Knoflook, een medicinale lekkernij

Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.
Inhoud
- Knoflook tegen demonen
- Belangrijkste werkzame stoffen
- Wat te doen tegen knoflookgeur
- Ijzeropnamebevorderende werking
- Vitaminen en mineralen
- Eet minstens 1 a 2 teentjes per dag
- Tips om knoflook te eten
Knoflook tegen demonen
Men hing vroeger het witte familielid van de ui op om demonen (ziektes) te verdrijven. Daar schuilde een logica in. Knoflook is een plantaardig antibioticum dat zo een sterke medicinale werking heeft dat de geneeskracht verspreid wordt als je het alleen ophangt. In vroegere tijden werden het ontstaan van ziektes toegeschreven aan demonen. Demonen zijn een soort zelfhandhavende krachtvelden die zich storten op een persoon om in leven te blijven. In Frankrijk kun je nog steeds prachtig aaneengevlochte knoflookstrengen kopen om in de keuken op te hangen. De knoflook blijft het hele jaar goed.Belangrijkste werkzame stoffen
Tegenwoordig zijn er supplementen op basis van knoflook. Allicine en diallyldisulfide (DADS) zijn de meest heilzame stoffen die in knoflook zitten. Deze stoffen worden gebruikt voor knoflooksupplementen. Het eten van knoflook is echter te verkiezen boven een preparaat in pilvorm. Dat komt omdat er in de knoflook allerlei stoffen zitten die de echt werkzame stoffen helpen om opgenomen te worden in het lichaam.Wat te doen tegen knoflookgeur
Tegen knoflookgeur kun je peterselie eten of peterseliethee drinken. Een kopje peterseliethee na een knoflookmaaltijd is erg lekker. Daarnaast kun je peterselie als garnituur serveren zodat je gewoon een takje peterselie kunt opeten. Verdere aanraders tegen knoflookgeur zijn groene thee, mintthee, verse citroen en alle groene kruiden zoals oregano en tijm. Doe bijvoorbeeld wat groene kruidenolijfolie op een stokbroodje.Ijzeropnamebevorderende werking
De knoflook is veel gebruikt in de fytotherapie. Het is een zeer gezonde plant die allerlei ziektes de baas is. Diallyldisulfide zorgt ervoor dat ijzer beter wordt opgenomen in het lichaam. Dat voorkomt allerlei ziektes die met ijzertekorten te maken hebben. Recent onderzoek toont aan dat knoflook eten positieve invloed heeft op mensen die te dik zijn. Omdat knoflook ontstekingsremmend werkt en obesitas te maken heeft met een lichte vorm van ontsteking op celniveau kan de witte stinkende roos helpen tegen obesitas.Vitaminen en mineralen
In knoflook zitten de volgende vitaminen: B1, B6 en C. Daarnaast zit er een aantal mineralen in knoflook: seleen, mangaan, fosfor, koper en calcium. Voorts is dit ondergronds groeiende bolgewas een bron van het aminozuur tryptofaan. Knoflook is goed voor het hele immuunsysteem en heeft hiermee een medicinale werking tegen alle ziektes maar het werkt extra tegen de volgende ziektes:[OLIST]Verkoudheid,
Griep,
Bloedarmoede,
Aderverkalking,
Hoge bloeddruk,
Hartaanval,
Obesitas,
Kanker.[/OLIST]