Achtervolgd worden in een droom

Achtervolgd worden in een droom Iedereen is ooit wel eens wakker geworden met de daver op het lijf, badend in het zwetend door die vreselijke nachtmerrie. Dergelijke dromen kunnen zich in onnoemelijk veel vormen uiten maar één van de meest voorkomende is ongetwijfeld die nachtmerrie waarin we achtervolgd worden. Hoewel een achtervolgingsdroom verschilt van persoon tot persoon bevatten ze allemaal een soortgelijk terugkerend thema. Meestal gaat het over een gevoel van machteloosheid en paniek wanneer we worden achtervolgd door wilde dieren, personen uit het echte leven of een gemaskerde onbekende stalker. Achtervolgingsdromen hebben een specifieke betekenis en worden gezien als een reflectie van het echte leven. Eens je de betekenis hebt achterhaald kan je de nodige maatregelen treffen.

Achtervolgingsdromen doorgronden

Elk aspect van een droom vertegenwoordigt een betekenis uit het echte leven. Achtervolgingsdromen komen zowel voor bij mannen als bij vrouwen en omvatten eigenlijk verschillende acties. Elke actie die in dergelijk droom wordt ondernomen is van cruciaal belang om de betekenis ervan te achterhalen. Daarom is het belangrijk om te kunnen onthouden wat je net deed tijdens je achtervolgingsdroom wanneer je ’s morgen wakker wordt. Er bestaan tal van scenario's wanneer het gaat over achtervolgingsdromen. Om de exacte betekenis van je droom te doorgronden moet je jezelf volgende vragen stellen:
 • Werd je achtervolgd in je droom?
 • Was je zelf de achtervolger?
 • Wie achtervolgde je?
 • Wist je wie de achtervolger was?
 • Wist je wie je achtervolgde?
 • Probeerde je je te verbergen wanneer je achtervolgd werd?
 • Ging je de confrontatie aan met je achtervolger?
 • Werd je zelf geconfronteerd met iets of iemand?

Al deze vragen kunnen helpen bij het bepalen van de betekenis achter je achtervolgingsdroom aangezien elke scenario verschillende interpraties kan omvatten. Dit is de reden waarom het van cruciaal belang is om te onthouden wat je droomde tot in het kleinste detail. Elke droom heeft een eigen betekenis en refereren meestal naar het echte leven.

Verschillende scenario’s

Wanneer we achtervolgd worden of zelf iemand achtervolgen in een droom is dit meestal een reflectie van de manier waarop we omgaan met stress, pijn en angst in het echte leven. Achtervolgingsdromen worden vaak veroorzaakt door deze laatste drie emoties en symboliseren die acties die je ondernam in het echte leven. Er bestaan heel wat droomscenario’s over achtervolgingen met elk zijn eigen specifieke betekenis.

Een van de meest voorkomende scenario’s zijn die dromen waarin iets of iemand ons achtervolgd. Dit kan gaan over iemand die je kent of iemand compleet onbekend. Ook wilde dieren, bekende personages, monsters, schaduwen, spoken en aliens zullen zijn geen uitzonderingen in dergelijke dromen. Ongeacht de aard van de achtervolger, het komt er op neer dat je achtervolgd wordt.

Betekenis van een achtervolgingsdroom

De meeste achtervolgingsdromen staan voor negatieve emoties tijdens het echte leven. Dit kan gaan over de angst die je ervaart voor een nieuwe baan of angst om een geliefde te moeten missen. Ook stress die opduikt bij een moeilijke financiële situatie ligt heel vaak aan de basis van een achtervolgingsdroom. Tenslotte zal zowel fysieke, mentale en emotionele pijn een grote bijdrage leveren aan de manier waarop je de nacht zult doorbrengen.

Wegrennen en verbergen

Wanneer je wegrent voor je achtervolger en je probeert je te verbergen kan dit betekenen dat je je ook in het echte leven verbergt voor iets of iemand. Verstop je je voor een bepaalde persoon? Verberg je zelf iets? of heb je zelf bepaalde angsten in het leven waarvoor je bescherming zoekt?

