Afvallen door middel van citroenen en citroensap

Afvallen door middel van citroenen en citroensap Tegenwoordig zijn er veel mensen bezig met het bereiken van hun ideale gewicht, ze zijn aan het afvallen. Er zijn ontzettend veel manieren om af te vallen, afvallen met de citroen is hier één van, het heet ook wel de zogenaamde 'Lemon Juice diet'. Het is namelijk een veilige, gezonde en vooral een makkelijke manier om af te vallen. Lees hier meer over het afvallen met citroenen en citroensap, en vooral: heel veel succes met afvallen!

Waarom met citroenen?

Citroensap maakt het lichaam vrij van giftige afvalstoffen en helpt ook nog eens bij het afvallen. Met citroenen reinig je je lichaam als het ware en het is een veilige manier. De verbranding van vetten in het lichaam wordt door de zure citroen aangespoord waardoor de spijsvertering geholpen wordt, ook stimuleert het het maagsap. De afvalstoffen die het verteren van voedsel vaak vertragen worden verwijderd door het zure sap van de citroen.

Andere voordelen van de citroen

 • In de citroen zit ontzettend veel vitamine C.
 • Je krijgt minder last van verstoppingen omdat je darmen ‘schoongemaakt’ worden door het citroensap.
 • Van de citroen krijg je meer energie omdat citroensap voor meer zuurstof zorgt.
 • De bloedsuikerspiegel wordt verlaagd en wordt constanter.
 • Ook zul je een voller gevoel in je maag krijgen omdat er een bepaalde stof in de citroen zit, deze stof heet 'Pectine'.

Citroenen eten?

Citroenen kun je niet gewoon eten, het kan namelijk gebeuren dat het zure citroensap je tanden aantast. Om dit te voorkomen kan je het met een rietje opdrinken, maar het blijft nog steeds erg zuur. Hier een paar handige voorbeelden hoe je citroenen kunt eten:
 • Wanneer je zelf jus d'orange maakt doe er dan een citroen (of een halve) bij, ook erg lekker.
 • Maak een salade en gebruik de citroen als dressing, dit kun je eventueel samen met azijn doen.
 • Citroensap kun je ook over appelstukjes doen, zo blijft het langer vers en zal het niet zo snel bruin worden.
 • Voeg citroensap toe aan water, je kunt er ook honing bij doen zodat het wat zoeter wordt.
 • Doe wat citroensap bij zwarte thee, zo maak je lekkere citroenthee.
 • Wanneer je iets te drinken (denk aan frisdrank en sap) wilt nemen doe er dan wat citroensap in, het zorgt ook nog eens voor een frisse smaak.

Sporten en gezond eten

Wat erg belangrijk is is dat je, wanneer je een citroensap'dieet' volgt je nog steeds moet letten op je beweging én wat je eet. Je zult namelijk niet afvallen wanneer je erg ongezond eet maar wel citroensap erbij doet, of wanneer je helemaal niet sport of beweegt maar wel citroepsap drinkt. Let er altijd op dat je voldoende beweegt en ook gezond eet en daarbij citroenen gebruikt, dan zul je het beste resultaat zien. Citroenen is namelijk geen supermiddel waarmee je zonder dat je er iets doet afvalt.

Hier zijn een paar tips zodat je het bewegen en gezond eten toch vol blijft houden:
 • Begin een eetdagboek, hierbij houd je bij wat je eet, hierdoor let je beter op je eten en dit helpt om sneller af te vallen.
 • Beweeg minstens 30 minuten per dag (denk aan wandelen, fietsen of een sport).
 • Eet gezonde tussendoortjes (fruit en andere vruchten) zodat je niet naar calorierijke snacks hapt.
 • Zorg voor veel afwisseling, hierdoor raakt het niet snel verveeld en hou je het afvallen langer vol.
 • Lees hier meer over gezond, snel afvallen en vet verbranden

Hoeveel citroenen per dag?

Te veel is nooit goed, dat is iets wat je goed moet onthouden. Je moet niet doorslaan en overdrijven want dan wordt het citroendieet niet meer gezond. 4 Of 5 citroenen per dag is écht te veel, het bestekun je een halve tot een hele citroen per dag gebruiken. Deze hoeveelheid is precies genoeg om je lichaam mee te reinigen, en hoe schoner je lichaam is, des te beter je stofwisseling is.

Lees verder

© 2011 - 2024 Dazzeltje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dieet en citroen: Werkt afvallen met citroensap echt?Dieet en citroen: Werkt afvallen met citroensap echt?Afvallen en dieet is wereldwijd gezien een populair onderwerp. Velen willen graag iets aan gewichtsbeheersing doen. Er z…
Afvallen met citroenAfvallen met citroenCitroen, of citroensap, is een prima manier om snel gewicht kwijt te raken. Citroen is namelijk een powerfruit en heeft…
Afvallen met citroen of citroensapAfvallen met citroen of citroensapJe zult het vast wel eens gehoord hebben: je kunt flink veel afvallen met citroensap. Klopt dit? Is de citroen inderdaad…
Waarom je vaker citroen moet etenWaarom je vaker citroen moet etenCitroen is een vrucht die veel positieve eigenschappen kent. Het is daarom ook raadzaam om regelmatig citroen aan je eet…

Afvallen? Leer eerst meer over de weegschaal!Afvallen? Leer eerst meer over de weegschaal!Als je bezig bent met afvallen of een dieet, dan sta je waarschijnlijk vaak op de weegschaal. Er zijn echter genoeg mens…
Chocolade: samenstellingChocolade: samenstellingChocola is een heerlijk goedje. Het is niet alleen lekker, maar ook goed voor je. In chocolade zitten namelijk verschill…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: TBIT, Pixabay
 • http://www.healthylives.nl/voeding/afvallen/afvallen-met-citroensap
 • http://www.afvallen-in-een-week.nl/ook-afvallen-met-citroensap/
 • http://www.opdieet.nl/citroen.htm
Dazzeltje (96 artikelen)
Laatste update: 01-09-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.