Mijn partner en ik groeien uit elkaar

Mijn partner en ik groeien uit elkaar Getrouwd zijn is niet makkelijk. Om gelukkig te zijn en te blijven binnen het huwelijk moet het huwelijk voor beidde huwelijkspartner het huwelijk prioriteit hebben in het leven. Getrouwd zijn kunnen enkele problemen opleveren, waaronder het probleem: Mijn partner en ik groeien uit elkaar, wat is de oplossing? Welke oorzaken verscheuren het huwelijk? Deelt u nog uw leven met uw huwelijkspartner?

Prioriteit

Het huwelijk is een van de belangrijkste dingen in het leven. Het huwelijk verdient prioriteit. Verdient uw huwelijk prioriteit? Hoe ziet uw dagindeling er uit? En de dagindeling van uw huwelijkspartner? Hebt u dagelijks genoeg tijd om samen door te brengen? Draagt het bij aan het probleem of geeft u uw huwelijk prioriteit?

Noodzaak

Werken en geld verdienen is noodzakelijk in het leven. Werken en geld verdienen kunnen er voor zorgen dat u en uw huwelijkspartner naast elkaar heen gaan leven. Immers, werk kost veel tijd. Realistisch gezien kunnen er altijd onvermijdelijke omstandigheden ontstaan waardoor u en uw huwelijkspartner niet altijd bij elkaar kunnen zijn. U en uw huwelijkspartner hoeven ook niet altijd bij elkaar te zijn, zolang u maar contact houdt.

Limiet

Er zijn zaken waar u en uw huwelijkspartner wel de controle over hebben: de tijd die u beiden besteden aan hobby´s, sporten en aan vrienden. Dat is een stukje dagindeling dat u zelf in de hand heeft. Stel een limiet in als dreigt dat uw hobby´s meer tijd vergen dan uw huwelijk. Na een dag hard werken is er niets heerlijkers om rustig te kunnen ontspannen en uw hobby uit te oefenen. In ieder goed huwelijk is daar ook de ruimte voor. Stel wel een limiet in als de hobby zoveel uren per dag in beslag gaan nemen dat u uw huwelijkspartner enkel en alleen nog aan de eettafel ontmoet.

Weglopen van problemen

Er zijn ook huwelijkspartners die juist meer tijd besteden aan hobby´s, sport en aan vrienden, om maar niet bij hun partners te hoeven zijn. Het is de vraag of dit een “uit elkaar groeien” probleem is, of dat dit gedrag sterk neigt naar: “Weglopen van de problemen".

Oorzaken

Valt uw huwelijk in de categorie “weglopen van de problemen” in plaats van: “Wij groeien uit elkaar?” Dan moet u vaststellen wat de diepere oorzaak (oorzaken) zijn. Er kunnen een flink aantal diepere oorzaken in ieders huwelijk aanwezig zijn, alleen u en uw huwelijkspartner weten welke dat zijn. Als u weet wat de diepere oorzaken zijn, moeten u en uw huwelijkspartner daar iets aan doen. Kunt u, om welke reden dan ook, niet de diepere oorzaak aanpakken, kan een deskundige hulp een oplossing zijn.

Delen

Het huwelijk is het delen van uw leven met uw huwelijkspartner. Hoeveel deelt u nog met uw huwelijkspartner? Deelt u negatieve zaken van uw leven met uw huwelijkspartner of ook de positieve en de vrolijke zaken? Vraagt u nog naar de mening van uw huwelijkspartner of maakt u alle beslissingen zelf? Als u een dag werkt, in hoeverre is uw huwelijkspartner betrokken of belt u uw huwelijkspartner al lang niet meer tijdens het werk? Verrast u nog wel eens uw partner of gebeurt dat af en toe nog eens op Valentijnsdag omdat het zo hoort? Door echt uw leven te delen met uw huwelijkspartner, kunt u naar elkaar toe groeien. Zodra u uw leven niet meer deelt met uw huwelijkspartner, groeit u inderdaad uit elkaar.

Lees verder

© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Is jouw partner nog aantrekkelijk en aardig?Is jouw partner nog aantrekkelijk en aardig?Tijdens de zoektocht naar het antwoord op de vraag: "Blijven? Uit elkaar gaan of scheiden?" is het belangrijk om te acht…
Seksuele problemen binnen de relatie of huwelijkSeksuele problemen binnen de relatie of huwelijkKunnen seksuele problemen de relatie of huwelijk zo dusdanig negatief beinvloeden dat de partners in een relationele twi…
Als de relatie te goed is om te gaan scheidenAls de relatie te goed is om te gaan scheidenNa jaren van relationele twijfel - blijven of scheiden - kan je met gemengde gevoelens achterblijven als je je realiseer…

Is liefde uitsluitend zaak van hormonen?Is liefde uitsluitend zaak van hormonen?Verliefdheid. Vlinders in de buik. Liefde. Geen enkel gevoel is aangenamer en prettiger. Verliefdheid doet ons zweven en…
Een kind krijgen maakt niet gelukkiger, integendeel zelfsEen kind krijgen maakt niet gelukkiger, integendeel zelfsNatuurlijk zijn ouders blij met de komst van een kind. Maar de roze wolk waarover altijd geschreven wordt, blijkt in pra…
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 09-02-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.