinatie van zuur, zoet en heet is erg lekker. Het sap is ook lekker als dressing over ander fruit. Besprenkel een papaya eens met citroensap. Een appel kun je ook prima met besprenkelen met dit frisse citrusfruit. Je zult zien dat hij niet bruin wordt. Wanneer je appels door een vruchtensalade doet is het belangrijk om de appels in een citroenmarinade te leggen zodat je de salade langer kunt bewaren.Citroen tegen acne
Behalve citroen eten kun je ook citroen opsmeren. Niet zomaar overal natuurlijk. Het helpt goed tegen acne. Je kunt de vrucht half open snijden en met je vinger een druppel oppakken en op de puist leggen. Na een uurtje het gezicht wassen. Het opsmeren werkt het beste als je het doet als aanvulling met vers geperst citroensap drinken. Eventueel kan dat met warm water en honing. Gebruik niet te heet water want dat doet de goede stoffen in zowel de honing als de citroen teniet.Citroen tegen gespannenheid
Essentiële citroenolie inademen via de neus kan je rustiger maken. Moeheid en duizeligheid kunnen verdwijnen. Je concentratievermogen en alertheid wordt ook vergroot. Er zit magnesium in het citroentje wat helpt je om de hersenfuncties beter uit te oefenen. Om moeheid te voorkomen kun je ook puur citroensap drinken.Lees verder
- De geneeskracht van grapefruit
- De geneeskracht van mandarijn
- De sinaasappel als geneeskrachtig fruit
Warning: Undefined array key 98485 in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/article.php on line 202
Warning: Undefined array key 65705 in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/article.php on line 202