Betekenis van geld in dromen

Betekenis van geld in dromen Dromen over geld symboliseert meestal macht, rijkdom, welvaart, eigenwaarde, succes of zelfvertrouwen. Deze droom kan een teken zijn van materialistische rijkdom maar kan ook staan voor meer abstracte ideeën zoals rijkdom in spiritualiteit, liefde en wijsheid. Aangezien geld vaak voor iedereen een andere betekenis heeft is het moeilijk om de exacte betekenis van jouw dromen over geld te interpreteren. Geld symboliseert niet enkel materialistische welvaart maar is ook een teken voor energie en lichamelijke welvaart denk maar aan gezondheid, psychologie, intellectualiteit en spiritualiteit. Een persoon kan rijk zijn binnen een bepaald gebied maar arm en onzeker binnen een ander.

Geld ontvangen

Geld ontvangen in een droom is vaak een zeer positief teken voor de dromer. Uiteraard symboliseert dit het ontvangen of winnen van iets afhankelijk van de context van de droom. Wat de dromer juist heeft gekregen kan variëren van werkelijk geluk en rijkdom tot spirituele energie, liefde en steun.

Dromen over het ontvangen van geld zal de dromer vervullen met een gevoel van tevredenheid en voldoening met hun leven en beslissingen die ze recent hebben genomen. Deze dromen geven een indruk van algemene rijkdom, macht en levensvreugde.

Hoewel veel dromen over het ontvangen van geld een indicatie zijn van een toekomstvoorspelling lijkt het meer waarschijnlijker dat ze een indicatie zijn van wat de dromer wenst of verwacht in het echte leven.

Geld verliezen

Geld verliezen in een droom wekken vaak gevoelens op van angst, uitputting en algemeen verlies bij de dromer. Het verlies van geld kan zowel een materiële betekenis hebben als een gebrek aan energie of een algemeen gevoel van verlies een leegte.

Deze dromen zijn typisch voor mensen die recent symptomen van een burn-out hebben ervaren. Deze droom kan een signaal zijn om wat gas terug te nemen, voldoende rust te nemen zodat je batterijen terug kunnen worden opgeladen.

Geld verliezen in een droom kan ook duiden op het gebrek aan evenwicht in je relatie. Energie in een relatie is gebaseerd op geven en nemen. Wanneer dergelijke relatie niet in evenwicht is en je het gevoel hebt dat je meer geeft dan je zelf krijgt kan dit zich symbolisch uiten in een droom als verlies van geld.

Geld verliezen in een droom kan ook een gevoel van angst creëren naar de toekomst toe maar meestal is het een reflectie van een huidige angst een voorspelt het geen toekomstige gebeurtenis. Als een dromer ben je volledig afgestemd op je eigen leven. Misschien ben je onvoorzichtig geweest met bepaalde spullen en is het tijd om die zaken die je bezit beter te beschermen.

Geld stelen

Het stelen van geld in een droom heeft verschillende betekenissen, vooral omdat de waarden van elke dromer zoveel kan verschillen. Ben je ervan overtuigd dat stelen altijd verkeerd is? Ben je heel trouw aan gezag of leef je eerder op gespannen voet met de wet? Het antwoord op deze vragen kan je helpen ontdekken of deze droom een gevoel reflecteert dat je iets verkeerd hebt gedaan, een gevoel van schuld of schaamte of symboliseert het juist het feit dat je doet waar je zin in hebt, ongeacht regels, wetten en autoriteit?

Geld stelen in je droom kan ook een positieve betekenis hebben. Het zou kunnen betekenen dat je krijgt of neemt wat je nodig hebt, zelfs op een ongebruikelijke manier. Dit kan zowel betrekking hebben op materiële zaken als op zakelijk vlak en relaties.

Naast deze positieve betekenis heeft deze droom uiteraard ook een negatief kantje. De dromer kan van zichzelf vinden dat hij hebzuchtig of egoïstisch is geweest of dat hij bepaalde acties ondernam die enkel gericht waren op eigenbelang en niet in stonden van anderen. Daarom is de context van de droom ook heel belangrijk.

Tenslotte kan het stelen van geld in een droom ook het gevoel symboliseren dat hij zijn behoeften niet kan bevredigen op een normale manier. Deze droom is een indicatie voor een gebrek aan mogelijkheden en een manier van denken die gericht is op overleven.

