Het Candida dieet

Het Candida dieet Candida is een schimmelinfectie die veroorzaakt wordt door schimmels. Candida kan meerdere oorzaken hebben zoals: stress, een overdosis van koolhydraten & suikers en een aantal behandelingen met antibiotica. Door het Candida dieet te volgen kunt u Candida tegengaan.

Het Candida dieet

Iedereen heeft Candida, en een aanzienlijk deel van ons kan Candidiasis, of een overmatige groei van Candida hebben. Candida begint problemen te veroorzaken wanneer er een verandering plaatsvindt in uw lichaam die het mogelijk maakt om de Candida te laten groeien.

Deze verandering kan van alles zijn: een paar behandelingen met antibiotica, een langdurig dieet dat rijk is aan koolhydraten en suikers of zelfs iets gewoons zoals een lange periode van stress op het werk.
De symptomen van Candidagroei zijn: gewichtstoename, hunkeren naar voedsel, vermoeidheid en een groot aantal andere klachten. Er is een manier voor uw arts om te testen op de groei van Candida.

Sommige alternatieve genezers gebruiken het Candida dieet om de Candida aan te pakken. Het Candida dieet bestaat uit de volgende richtlijnen:

Groenten bij het Candida dieet

Het eten van niet-zetmeelrijke groenten, verhongert de Candida van de suiker die het voedt. U dient vooral verse groente te consumeren. Vermijdt zetmeelrijke groenten zoals zoete aardappelen, aardappelen, maïs, bieten, erwten en bonen. Olijven mogen wel geconsumeerd worden zolang deze niet gedestilleerd zijn in witte azijn.
Het wordt aangeraden om de volgende groenten wel te consumeren: asperges, avocado's, broccoli, spruitjes, kool, selderij, komkommer, aubergine, Knoflook (rauw), boerenkool, uien, spinazie, tomaten, courgette.

Vlees bij het Candida dieet

Eet alleen vers en biologisch vlees. Bewerkt vlees (zoals vlees voor op de boterham en spek) is geladen met dextrose, nitraten, sulfaten en suikers. Gerookt of vacuüm verpakt kan ook het best vermeden worden.
Het wordt aangeraden om de volgende vleessoorten wel te consumeren: Rundvlees, kip, lam en kalkoen.

Vis bij het Candida dieet

Wilde zalm en sardientjes kunnen verontreinigde stoffen uit de oceaan bevatten maar in veel lagere hoeveelheden dan andere vissoorten. Koop deze vis vers. Het wordt aangeraden om de volgende vissoorten wel te consumeren: Ansjovis, haring, sardines, wilde zalm.

Noten bij het Candida dieet

Er wordt aangeraden om de volgende nootsoorten te consumeren: Amandelen, kokosnoot vlees, lijnzaad, hazelnoten, pecannoten, zonnebloempitten en walnoten. Deze noten zijn gezond en hebben een laag gehalte aan schimmels. Als u zich nog steeds zorgen maakt over schimmel, week dan de noten in grapefruitpitten-extract voor een paar uur.

Kruiden en specerijen bij het Candida dieet

Veel kruiden en specerijen hebben antioxiderende en schimmelwerende eigenschappen. Ze kunnen ook de circulatie verbeteren en ontstekingen verminderen. Ze zijn geweldig voor het toevoegen van smaak aan uw eten wanneer u zich houdt aan een beperkt Candida dieet. Er wordt aangeraden om de volgende Kruiden en specerijen te consumeren: zwarte peper, kaneel, kruidnagel, dille, knoflook, gember, oregano, paprika, rozemarijn en tijm.

Zoetigheden bij het Candida dieet

Xylitol en Stevia kunnen worden gebruikt in plaats van andere voedingsstoffen met suiker. Deze twee stoffen hebben een veel kleiner effect op uw bloedsuikerspiegel.

De tijdsduur van het Candida dieet

De tijdsduur van een Candida dieet is afhankelijk van de tijdsduur van de symptomen en de ernst van de symptomen. Het niveau van uw gezondheid is een andere belangrijke factor. Bij de meeste mensen duurt het minimaal 4 weken voordat er veranderingen zichtbaar zijn. Voor velen kan het maanden duren.

Lees verder

© 2014 - 2024 Bankdrukker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Is candida een soa? - Candida albicansIs candida een soa? - Candida albicansCandida is een veel voorkomende aandoening. Veel mensen hebben er last van. Er zijn veel verschillende soorten klachten…
Candida infectieHeb je al een tijd lichamelijke klachten die moeilijk te verklaren zijn? Verminderde energie, jeuk aan de huid, uitslag,…
Candida albicans: symptomen, oorzaak en behandelingCandida albicans: symptomen, oorzaak en behandelingCandida symptomen bij vrouwen en mannen hangen af van de locatie van de schimmelinfectie. Candida albicans is een gistac…
Candida door antibiotica, ijzergebrek of chemotherapieCandida of in de volksmond schimmelinfectie komt bij heel veel mensen voor. Wat velen niet weten is dat antibiotica met…

Zwartwaterkoorts, blackwater feverZwartwaterkoorts, blackwater feverZwartwaterkoorts, ook wel blackwater fever genoemd, is een zeldzame ziekte geworden. Het komt voor bij malaria tropica.…
Astbest, wat zijn de gevaren?Astbest, wat zijn de gevaren?Asbest mag tegenwoordig niet meer gebruikt worden, dit betekent echter niet dat het aantal mensen met ziekten die gerela…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Maja7777, Pixabay
  • http://candidadieet.blogspot.nl/p/candida-dieet-recepten.html
  • http://www.dietenlijst.nl/dieten/candida_dieet/
Bankdrukker (80 artikelen)
Gepubliceerd: 05-08-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Ziekten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.