De ontwikkeling van je baby; 35 weken zwanger

De ontwikkeling van je baby; 35 weken zwanger In week 35 heeft de baarmoeder van een zwangere vrouw zo ongeveer het hoogste punt bereikt. De baby zal hier de komende weken nog goed in blijven groeien. In week 35 weegt de baby zo'n 2500 gram en is bijna 44 centimeter lang. Behalve de ontwikkeling van de hersens, is de baby in week 35 helemaal af en klaar voor de bevalling. Lees in dit artikel alles over de vijfendertigste week van een zwangerschap.

Grote buik

De meeste zwangere vrouwen hebben in week 35 een vrij grote buik. De komende weken kan de buik nog iets groter worden, maar waarschijnlijk niet heel veel meer. De baarmoeder zit rond week 35 op het hoogst. Door het indalen van de baby kan een buik steeds iets lager komen te hangen; de meeste zwangere vrouwen zien dit goed aan hun buik. Vormen en groottes van buiken kunnen erg verschillen per vrouw; de ene vrouw kan nog een relatief kleine buik hebben, terwijl de andere vrouw een erg grote buik heeft. In week 35 weegt een baby gemiddeld zo'n 2500 gram, en is bijna 44 centimeter lang. De baby is in aanleg helemaal af, op de hersens na. Die zullen zich (nog lang) na de geboorte door blijven ontwikkelen. In de darmen van de baby bevindt zich in week 35 een soort ontlasting; meconium. De ontlasting is groen van kleur, en zal vlak na de bevalling uitgepoept worden door de baby.

Urineverlies en afscheiding

Urineverlies en afscheiding (wit van kleur) is veel voorkomend tijdens de zwangerschap. Aan het einde van de zwangerschap kan de hoeveelheid urine en afscheiding toenemen. Aan het einde van de zwangerschap kan de afscheiding iets dunner worden dan voorheen. Het kan soms lastig zijn om ongewenst urine te verliezen of veel last van afscheiding te hebben. Een inlegkruisje kan een ongemakkelijk gevoel voorkomen. Daarnaast is het verstandig om regelmatig schoon ondergoed aan te trekken.

Verdrukking

Nu de baarmoeder op z'n hoogst 'staat', kan een zwangere vrouw veel last hebben van allerlei kwaaltjes zoals misselijkheid, brandend maagzuur of geïrriteerde darmen. Aan dergelijke kwaaltjes is weinig te doen; de komende weken zal de buik waarschijnlijk gaan zakken, waardoor kwaaltjes weer kunnen afnemen. Bij misselijkheid en diarree of juist verstopping is het aan te raden om gezond en in kleine porties te eten. Tegen brandend maagzuur mag prima een Rennie of ander middeltje genomen worden. De baby zal de komende weken nog groter worden, waardoor bepaalde organen nog meer in verdrukking kunnen komen. Bewegingen van de baby kunnen ook als 'pijnlijk' ervaren worden.

Jij in de vijfendertigste week

Is je huis helemaal op orde? Heb je alles klaar voor de bevalling? Zo rond de vijfendertigste week krijgen veel zwangere vrouwen last van nesteldrang en opruimwoede. Tijdens het verlof heb je vaak nog ruim de tijd om het een en ander te regelen in huis. Toch kan het verstandig zijn om de grootste dingen al vóór week 37 te regelen. Vanaf week 37 mag een baby officieel thuis worden geboren. Statistisch gezien worden de meeste baby's echter rond de veertigste week geboren. Heb je moeite om je huis schoon en netjes te houden, bijvoorbeeld omdat je lichamelijke klachten hebt? Vraag dan een vriend, kennis of familielid om je een aantal keren te helpen. Of werk steeds in korte periodes, waarna je even rustpauze houdt.

Lees verder

© 2011 - 2024 Jolene1984, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De ontwikkeling van je baby; 26 weken zwangerDe ontwikkeling van je baby; 26 weken zwangerDe overlevingskansen van een ongeboren baby worden na 26 weken zwangerschap steeds groter. Hoewel de baby nog erg klein…
De ontwikkeling van je baby; 34 weken zwangerDe ontwikkeling van je baby; 34 weken zwangerIn week 34 van een zwangerschap weegt een baby zo'n 2200 gram en is bijna 43 centimeter lang. In aanleg is de baby klaar…
Zwanger, week 17 t/m 20Zwanger, week 17 t/m 20'Zwanger, week 17 t/m 20' is een artikel dat gaat over de zwangerschap. Je kunt lezen wat je zoal in deze weken te wacht…
De ontwikkeling van je baby; 33 weken zwangerDe ontwikkeling van je baby; 33 weken zwangerIn week 33 van een zwangerschap weegt een baby zo'n 2000 gram, en is ongeveer 41 centimeter lang. De baby wordt de komen…

ZwangerschapsdepressieZwangerschapsdepressieTerwijl er allerlei veranderingen in het lichaam plaatsvinden, de hormonen opspelen en er dus allerlei redenen zijn voor…
Zwanger en geheugenverliesZwanger en geheugenverliesZwanger en het geheugen; veel zwangere vrouwen klagen over een geheugenverlies tijdens de zwangerschap. Voor sommigen li…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: TawnyNina, Pixabay
  • www.babybytes.nl
Jolene1984 (221 artikelen)
Laatste update: 31-05-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.