Maak je kledingkast lenteklaar!

Maak je kledingkast lenteklaar! Het is lente en dat merk je ook aan het weer. Het zonnetje schijnt wat meer en iedereen is wat vrolijker. Toch kun je je niet al te bloot kleden, aangezien het nog niet zo’n warm weer is. Hoe kun je wat lentekleuren in je kast brengen zonder dat je je winterkleding helemaal de kast uitbant? Gemakkelijk, door je wat veranderingen door te voeren in je kledingkast! Hier wat tips hoe je je toch vrolijker kunt kleden en wat de fashion trends zijn voor lente 2015.

Veranderingen voor je kledingkast

Laagjes, laagjes, laagjes

Een tip die je moet onthouden om je kleding er anders uit te laten zien is: draag laagjes kleding! Als je niet weet wat voor weer het wordt, zijn laagjes kleding erg gemakkelijk. Doe een kanten topje onder een cardigan of over een T-shirt. Of juist een topje onder een doorschijnend T-shirt en een cardigan erover. Ook zie je meer trenchcoats deze lente, leuk om over een crop top te dragen.

Koop wat lentekleding

De nieuwe lentecollectie hangt al in de winkels. Koop wat mooie stukken in en wacht niet tot mei om deze kleding te dragen. Een leuk luchtig bloemenjurkje kun je combineren met een zwarte panty, enkellaarsjes en een dikker jasje. Heel leuk is om zo’n bloemenjurkje met een leren jasje te combineren zo krijg je een lief & stoere look. Of koop een bloes in een felle kleur en draag het met een kort jasje, een spijkerbroek en een peeptoe schoenen met bijpassend felgekleurde gelakte teennagels.

Felle accessoires en sieraden

Eén van de makkelijkste manieren om je winter kleding lenteklaar te maken is door het toevoegen van felle kleuren. Dit kan een roze sjaal zijn, blauwe leggings of een felgekleurde tas. Hou de rest van je kleding neutraal, zo zie je er toch minder winters uit. Ook sieraden kunnen je look totaal veranderen. Zo maakt een statement necklace je outfit wat interessanter. Verder kun je wat bangles proberen of een turkooizen cocktail ring.

Mooie open schoenen

Deed je eerst je flatjes met pantysokjes aan, omdat je anders koude voeten kreeg? Nu kun je ze zonder de sokken aandoen. Ook je mooie open teen schoenen kun je dragen met een felle nagellakkleur. Of draag juist schoenen in een felle kleur bij donkere outfits. Laat de slippers nog even in de kast rusten, die zijn echt voor de zomer bedoeld!

Draag één lente trend per keer

Als je wat lentetrends wilt uitproberen is het leuker om niet alles tegelijk uit te proberen. Probeer één lentetrend per keer gecombineerd met je winterkleding. Bijvoorbeeld de opgerolde broeken trend. Draag het op een zonnige lentedag met een topje een cardigan en jasje. Zo kun je even wennen aan de trends en zie je er niet te geforceerd uit.

Lente fashion trends 2015

Leren leggings

Dit is een trend die altijd terugkeert in de herfstmaanden. De celebs zijn er helemaal weg van. Rihanna, Mary-Kate Olsen en Victoria Beckham zijn ook gespot in de leren leggings. In de lente zullen we deze trend nog even zien. Onthoud wel dat deze trend niet voor iedereen is weggelegd. Ze staan namelijk alleen mooi als je geweldige (boven)benen hebt. Draag de legging met een lange losse top en gladiator heels of andere mooie hakken. Als je niet van een rock-chick look houdt, is deze trend niet voor jou.

Opgerolde broeken of iets te korte broeken

Op de catwalks zijn deze broeken al veel gespot. Skinny jeans of nette broeken die opgerold zijn of die net boven de enkel komen. Deze broeken combineer je met (hoge) hakken. Zo vallen je hakken namelijk op, omdat de broek boven je enkel komt. Dit soort broeken maken je benen ook wat korter, draag daarom hakken.

Ritsen op kleding

Ritsen op kleding is helemaal hot. Deze trend hebben we gezien op de catwalk en zien we veel op streetstyle foto’s. H&M heeft al een ritsjurkje en ritsrokje in haar collectie die erg gewild is. Victoria Beckham is ook gespot in een legging met ritsen aan de zijkant. Verder zijn erg schoenen met ritsen te vinden in de nieuwe collecties.

Pastelkleur: lavendel

In de winkels zie je op dit moment veel pastelkleuren. Waarvan lavendel het meest voorkomt. Lavendel is erg mooi te combineren met zwart of grijs als het wat kouder is. Draag bijvoorbeeld een lavendel tanktop op een grijze skinny jeans. Als het wat warmer weer is, staat deze kleur prachtig met wit.

Nudekleuren

Nude kleuren (zalmroze, beige, crème, off-white, taupe) zien we ook veel in de winkels en is een erg mooie kleur voor in de lente. Nude schoenen kun je combineren met alles wat je wilt. Een zwart jurkje of een kokerrok met een felgekleurde top. Alle combinaties zijn mogelijk. Nude topjes kun je combineren met zwart of wit. Zo zie je er chic en modern uit en valt de nudekleur op. Probeer een zwarte skinny jeans, een nude tanktop en een zwart of witte blazer. Zo lijkt het net of je van de catwalk komt.

Lees verder

© 2009 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Je eigen moestuin: Lente-uiJe eigen moestuin: Lente-uiDe lente-ui is niet heel moeilijk om in je eigen moestuin te laten groeien. Het is ideaal voor in de moestuin voor kinde…
Kleding in nude-kleur is dé nieuwe kleurKleding in nude-kleur is dé nieuwe kleurWaarom het “nude” moet heten is me niet helemaal duidelijk, want als je huidkleur zegt, zeg je in principe hetzelfde. Ma…
De veelzijdige leggingDe veelzijdige leggingTrends komen en gaan. Zo ook de leggingtrend. Leggings uit de jaren 1980 hebben hun herintrede gedaan in de fashionwerel…
Wat betekenen de grote arcana Tarotkaarten van Rider Waite?De grote arcana in het kaartspel met de Tarotkaarten bestaat uit 22 kaarten. Op deze kaarten van Rider Waite zijn versch…

Basis voor kledingontwerpVoor de keuze tussen confectiekleding of "op het lijf" ontworpen mode zullen de meeste mensen financiële argumenten aand…
De kleur bruin is modeEindelijk duikt de kleur bruin weer nadrukkelijk op en lijkt het een trend te worden. Noem het ‘retro’ (jaren 70) of is…
Bronnen en referenties
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 14-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.