Confrontatie aangaan

Wanneer je achtervolgd wordt in een droom is het van belang dat je de confrontatie aangaat met je achtervolger om de betekenis van de droom te kunnen achterhalen. Is het iemand die je kent? Is het een dier dat je kent? Werd je geconfronteerd met een vreemde? Besteed aandacht aan karaktertrekken en de manier van handelen. Achtervolgingsdromen zijn namelijk meestal een weergave van je eigen karaktertrekken en emoties die weerspiegelt worden op de achtervolger. Je kan dus heel wat informatie over je eigen persoonlijkheid te weten komen wanneer je hieraan voldoende aandacht schenkt.

Afstand met de achtervolger

Ook de ruimte die zicht tussen jezelf en de achtervolger bevindt kan een belangrijk aspect zijn van de droom en heeft een eigen betekenis. Wanneer je je heel dicht tegen je achtervolger bevindt en bijna wordt gevangen kan dit betekenen dat je bepaalde problemen uit het echte leven hoog dringend dient aan te pakken en op te lossen. Wanneer je in staat bent om te ontsnappen aan je achtervolger of je hebt je tijdig kunnen verbergen kan dit wijzen op een probleem van kleine aard. Ook hiervoor dient een oplossing voor gezocht te worden om van je achtervolgingsdromen verlost te geraken.

Iemand zelf achtervolgen

Wanneer je zelf diegene bent die iemand achtervolgt kan dit wijzen op een positieve betekenis. Wanneer je iets of iemand achtervolgt betekent dit dat je het succes heel dicht benadert in het echte leven. Wanneer je erin slaagt om de persoon die je achtervolgt te vangen duidt dit op ambitie en doelgerichtheid in het echte leven. Wanneer je echter iemand achtervolgt en helaas niet meer kan bijhouden zal je harder moeten werken om het uiteindelijke doel te kunnen bereiken.

Besluit

Wanneer je wordt achtervolgt in een droom zal dit altijd een negatieve betekenis hebben, ongeacht of het nu gaat over vrienden, onbekende personen of andere wezens. Ongeacht het scenario is het belangrijk om de betekenis van de droom te achterhalen om zo een gepaste oplossing te kunnen vinden in het echte leven. Enkel jij kent het antwoord en enkel jij kan het probleem oplossen.

Lees verder

© 2015 - 2024 Robin990, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat dromen je kunnen vertellenTijdens het dromen komt informatie naar boven uit het onderbewustzijn. Dromen kunnen je op deze manier helpen bij het ve…
Nachtmerrie: oorzaak, voorkomen en de betekenisNachtmerrie: oorzaak, voorkomen en de betekenisEen nachtmerrie is een benauwende, angstaanjagende droom. Vaak is er het gevoel dat men bezwijkt onder een drukkende las…
Een dromendagboek bijhoudenEen dromendagboek bijhoudenDromen, iedereen doet het, of je het nu wil of niet. In je dromen is je belevingswereld eindeloos, de leukste, vreemdste…
Dromen tijdens de zwangerschapDromen tijdens de zwangerschapVeel zwangere vrouwen krijgen in hun zwangerschap te maken met dromen. Soms kunnen die dromen mooi en bijzonder zijn, ma…

10 manieren om je frequenties te verhogenWist je dat je spiritueel aan het ontwaken bent? Je bent op reis naar de vijfde dimensie. Het is hiervoor belangrijk om…
Yogahoudingen – uddiyana bandha (buikspierklem)Yogahoudingen – uddiyana bandha (buikspierklem)Volgens de yogahandboeken reguleren bandha's de pranastromen in het lichaam. Tijdens uddiyana bandha, of het opwaartse b…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
 • http://www.eostresworld.be/dromen/dromen_achtervolgingsdromen.htm
 • Dromen: een reis naar onze innerlijke werkelijkheid - Stefan Klei
Robin990 (260 artikelen)
Laatste update: 28-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.