Snel zwanger met de Lady-Comp baby

Snel zwanger met de Lady-Comp baby De meeste stellen die zwanger willen worden, willen dit in veel gevallen zo snel mogelijk. Met de Lady-Comp baby is dit sneller te realiseren door het simpelweg meten van de lichaamstemperatuur. Zelfs vrouwen die eerder al zonder succes zwanger worden, blijken binnen enkele maanden met behulp van de Lady-Comp baby toch zwanger te worden. Het succes zit hem in de technologie die het mogelijk maakt de cyclus te herkennen en zo de vruchtbare dagen op een nauwkeurige manier inzichtelijk te maken.

Kinderwens

Als men eenmaal de beslissing genomen heeft om kinderen te nemen, kunnen de toekomstige ouders vaak niet wachten tot het zover is. Ouders met een kinderwens hopen dan ook snel een positieve zwangerschapstest te hebben en het nieuws meetedelen. Toch komt het nog als eens voor dat de positieve test op zich laat wachten. Als men pas een aantal maanden probeert zwanger te worden is er vaak nog niet zoveel aan de hand. De kans dat je niet gelijk zwanger wordt is namelijk groter dan de kans dat het wel gelijk lukt. Pas als een zwangerschap al langer uitblijft, bijvoorbeeld een jaar of langer, en je reden hebt om aan te nemen dat het moeilijker zal worden om zwanger te raken, bijvoorbeeld omdat je ouder bent dan 35 jaar bent, een erg onregelmatige of korte of lange menstruatiecyclus hebt, dan kunnen hulpmiddelen als de Lady-Comp baby een uitkomst bieden.

Vruchtbaarheid

Er zijn verschillende factoren waarom het zwanger worden juist snel of minder snel zal gaan. Bij het uitblijven van een zwangerschap is de makkelijkste weg om eerst het sperma van de man te onderzoeken. Dit kan op een vrij eenvoudige manier gedaan worden. De vruchtbaarheid van de vrouw is wat complexer en er kunnen meerdere factoren zijn die hier invloed op hebben. Een onregelmatige menstruatiecycli kan als gevolg hebben dat een zwangerschap langer uit blijft. Toch ovuleren veel vrouwen met een onregelmatige cyclus normaal, en ligt de reden dus puur bij het lastig te bepalen vruchtbare dagen. Een op de vijf vrouwen heeft een onregelmatige cyclus. Redenen hiervan kunnen stress of onder- of overgewicht zijn. Maar ook veranderde eetgewoontes en diëten kunnen een onregelmatige cyclus tot gevolg hebben. Naast een onregelmatige cyclus blijkt uit studies dat cafeïnegebruik een invloed heeft op de vruchtbaarheid. Een zwangerschap kan ook langer uitblijven door endometriose, waarbij het baarmoederslijmvlies zich buiten de baarmoeder kan ophopen. Ook PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom) kan een reden zijn voor het moeilijk zwanger worden. Het kan ook gebeuren dat er geen medische reden gevonden kan worden voor het uitblijven van een zwangerschap.

Lady-Comp baby

De Lady-Comp baby is een cycluscomputer die je lichaamstemperatuur vergelijkt met de cycli van honderdduizend andere vrouwen. Door elke dag je lichaamstemperatuur te meten leert de computer je cyclus kennen en kan zo aangeven wanneer je vruchtbare dagen zijn. Daarbij kan de Lady-Comp baby ook analyseren of er een ovulatie heeft plaatsgevonden en of er sprake is van een veranderde hormoonwaarde. Het verloop van de cyclus, hormoonwaardes en ovulaties kan van de laatste 250 dagen worden teruggezocht. Met behulp van deze informatie wordt het inzichtelijk hoe de cyclus verloopt en of er iets aan de hand is. Ook kan de Lady-Comp baby meten of er bevruchting heeft plaatsgevonden. Als de gemeenschap wordt ingevoerd is de computer al vanaf vier dagen na de ovulatie in staat om een mogelijke zwangerschap aan te geven. Vijftien dagen na de ovulatie kan de Lady-Comp baby aangeven of je waarschijnlijk zwanger bent. Na achttien dagen kan tenslotte de zwangerschap bevestigd worden, en wordt berekend wanneer de vermoedelijke geboorte is.

Succes Lady-Comp baby

Lady-Comp geeft op hun website aan dat uit Amerikaanse studie bij 276 vrouwen is gebleken dat de helft van alle vrouwen die moeilijk zwanger worden na gebruik van de Lady-Comp baby na een maand zwanger werden. Na drie maanden zou zelfs negentig procent van deze vrouwen zwanger zijn. Als een zwangerschap toch nog uit blijft na gebruik van de Lady-Comp baby, dan kunnen de gegevens in de computer ervoor zorgen dat een gynaecoloog je beter en sneller zal kunnen helpen.

Lady-Comp baby ten opzichte van ovulatietesten

Het meten van de ovulatie kan ook worden gedaan met de zo genaamde ovulatietesten die werken door het meten van hormonen in de urine. Deze testen kunnen een ovulatie een aantal dagen van tevoren meten en zijn over het algemeen net zo betrouwbaar als de Lady-Comp baby. Het voordeel van de Lady-Comp baby is echter dat deze bij onregelmatige cycli makkelijker in gebruik is. Als je namelijk geen idee hebt wanneer je ovulatie is, zou je zeer veel testen moeten aanschaffen omdat er vaak gemeten moet worden. Ook bij een zeer lange cyclus bieden ovulatietesten geen uitkomst. Een ander voordeel is dat de Lady-Comp baby meer informatie geeft dan alleen de vruchtbare dagen, het geeft je namelijk inzicht in je totale cyclus en hormoonhuishouding. Een nadeel van de Lady-Comp baby is dat de aanschafprijs van 595 hoog is, hiervoor zou je zeer veel ovulatietesten kunnen aanschaffen. Maar het is wel mogelijk om na een zwangerschap de Lady-Comp baby door te verkopen, of te gebruiken voor anticonceptie.

Lees verder

© 2015 - 2024 Mrst, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wanneer is de kans op zwangerschap het grootst?Wanneer is de kans op zwangerschap het grootst?De ene vrouw wil dolgraag zwanger worden, terwijl de andere vrouw juist paniekerig af zit te wachten tot ze eindelijk we…
De ontwikkeling van je baby; 2 weken zwangerDe ontwikkeling van je baby; 2 weken zwangerOngeveer het einde van de tweede week van je zwangerschap, vindt je ovulatie (en dus bevruchting) plaats. Officieel ben…
Wij willen een babyWij willen een babyAls je graag een baby wilt, heb je je waarschijnlijk ook al afgevraagd hoe lang het zal gaan duren voordat je zwanger be…
Je wilt zwanger wordenJe wilt zwanger wordenZwanger worden is niet een gegeven dat altijd voor iedereen op het moment gebeurt dat het ook gewenst is. Er zijn vrouwe…

Zwanger en chocoladeZwanger en chocoladeVeel zwangere vrouwen hebben vaak extra veel trek in chocolade. Hoewel we allemaal weten dat je tijdens je zwangerschap…
Hoe gebruik je een ovulatietest?Hoe gebruik je een ovulatietest?Niet iedereen kan even makkelijk kinderen krijgen. Sommige vrouwen zijn binnen een paar maanden zwanger, maar het komt b…
Bronnen en referenties
  • https://www.ladycomp.nl
Mrst (283 artikelen)
Laatste update: 28-03-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.