Hoe werkt de digitale zwangerschapstest van Clearblue?

Hoe werkt de digitale zwangerschapstest van Clearblue? De digitale zwangerschapstest van Clearblue is een zwangerschapstest die niet met vage streepjes werkt, maar die je eenvoudigweg in woorden vertelt of je zwanger of niet zwanger bent. De zwangerschapstest is erg handig in het gebruik en in één verpakking zitten wel drie testen.

Digitale zwangerschapstest van Clearblue

Enige tijd geleden heeft Clearblue de digitale zwangerschapstest op de markt gebracht. Bij de meeste zwangerschapstesten verschijnen er één of meerdere streepjes die aan zouden moeten geven of je zwanger bent of niet. De digitale zwangerschapstest van Clearblue vertelt je in woorden of je wel of niet zwanger bent. De verpakking bevat een houder en drie patronen. De zwangerschapst van Clearblue heeft een nauwkeurigheid van 99% wanneer je hem doet vanaf de dag dat je ongesteld zou moeten worden. De digitale zwangerschapstest van Clearblue werkt iets anders dan de standaard zwangerschapstesten, waardoor het verstandig is de instructies goed door te lezen.

Hoe werkt de digitale zwangerschapstest van Clearblue?

De digitale zwangerschapstest van Clearblue kan je doen vanaf de dag dat je ongesteld zou moeten worden. Voor die tijd is er nog niet voldoende hCG (humaan choriongonadotrofine) in de urine aanwezig waardoor je mogelijk een vals negatieve zwangerschapstest krijgt.

Zwangerschapstest in zeven stappen

  1. Verwijder het folie van de zwangerschapstest patroon en verwijder de dop van de patroon
  2. Zoek de blauwe pijl op de houder en de patroon op en schuif vervolgens de patroon in de houder, met de blauwe pijlen naar elkaar toegericht (zo: > <) tot de houder vastklikt
  3. Wacht tot de tekst "Test klaar" in het digitale scherm verschijnt en voer de test daarna direct uit (wanneer de tekst niet verschijnt of verdwijnt, verwijder de patroon dan uit de houder en voer de procedure opnieuw uit)
  4. Houdt de patroon met het absorberende gedeelte gedurende 5 à 7 seconden naar beneden gericht in de urinestraal (zorg dat de houder niet nat wordt) óf steek het absorende gedeelte van de patroon gedurende 15 seconden in een urinemonster dat je in een droog en schoon potje opgevangen hebt
  5. Houdt het absorende gedeelte naar beneden gericht of leg de test vlak neer. In het digitale scherm gaat na 20 à 30 seconden de tekst "Test klaar" knipperen. Verwijder het patroon niet, maar plaats de dop weer op de patroon.
  6. Binnen drie minuten verschijnt de uitslag van de zwangerschapstest op het digitale scherm, deze uitslag blijft gedurende een uur op het digitale scherm staan
  7. Verwijder de patroon door op de "eject" knop te drukken.

Foutmeldingen

Er kunnen een aantal dingen mis gaan bij het uitvoeren van de digitale zwangerschapstest. In het digitale scherm verschijnen symbolen met elk een eigen betekenis. Wanneer je de patroon te snel verwijderd hebt, zal het symbool van de zwangerschapstest aan de linkerkant gaan knipperen. Wanneer je er tijdens de test een fout opgetreden is verschijnen er een symbool van een zwangerschapstest aan de linkerkant en een boek aan de rechterkant verschijnen. Er kunnen verschillende dingen mis gegaan zijn, zoals dat het teststaafje niet goed naar beneden gericht gehouden is of dat er urine op het absorberende gedeelte terecht gekomen is voordat de patroon in de houder geplaatst is. Voer de test opnieuw uit met een ongebruikt patroon. Wanneer je enkel een symbool van een boek aan de rechterkant van het digitale scherm ziet, is er iets mis met de houder. Gebruik eventuele nieuwe patronen niet in combinatie met deze houder.

Houder opnieuw gebruiken

Het is mogelijk om de houder van de zwangerschapstest enkele malen te gebruiken met de patronen in de verpakking. Wanneer je een nieuw patroon wilt gebruiken, moet je wachten tot er geen resultaten of foutsymbolen meer op het digitale scherm staan. Deze blijven maximaal 1 uur aanwezig.

Lees verder

© 2011 - 2020 Melod, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Hoe lang zwanger? Clearblue Digital ZwangerschapstestHoe lang zwanger? Clearblue Digital ZwangerschapstestWanneer vrouwen het idee hebben dat ze wel eens zwanger zouden kunnen zijn, willen ze dit gevoel vaak zo snel mogelijk b…
Vroege zwangerschapstest doen voor de verwachte menstruatieVroege zwangerschapstest doen voor de verwachte menstruatieMet een vroege zwangerschapstest kun je al vanaf vier tot vijf dagen voor je verwachte menstruatie testen of je zwanger…
Verschillende soorten zwangerschapstestenVerschillende soorten zwangerschapstestenEr zijn veel verschillende soorten zwangerschapstesten op de markt. Zo zijn er verschillende merken, verschillende metho…

Zwanger en nu? Ga je het vertellen?Zwanger en nu? Ga je het vertellen?Je bent zwanger en nu? De eerste drie maanden zijn erg spannend! Ga je het vertellen dat je zwanger bent, of juist niet?…
Anticonceptiepil kopen, welke past bij mij?Anticonceptiepil kopen, welke past bij mij?Als je niet ongewenst zwanger wilt worden dan kun je kiezen voor het gebruik van de anticonceptiepil. Het is een prima v…
Bronnen en referenties
  • Bijsluiter digitale zwangerschapstest Clearblue

Reageer op het artikel "Hoe werkt de digitale zwangerschapstest van Clearblue?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Bianca, 10-11-2016 00:10 #3
Halloo ik heet bianca en mijn menstruatie is nu al bijna 3mnd niet gekomen heb 2 testen gedaan maar geeft niet zwanger aan en nog steeds niet me menstruatie wat moet ik doen?

Mariska, 24-08-2015 09:48 #2
Net hoopvol de clearblue zwangerschapstest met wekenindicator uitgevoerd exact volgens aanwijzingen op de verpakking. Beide strips geven een foutmelding. Wat een teleurstelling! Geen testresultaat en wel 15 euro betaald!

Lins, 13-04-2012 16:56 #1
Hallo ik heb een vraag rond de clear blue test waar een plus moet opkomen en ook hoeveel weken, bij mij kwam er namelik aleen een plus op en er kwam niet op hoeveel weken zou het dan negatief zijn?

Mvg

Infoteur: Melod
Gepubliceerd: 24-05-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 3
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!