Waarom je vaker citroen moet eten

Waarom je vaker citroen moet eten Citroen is een vrucht die veel positieve eigenschappen kent. Het is daarom ook raadzaam om regelmatig citroen aan je eetpatroon toe te voegen en steeds meer mensen ontdekken hoe gezond deze vrucht is. Welke eigenschappen kent de citroen nou eigenlijk en waarom moet je vaker citroen eten? En hoe kun je citroen eigenlijk eten? Waar moet je zoal op letten?

Citroen

De citroen is een citrusvrucht, die bekend staat als eensuperfood. Het is eveneens een citrusvrucht, net zoals onder anderen de limoen en de sinaasappel. De citroen bevat ontzettend veel vitamine C en antioxidanten. Vooral het citroensap staat bekend om zijn helende werking.

Hoe citroenen eten?

Je kunt citroensap in wat water doen voor heerlijk citroenwater. Ook een optie is om het water eerst te verwarmen en dan te mengen met citroensap en wat honing. Ook kun je er een beetje munt in doen voor meer smaak. Dit is een heerlijke citroenthee die je de hele dag door kunt drinken. Citroen kun je daarnaast over de vis doen of gebruiken in een salade. Citroen kan ook prima in een fruitsalade, want het voorkomt dat fruit bruin van kleur wordt.

Afvallen met citroen

Citroen is een perfect hulpmiddel voor mensen die graag willen afvallen. Mensen die regelmatig citroen nuttigen, merken dat ze gewicht kwijtraken. De citroen reinigt je lichaam namelijk van binnenuit. Ook verbrand je sneller calorieën als je regelmatig citroen toevoegt aan je eetpatroon.Afvallen met citroen is dus heel goed mogelijk. Er bestaat zelfs een speciaal citroendieet, dat vooral in Amerika erg populair is.

Goed voor de stoelgang

Citroen kan helpen om de stoelgang goed op gang te laten komen. Het zorgt voor een natuurlijke stoelgang en dit kan dus zeker baat hebben bij mensen. Ook wordt je lichaam van binnenuit goed gereinigd en dit merk je aan je darmen.

Helpt tegen een stinkende adem

Heb jij last van een stinkende adem? Dan kan citroen zeker een oplossing bieden. De frisse geur van citroen kan nare geurtjes tegengaan. Het werkt beter dan een stukje kauwgom. Poets alleen niet je direct nadat je citroen hebt gegeten of gedronken, omdat dit slecht kan zijn voor je tandglazuur.

Citroen zorgt voor energie

Citroen kan ervoor zorgen dat je meer energie hebt. Als je de ochtend begint met wat vers citroenwater, dan kun je dit zeker merken. Er zijn mensen die minder suiker of cafeïne nodig hadden om de dag door te komen, nadat ze regelmatig citroenwater dronken.

Helpt tegen huidproblemen

Omdat citroen je lijf van binnen reinigt, kan het je goed helpen tegen onder meer puistjes en ontstekingen. Ook ziet je huid er dankzij de citroen gezond en glanzend uit. Dit effect kun je versterken door niet teveel kunstmatige stoffen binnen te krijgen, zoals de E-nummers en ook te minderen in je suiker- en vetinname.

Citroen voor een beter immuunsysteem

Citroen kan je immuunsysteem behoorlijk verbeteren. Voel jij je vaak ziek en slapjes? Dan kun je overwegen vaker citroen toe te voegen aan je eetpatroon. Het zou zo maar het verschil kunnen maken, omdat de citroen ervoor zorgt dat je minder snel ziek wordt en je je een stuk fitter voelt.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met citroenAfvallen met citroenCitroen, of citroensap, is een prima manier om snel gewicht kwijt te raken. Citroen is namelijk een powerfruit en heeft…
Waarom het drinken van citroenwater onzin isWaarom het drinken van citroenwater onzin isCitroenwater wordt gemaakt door ongeveer een halve citroen uit te knijpen in water. Citroenwater wordt op veel gezondhei…
Afvallen door middel van citroenen en citroensapAfvallen door middel van citroenen en citroensapTegenwoordig zijn er veel mensen bezig met het bereiken van hun ideale gewicht, ze zijn aan het afvallen. Er zijn ontzet…
Dieet en citroen: Werkt afvallen met citroensap echt?Dieet en citroen: Werkt afvallen met citroensap echt?Afvallen en dieet is wereldwijd gezien een populair onderwerp. Velen willen graag iets aan gewichtsbeheersing doen. Er z…

Verdiepingsslag in yogaVerdiepingsslag in yogaYoga is enorm populair, tot zover niets nieuws. Dat yoga je ook of misschien wel met name dichter bij jezelf brengt, is…
Zonnebrandcrème: hoe vaak smeren en welke factor?Zonnebrandcrème: hoe vaak smeren en welke factor?Verbranden is niet alleen pijnlijk, het brengt ook de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee. Zo is huidkanker vaak het…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Citroen_(vrucht)
  • http://depoederdoos.blogspot.nl/2011/06/de-goede-eigenschappen-van-citroen.html
  • http://gezond10.nl/voeding-dieet/voordelen-citroen-citroenwater/
  • http://en.amerikanki.com/incredible-benefits-lemon-water
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 29-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.