Heliobacter pylori, natuurlijk genezen van de maagduivel
Deze maagbacterie is een mede-oorzaak van vele ziekten zoals maagkanker, schildklieraandoeningen, maagzweren en bloedvatontstekingen. Hij is te bestrijden met simpele middelen zoals knoflook en sulforafaan. Pas als de aanwezigheid van heliobacter p. te groot is, kan antibiotica uitkomst bieden. Kunstmatige antibiotica zijn een zwaar middel; ze verstoren de gehele darmflora en je doet er goed aan na deze behandeling de darmflora zoveel mogelijk te herstellen door je te onthouden van witmeelproducten, rood vlees, melkproducten en suiker en je vooral toe te leggen op verse groenten, fruit, noten en zaden.
Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.Inhoud:
Maagduivel
Maagkanker en maagzweer kunnen het gevolg zijn van een overgroei van de heliobacter pylori-bacterie. 50% van de wereldbevolking heeft deze ziekmakende bacterie in zijn darmstelsel. In India bezit zelfs 100% van de 60-plussers deze bacterie. Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar de relatie tussen heliobacter pylori en maagkanker. Deze relatie is onomstotelijk bewezen maar toch krijgt een klein percentage van de mensen met een kolonie aan heliobacter pylori maagkanker; het is geen vaststaand mechanisme. Dat heeft vooral met voeding te maken. Vitamine C-rijke voeding kan kanker voorkomen omdat het ontstekingsreacties op celniveau voorkomt. Verder is omega 3 rijke voeding in de vorm van noten en biologische oliën heel gezond en kankerbestrijdend.
Kankerverwekkend
Heliobacter pylori is een belangrijke mede-oorzaak van maagkanker, zo blijkt uit tientallen wetenschappelijke onderzoeken. In de westerse wereld heeft minder dan 50% van de mensen heliobacter pylori in zijn maag. In Aziatische landen zoals India en Bangla Desh heeft vrijwel iedereen de heliobacterie p. in zijn systeem alleen in die landen overlijden minder mensen aan kanker door deze bacterie.
De darm denkt mee, K.D. Runow
Antibiotica en heliobacter P.
Antibiotica en maagzuurremmers worden normaal gesproken voorgeschreven bij heliobacter pylori. Het is echter zo dat deze kunstmatige geneesmiddelen niet alleen de ziekmakende helipbacter p. doodt, maar ook een groot aantal gunstige bacteriestammen. Hierdoor wordt de balans in de darmflora ernstig verstoord. Klaus-Dietrich Runow, schrijver van het boek 'De darm denkt mee', stelt dat de heliobacter P.-bacterie beter kan worden bestreden met
knoflook, oregano-olie,
neemextract,
kurkuma en sulforafaan.
Voeding tegen heliobacter P.
Sulforafaan zit veel in
broccoli en andere
koolsoorten. Je kunt er daarom ook voor kiezen om vijfmaal per week een koolmaaltijd te eten. Kool kun je in principe dagelijks als salade gebruiken met bijvoorbeeld rauwe geraspte wortel. Verder kun je denken aan koolsoep, stamppotten met zuurkool en boerenkool en rijstgerechten met gebakken witte kool of boerenkool. Een smoothie met boerenkool erin verwerkt is eveneens een goed idee. Overigens is het wel zo dat een klein percentage van de mensen niet tegen de goitrogenen kan die in kolen zitten.
Heliobacter ontsteekt meer dan alleen de maag
Heliobacter P nestelt zich in het maagslijmvlies en veroorzaakt er een immuunreactie van het lichaam. Het afweren van de heliobacter P-bacterie leidt tot ontstekingsreacties. Deze immuunstoffen of antistoffen die ontstaan vertonen gelijkenis met gladde spieren en epitheelcellen van de bloedvaten. Daardoor triggert de heliobacter pylori niet alleen maagontstekingen maar ook ontstekingen in de aders in medische termen vasculitis genaamd. In een kettingreactie hierop kunnen bloedvaten van het hart en de ogen ontstoken raken, het zenuwstelsel aangetast worden en de trombocyten of bloedplaatjes in werking verminderen.
Schildklier en heliobacter pylori
In 1998 bleek al dat schildklieraandoeningen kunnen ontstaan door de heliobatcer pylori bacterie. Er is een case-studie bekend uit 2003 waarbij een maagkankerpatiënt werd geholpen door de kanker weg te snijden. Deze patiënt had eveneens schildklierkanker maar deze tumor verschrompelde na deze operatie. De heliobacter pylori-bacterie werd bestreden met antibiotica. Na de antibioticabehandeling verdween de schildkliertumor totaal.
Broccoli als geneesmiddel
Heliobacter pylori kan worden bestreden met behulp van broccoli. Het broccoli-extract sulforafaan is een in de natuurgeneeswijze bewezen middel dat deze ziekmakende bacterie kan doen verdwijnen. Infecties met heliobacter p. kunnen leiden tot oestrofagitis of slokdarmkanker, gastritis, maagzweren en maagkanker. Het is bekend dat broccoli tegen deze ziekten helpt. Broccoli is een
fytotherapeutische medicijn.