Geld besparen

Net zoals met andere dromen kunnen we dromen over het besparen van geld zowel positief als negatief interpreteren. Meestal geeft deze droom aan dat de dromer veilig en verantwoordelijk is geweest maar ook dat hij meer bezit dan hij effectief nodig heeft, overvloedige middelen heeft of gewoon een een schat aan geluk bezit.

Aan de andere kant kan het besparen van geld leiden tot extreme vormen van oppotten of verzamelzucht. Geld oppotten of extreem besparen staat de dromer niet toe om van zijn geld te genieten of het te delen met anderen. Als deze extreme vorm van besparen voorkomt in een droom kan het een indicatie zijn voor de dromer om hier toch mee te minderen en geld uit te geven om te vergaren wat ze echt willen in het leven.

In het dagelijks leven moeten we allemaal geld besteden aan die zaken die we nodig hebben zoals voedsel, kleding, onderdak enzovoort. Als we ons geld niet gebruiken voor dergelijke zaken wordt het ook zinloos evenals het niet gebruiken van persoonlijk rijkdom voor de meer abstracte behoeften zoals liefde, energie en steun. Deze droom kan een indicatie zijn voor een ongezond evenwicht tussen geven en nemen waarbij de dromer meer neemt dan hij effectief geeft doordat er een gevoel optreedt van onveiligheid. Hierdoor zal de dromer geen vertrouwen ontwikkelen in andere personen en eveneens geen gezonde en evenwichtige relaties kunnen opbouwen.

Geld uitgeven

Geld uitgeven in een droom is vaak een positief teken hoewel de aard van de aankopen van de dromer wel een grote invloed heeft op de betekenis van de droom. Geld uitgeven in een droom betekent dat de dromer bepaalde doelen krijgt in zijn leven en de kansen die hij krijgt maximaal benut.

De aankoop van levensnoodzakelijke artikelen is uiteraard vrij normaal maar wat als de dromer geld uitgeeft aan andere frivoliteiten? Geld verspillen in een droom kan betekenen dat hij in het echte leven heel wat energie verspilt aan bepaalde projecten of personen. In dit geval is het belangrijk om nieuwe prioriteiten te leggen in het leven.

De handeling waarbij geld wordt uitgegeven in een droom is zeer belangrijk voor de interpretatie van de droom. Winkelen en het gevoel hebben dat je alles kan kopen wat je wilt in tegenstelling tot winkelen en het gevoel hebben dat je niet alles kan kopen wat je wilt waarbij deze laatste duidt op een gevoel van onzekerheid, uitputting of mislukking. Het kan in dit geval nuttig zijn voor de dromer om zijn levensdoelen opnieuw te evalueren en eventueel bijschaven. Als een bepaalde doelstelling onbereikbaar is het aangeraden om iets kleinere stappen te nemen om deze te bereiken.

Lees verder

© 2015 - 2024 Robin990, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een dromendagboek bijhoudenEen dromendagboek bijhoudenDromen, iedereen doet het, of je het nu wil of niet. In je dromen is je belevingswereld eindeloos, de leukste, vreemdste…
Wat dromen je kunnen vertellenTijdens het dromen komt informatie naar boven uit het onderbewustzijn. Dromen kunnen je op deze manier helpen bij het ve…
Waarom dromen we?Waarom dromen we?De studie van dromen heet oneirologie (droominterpretatie). Ondanks dat er een dromenstudie bestaat, weten we weinig ove…
Gezondheid: DromenGezondheid: Dromen“Dromen zijn bedrog” wordt er wel eens gezegd, maar dat is niet helemaal waar. Dromen hebben een functie en is niet zoma…

Hoe werkt het derde oog?Hoe werkt het derde oog?Sommige mensen benaderen het serieus en andere zeggen er iets gekscherend over, maar feit is wel dat “het derdee oog” ie…
Stilteplekken om te mediterenStilteplekken om te mediterenMediteren op een rustige plek is voor de meeste mensen het beste. Immers, lang niet iedereen kan zich zomaar van de were…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
  • John L.M. Slagveer - Intiem Business Publ, 1996.
  • http://www.droominfo.nl/droomwoordenboek/droom/uitleg/geld
  • The Hidden Meaning of Dreams - Craig Hamilton-Parker
Robin990 (260 artikelen)
Laatste update: 28-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.