De tien juiste basics (kleding en accessoires)

De tien juiste basics (kleding en accessoires) Zonder de juiste basics is een kledingkast niet compleet. Kies voor basic kledingstukken van kwaliteit, zodat je outfits er verzorgd en netjes uitzien. Doordat deze basic kledingstukken tijdloos zijn, kun je ze aan naar allerlei soorten gelegenheden: van een sollicitatiegesprek tot een feestje. Deze tien basic items kun je vrijwel met alles combineren voor elke gelegenheid. Naast de basic kleding kun je ook wat basic accessoires aanschaffen om je look compleet te maken.

De tien juiste basic kledingstukken

1. Goedzittende BH en ondergoed (huidskleurig én zwart)

Met goedzittend underwear zit je altijd goed. Huidskleurig ondergoed is handig onder witte kleding of kleding met een hoog doorschijngehalte (denk aan frivole tops en jurkjes). Zwart ondergoed staat classy onder bijvoorbeeld een zwart jurkje. Eigenlijk zit je met zwart ondergoed altijd goed.

2. Getailleerd zwart jasje

Een zwart jasje schiet je snel aan als het koud is en past overal bij. Dit is een echte must-have!

3. Wit bloesje

Het wit bloesje is erg handig voor de nette gelegenheden. Je draagt het witte bloesje naar werk met een rok, naar een sollicitatie met een pantalon en hij past ook perfect bij je lievelingsjeans.

4. Witte T-shirt

Oftewel the plain white tee. Erg geschikt om aan te doen in je vrije tijd met een spijkerbroek of naar je werk onder een blazer. Koop dan wel de strakke variant.

5. Effen tanktop in zwart (het liefst ook in het wit en grijs)

Voor onder een truitje dat net te laag valt. In de zomer kun je de tanktop gewoon aandoen met je spijkerbroek wat leuke kettingen erbij en je outfit is af.

6. Zwarte pantalon

Handig om aan te doen op het werk, want het is altijd netjes. Of naar een feest met een spannend topje.

7. Goedzittende jeans

Investeer in een jeans die je figuur mooi laat uitkomen en nog eens goed zit.

8. Effen cardigan in een flatterende kleur

Een cardigan is makkelijk mee te nemen als het buiten wat frisjes is. Kies een kleur die je eigen huidskleur laat oplichten. Of ga voor donkerblauw dat geeft een elegante uitstraling.

9. Little black dress oftewel zwart jurkje

Koop liever een eenvoudige variant van de little black dress. Een eenvoudig zwart jurkje kun je namelijk eindeloos combineren.

10. Zwarte kokerrok

Hetzelfde te combineren als de zwarte pantalon alhoewel een kokerrok natuurlijk wel wat sexier is.

De tien juiste accessoires

1. Het klassieke horloge

Klassiek horloge / Bron: Nuzree, PixabayKlassiek horloge / Bron: Nuzree, Pixabay
Altijd mooi en chique. Je kunt kiezen tussen allerlei soorten. Je hebt brede horloges en smalle. Of ben jij meer van het goud dan zilver? Koop een horloge dat jou het meeste aanspreekt.

2. Parelketting

Iedereen weet wel dat een parelketting je outfit gelijk een chique uitstraling geeft. Parelkettingen heb je tegenwoordig niet alleen in een witte kleur, maar ook in het lichtroze, mintgroen, grijs. Kies een kleur die jij het mooist vindt.

3. Simpele oorknopjes

In het zilver of goud. Wat jij het meeste draagt. Of koop parelknopjes die bij je parelketting passen. Staat heel elegant!

4. Grote zonnebril

De grote zonnebril om je net een celebrity te voelen. Koop liever geen goedkope exemplaar die maar één zomer meegaat.

5. Mooie sjaal

Een sjaaltje fleurt een saaie outfit meteen op. Ze zijn er in allerlei kleuren, printen, stoffen en je hebt korte sjaals en lange. Een korte sjaal in je schuin in je nek geknoopt ziet er trendy uit. En een lange wollen sjaal is natuurlijk lekker warm voor in de winter.

6. Goede laarzen

En daarmee doel ik niet op de uggs, maar op een mooie leren of suède variant. Een strakke laars met naaldhak staat erg sexy over een spijkerbroek of onder een rokje met een maillot in de winter.

7. Klassieke pumps

Grote zonnebril / Bron: Ana J, PixabayGrote zonnebril / Bron: Ana J, Pixabay
Kies voor een dichte variant of voor een open teen pump. De open teen pump is erg mooi in de zomer met gelakte tenen. Je kunt de open teen pump ook gewoon aan in de winter met een maillot.

8. Flatjes

Voor de afwisseling met je pumps, zodat je voeten ook een dagje rust hebben. Als het wat kouder wordt kun je de flatjes nog steeds aan met een pantysokje.

9. Zwarte riem

Wel zo handig als je broek een beetje afzakt. Bovendien past een zwarte riem overal bij. De riem is tegenwoordig niet alleen voor je broeken bestemd. Je kunt de riem ook mooi om je middel dragen bij een wijdvallende bloes, zodat je wat taille creëert.

10. Mooie handtas

Kies een mooie leren variant. En ga voor een kleur die bij de rest van je accessoires past. Heb je bijvoorbeeld grijze parelknopjes en een grijze sjaal, kies dan ook een grijze handtas.

Statement accessoires en kledingstukken

Naast de basic kleding- en accessoires, kun je opvallende acccessoires kopen die je outfit net wat pittiger maken. Naast je basisgarderobe zijn opvallende kledingstukken ook leuk.

Lees verder

© 2008 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat zijn de belangrijkste basiskledingstukken voor mannen?Wat zijn de belangrijkste basiskledingstukken voor mannen?In de kledingkast van een man mogen enkele belangrijke basiskledingstukken niet ontbreken. Dit zijn kledingstukken die j…
Sportschool in Rotterdam: Welke past het beste bij u?Sportschool in Rotterdam: Welke past het beste bij u?Welke Sportschool in Rotterdam is nu het meest geschikt voor het bereiken van uw persoonlijk fitnessdoelen? In Rotterdam…
Nooit meer een kleding miskoop!Nooit meer een kleding miskoop!Misschien twee keer per jaar, maar in ieder geval minimaal eenmaal per jaar duikt u eens in uw kledingkast. U wilt dan d…
Geld besparen bij het kopen van nieuwe kledingGeld besparen bij het kopen van nieuwe kledingHet aanschaffen van kleding is tegenwoordig erg duur. Toch zijn er handige tips en trucs om hier op te besparen. Let bij…

Je tanktop sexy makenJe tanktop sexy makenHet is erg makkelijk om een saaie tanktop om te toveren tot een sexy topje die je aan kan op feestjes. Je hoeft alleen m…
Frisse najaarsgarderobeFrisse najaarsgarderobeVaak is de zomer nog niet afgelopen of de winkels staan al vol met najaarskleding. Van al die nieuwe kleding krijg je sp…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Shirol50, Pixabay
  • Afbeelding bron 1: Nuzree, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Ana J, Pixabay
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 09-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.